reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 3 listů papíru.

Zapečená cuketa se šunkou a sýrem

Jednoduchý recept na zapečenou cuketu.

Ingredience

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, zbavíme vnitřku se semínky a na hrubém struhadle nastrouháme. Pokud je nastrouhaná cuketa moc vodnatá, tak ji trochu vymačkáme. Sýr a šunku také nastrouháme nahrubo. Cibuli a česnek nastrouháme najemno. Petrželku nasekáme najemno.

Do mísy k nastrouhané cuketě, sýru, šunce, cibuli, česneku a petrželce přidáme vejce, olej, grilovací koření, sůl, mouku promíchanou s práškem do pečiva a dobře směs promícháme.

Menší plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Troubu předem rozehřejeme a potom pečeme směs při 200 °C asi 30 minut. Raději hlídáme a zkoušíme špejlí.

Zapečenou cuketu se šunkou a sýrem podáváme s brambory a salátem. Popřípadě můžeme zapečenou cuketu jíst jen tak samotnou.

Autor: Zdenka :-)

Zapečené těstoviny se špenátem a sýrem

Recept na jednoduché těstoviny s chutí špenátu a česneku.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, rozkvedlané vejce a necháme srazit.

Těstoviny uvaříme podle návodu na balení. Špenát a těstoviny smícháme dohromady a dáme do sádlem vymaštěné zapékací mísy.

Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Směs můžeme podle chuti posypat strouhaným sýrem.

Zapečené těstoviny se špenátem a sýrem podáváme ihned po dopečení jako hlavní chod.

Autor: Zdenka :-)

Jemný špenát

Recept na jednoduchý chutný špenát ke knedlíkům nebo bramborům.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli s česnekem oloupeme a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek prolisujeme.

Nejprve nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, potom přidáme špenáty a necháme pozvolna povolit. Provaříme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kousek masoxu (nemusíme dávat) a necháme chvíli vařit. Přidáme mléko, rozkvedlané vejce a rozmixujeme. Podle potřeby můžeme špenát zahustit.

Jemný špenát podáváme s knedlíky nebo vařenými brambory s vařeným vejcem či volským okem.

Autor: Zdenka :-)