Regionální kuchařka - všechny chutě Čech, Moravy a Slezska
4,4
dobré
14 hlasujících

Regionální kuchařka - všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

O KNIZE

Kniha obsahuje 13 kapitol, z nichž každá představuje konkrétní region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha vás seznámí s národopisem, historií, se spoustou zajímavostí (třeba kde je na Strážnicku největší oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale především tím nejlepším z kuchyně daného regionu. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny.

O AUTORCE

Petra Pospěchová se narodila v roce 1978. V osmnácti letech psala pro kulturní rubriku Hanáckých novin, později studovala sociologii na Masarykově univerzitě v Brně. Po škole nastoupila do magazínu Týden, kde se věnovala zejména gastronomii. Naplno o jídle píše již několik let pro Hospodářské noviny a pro tento list připravuje dlouhodobý seriál o kvalitě potravin. Zbožňuje poctivou domácí kuchyni, zejména tu valašskou.

Zdroj: REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA - VŠECHNY CHUTĚ ČECH, MORAVY A SLEZSKA, vydal Smart Press, 2013

Kuchařka zobrazena: 2792x

Recepty v kuchařce
Komentáře ke kuchařce
Řadit podle Filtrovat
Zobrazení
  • Kapr namodro

    Kapr namodro

    Klasický třeboňský recept na velmi chutnou úpravu kapra.

    hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně
    3
    2 hlasujících
  • Mrkvance z Polné

    Mrkvance z Polné

    Malé bochánky naplněné mrkvovou náplní. Horácký recept na sváteční pohoštění.

    moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept
    3,7
    3 hlasujících
  • Oharková omáčka s hovězím

    Oharková omáčka s hovězím

    Smetanová omáčka s chutí a vůní okurek. Recept na hlavní chod podávaný s knedlíky nebo brambory.

    hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně
    5
    10 hlasujících
  • Prousa Zwieback

    Prousa Zwieback

    Nenáročný recept na sladkost potřenou cukrovou polevou nebo marmeládou.

    cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept
    3,7
    3 hlasujících
  • Šneci po pražsku

    Šneci po pražsku

    Známá delikatesa pro sváteční chvíle. Osvědčený recept na přípravu šneků.

    chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept
    3,4
    5 hlasujících
  • Šumavská škvarková pomazánka

    Šumavská škvarková pomazánka

    Voňavá hospodská delikatesa namazaná na krajíci chleba. Recept na výborné pohoštění k pivu nebo vínu.

    pomazánka | česká kuchyně
    3
    4 hlasujících
  • Tradiční chodské koláče

    Tradiční chodské koláče

    Známé koláče s tvarohovou, povidlovou a makovou náplní. Osvědčený recept na vynikající chodskou specialitu.

    moučník | 7 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept
    4,6
    10 hlasujících
  • Tradiční valašská kyselica

    Tradiční valašská kyselica

    Chutná vydatná polévka ze zelí, brambor, klobásy, slaniny a zakysané smetany. Recept na opravdu sytou polévku, která se může podávat místo hlavního jídla.

    polévka | 4 porce | česká kuchyně
    4,7
    12 hlasujících

Komentáře ke kuchařce Regionální kuchařka - všechny chutě Čech, Moravy a Slezska


Přidat příspěvek ke kuchařce Regionální kuchařka - všechny chutě Čech, Moravy a Slezska
* Povinné pole




přidat nový recept