reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 4 listů papíru.

Topinky se šunkou a s pivem

Chutné topinky s pivem v hodné i pro pivaře. Pivo se nemusí jen pít.

Ingredience

Postup přípravy

Pivo svaříme a přidáme ementál nalámaný na menší kousky, vetší část másla pepř a mícháme, až se sýr roztopí a vytvoří hustý krém. Krajíčky chleba namažeme máslem a namazanou stranou uložíme na plech.

Na krajíčky dáme plátky šunky nebo salámu, které předem trochu opečeme, a pak na šunku klademe hustou omáčku a zapékáme v troubě. Chlebíčky podáváme horké a k tomu černou kávu nebo mléko.

Autor: spider-rio

Pomazánka na topinky

Na topinky si uděláme ochucenou sýrově smetanovou pomazánku s pivem.

Ingredience

Postup přípravy

Našleháme kysanou smetanu s rostlinným máslem. Okořeníme sladkou paprikou, opepříme, okmínujeme a osolíme. Přidáme rozetřený česnek a jemně nakrájenou cibuli, trochu oleje s citronovou šťávou, lžičkou cukru a plnotučnou hořčici. Přimícháme nastrouhaný eidam.

Nakonec do pomazánky na topinky přidáváme pivo asi 1,5 dl (podle hustoty pomazánky) a dobře promícháme.

Pomazánku mažeme na vychladlé topinky a posypeme krájenou pažitkou.

Autor: konko

Topinky s falešným tatarákem

Rychlá a levná pomazánka na topinky.

Ingredience

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a na struhadle nastrouháme. Přidáme česnek, cibuli, sůl, pepř vše dle chuti. Dále kečup a majoránka. Vše pořádně promícháme.

Toustový chleba opečeme (lze použít i topinky z chleba) namažeme směsí, posypeme strouhaným sýrem a můžeme podávat. Kdo chce může si toast nechat zapéct v troubě.

Autor: králka

Pivní guláš

Přijde k chuti k posezení s kamarády.

Ingredience

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Velké cibule očistíme a nasekáme.

Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání směs opepříme a okmínujeme. Pak základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a pivní guláš povaříme do zhoustnutí. Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.

Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.

Autor: Alja