reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 19 listů papíru.

Jednoduchý domácí perník

Recept na rychlý perník ke kávě.

Ingredience

Postup přípravy

Do mísy vložíme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a prášek do perníku. Dále dáme kakao, vejce, medu, olej. Vše důkladně promícháme a podle potřeby přidáváme mléko.

Vyšší plech vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Na plech nalijeme perníkové těsto a rovnoměrně rozetřeme. Jednoduchý domácí perník pečeme v předehřáté troubě.

Upečený domácí perník ozdobíme podle chuti nebo přelijeme polevou. Nakrájíme a můžeme podávat.

Autor: Akimi

Rychlý domácí perník

Medovo-rumový perník s kávovou polevou.

Ingredience

Postup přípravy

Mouku, cukr, pudinkový prášek (kakový, čokoládový), prášek do pečiva, koření a kakao smícháme.

Mléko zahřejeme a necháme v něm rozpustit med. Pak přilijeme rum, olej a přimícháme vajíčko. Vzniklou směsí zaděláme smíchané sypké ingredience.

Promícháme a přidáme rozinky a nasekané ořechy.

Těsto na rychlý domácí perník nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zvolna asi 35 - 40 minut.

Uvaříme silnou kávu a rozpustíme máslo. Smícháme a ihned přidáme kakao i cukr.

Hotový domácí perník necháme vychladnout a potřeme jej horkou kávovou polevou, kterou necháme ztuhnout.

Autor: Renča

Domácí pomerančový džus

Recept na pomerančový džus připravený podomácku.

Ingredience

Postup přípravy

4 pomeranče oloupeme a jeden důkladně omyjeme.

Pomeranče rozkrojíme na 4 díly, dáme je do papiňáku a přilijeme 0,5l vody, vaříme asi 30 minut.

Poté pomeranče důkladně rozmixujeme, přidáme cukr, lžíci kyseliny citronové a 1l vody, vše společně povaříme. Nakonec zředíme 10l vody a plníme do lahví.

Domácí pomerančový džus podáváme vychlazený.

Autor: Čumáček

Tvarohový dort s ovocem a želé

Tvarohový dort zdobený ovocem a želé. Docela jednoduchý recept na dezert bez mouky.

Ingredience

Postup přípravy

Tvaroh smícháme se žloutkem, mlékem, špetkou soli, vanilkovými cukry a pudinkovým práškem. Z bílků a cukru vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do připravené směsi.

Směs vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 50 minut.

Mezitím si připravíme ovoce, které podle potřeby omyjeme, nakrájíme nebo necháme okapat, použijeme-li kompotované. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu.

Vychladlý tvarohový dort zdobíme libovolným ovocem a nakonec polijeme připraveným želé. Tvarohový dort s ovocem necháme zatuhnout a pak jen nakrájíme na řezy.

Autor:

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.

Ingredience

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Autor: Angrešt

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!

Ingredience

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Autor: 100

Agarový dort

Recept na osvěžující letní zákusek bez přidání cukru.

Ingredience

Postup přípravy

Mandarinkový kompot otevřeme, mandarinky scedíme a necháme okapat. Šťávu budeme potřebovat.

Do dortové formy vyskládáme balíček dětských piškotů, lehce je pokapeme mandarinkovou šťávou nebo alkoholickým likérem a poklademe mandarinkami.

Mandarinkovou šťávu nalijeme do hrnce a podle potřeby přidáme trochu vody. Přidáme jablečný koncentrát a agar v prášku. Směs přivedeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec vmícháme bílý smetanový jogurt a celou směs vlijeme na piškoty.

Agarový dort necháme vychladnout a pak jej dáme asi na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Ztuhlý agarový dort nakrájíme a můžeme podávat. Zdobit jej můžeme šlehačkou nebo čerstvým ovocem.

Autor:

Jogurtový dezert

Lehounký letní moučník, který přijde každému vhod. Recept je na velký plech, poloviční dávka se hodí na dort.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve si připravíme piškotový korpus a formu na pečení vymažeme a vysypeme moukou. Do vyšší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr. Do druhé misky nachystáme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Nachystáme do sklenice vodu. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme mouku. Po troškách přidáme vodu. Piškotové těsto nalijeme na plech a pečeme při 150 - 200 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

Během pečení si připravíme jogurtový krém. Práškovou želatinu necháme nabobtnat a rozpustíme ji podle návodu. Jogurt smícháme s rumem, cukrem a vychladlou, ale ještě tekutou želatinou. Nakonec přimícháme předem vyšlehanou smetanu ke šlehání. Vše nalijeme na piškotový korpus a dáme do lednice ztuhnout, nejméně na tři hodiny, ideálně do druhého dne.

Pak moučník poklademe jahodami nebo jiným sezónním ovocem. Připravíme 2 balíčky dortového želé podle návodu (rozpustíme ve vodě se sirupem nebo ovocné šťávě) a chladnoucí směsí přelijeme ovoce.

Autor: Anemonne

Žampiony plněné nivou

Velmi rychlý recept na žampiony zapečené v troubě s nivou a slaninovými plátky.

Ingredience

Postup přípravy

Žampiony opláchneme vodou a odřízneme stopky. Vnitřek klobouku pokapeme olivovým olejem a naplníme sýrem niva, který jsme si nakrájeli na malé kostičky.

Žampiony naplněné nivou obalíme v plátcích anglické slaniny a poskladáme na pekáč.

Kloboučky pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 40 minut při 200 °C, až jsou pěkně křupavé.

Žampiony plněné nivou podáváme s opékanými brambory, oblohou a tatarkou. Výborně chutnají i s nivovou omáčkou.

Autor: kimlo

Domácí perník

Jednoduchý recept na domácí perník, který se vždy povede.

Ingredience

Postup přípravy

Ve větší míse smícháme hladkou a polohrubou mouku, cukr, kakao, prášek do perníku. Přidáme vejce, olej, mléko a marmeládu.

Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Perník pečeme na 200°C asi 30 minut.

Po upečení můžeme domácí perník potřít zakoupenou čokoládovou nebo citronovou polevou.

Autor: máma

Rychlý jablečný perník

Perník je výborný i s citronovou polevou.

Ingredience

Postup přípravy

V míse smícháme mouku a práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce, mléko, olej, kakao, perníkové koření a vypracujeme řidší těsto. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do těsta.

Připravené těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy nebo hlubšího pekáče a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme perník asi 30minut. Rychlý jablečný perník necháme vychladnout.

Všechny přísady na polevu umícháme ve vodní lázni dohladka. Polevu nalijeme na prochladlý perník, který posypeme strouhaným kokosem. Rychlý jablečný perník
necháme vychladnout. Pak perník nakrájíme a můžeme podávat.

Autor: Lilija00

Jablečný perník

Koláč s kakaovo-rumovou polevou. Skvělý a jednoduchý recept.

Ingredience

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto (cukr, vejce, mouku s práškem do pečiva, tuk a strouhaná jablka) smícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

Jablečný perník pečeme v předehřáté troubě do zrůžovění.

Mezitím si smícháme moučkový cukr, máslo, kakao a rum - vše vymícháme do hladké polevy, kterou namažeme na perník hned po upečení.

Jablečný perník s polevou necháme zatuhnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Autor: lazzata

Banánový dort

Dort plněný pudinkovým krémem a banány.

Ingredience

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do světlé pěny. Pak lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nakonec opatrně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva do pečiva a kakao.

Těstem naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a v předehřáté troubě pečeme při 150 °C asi 45 minut. Po upečení vychladlý korpus vodorovně rozpůlíme.

Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Studený pudink rozšleháme elektrickým šlehačem a smícháme se šlehačkou a vanilkovým cukrem.

Polovinu čokolády nastrouháme najemno, zbylou nahrubo nastrouháme. Náplň rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme čokoládu.

Spodní díl korpusu potřeme náplní s čokoládou a přiklopíme vrchním dílem. Rozložíme oloupané banány a potřeme, včetně krajů, zbylou bílou náplní. Dort po obvodu obalíme strouhanou čokoládou a povrch posypeme nasekanými pistáciemi.

Banánový dort necháme nejméně 2 hodiny v chladu ztuhnout.

Autor: Renča

Angreštová marmeláda s ananasem

Marmeláda má všestranné využití.

Ingredience

Postup přípravy

Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce. Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou z angreštu a ananasu. Želírfixy promícháme s troškou cukru a přidáme do vařící šťávy. Povaříme 3 minuty a potom přidáme zbývající cukr a opět povaříme 3 - 5 minut.

Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citronové. Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Ananas můžeme nakrájet na velmi drobné kousky. Poměr angreštu a rybízu můžeme mít až 1:1.

Angreštovou marmeládu s ananasem užíváme dle libosti.

Autor: JanaB

Krémový orgasmus

Zajímavý název, už ani nevím, kde jsem ho získala. Každému tento recept doporučuji. Je to vynikající moučník nenáročný na přípravu.

Ingredience

Postup přípravy

Vše na těsto smícháme dohromady, ananasový kompot rozmixujeme do těsta i se šťávou. Korpus upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, pak ho necháme vychladnout.

Na krém smícháme pomazánkové máslo s hotovým vanilkovým pudinkem se šlehačkou (koupíme v kelímku), cukr a vanilkový cukr. Krémem potřeme vychladlou buchtu.

Na ozdobu budeme potřebovat ořechy a čokoládu na vaření. Čokoládu rozpustíme, potřeme na krém a ořechy nameleme a posypeme je hned na čokoládu.

Krémový orgasmus necháme řádně ztuhnout v lednici, pak ho nakrájíme na kostky.

Autor:

Banán smažený ve vinném těstíčku

Smažené banánky ve vinném těstíčku. Zdobíme šlehačkou.

Ingredience

Postup přípravy

Banány oloupeme a nakrájíme na poloviny.

Vejce rozklepneme a do mísy vložíme jen žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme cukr a promícháme se žloutky do pěny, přidáme kypřící prášek do pečiva, bílé víno a vmícháme tuhý sníh z bílků.

Do těstíčka vložíme poloviny banánů, obalíme.

Na pánvi rozpálíme olej a postupně smažíme.

Osmažené banánky podáváme horké, ale můžeme je i nechat vychladit a ozdobit šlehačkou.

Autor: admin_terka

Rybízový koláč s tvarohem a sněhem

Vynikající a osvěžující koláč v létě, když nevíte co s rybízem.

Ingredience

Postup přípravy

Těsto uděláme z mouky, hery, 8dkg cukru, 2 žloutků, deci mléka a půl prášku do
pečiva. Důkladně vše zpracujeme. Těsto rovnoměrně rozprostřeme vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný). Musíme mít trochu trpělivosti s roztíráním po celém plechu.

V míse utřeme 2 tvarohy, 2 žloutky a 2 vanilkové cukry a natřeme na těsto. Navrch ušleháme 4 bílky s 20dkg cukru a do ušlehané hmoty přidáme hodně rybízu. Opravdu co nejvíc. Hmotu promícháme a rozetřeme na tvaroh. Rybízový koláč s tvarohem a sněhem dáme do trouby péct tak na střední teplotu a hlídáme, až bude sníh na povrchu dorůžova. Pak koláč necháme vychladnout.

Rybízový koláč s tvarohem a sněhem krájíme, až je vychladlý. Teprve pak jej podáváme..

Autor: šušnina

Tvarohové pokušení

Vynikající sladké pokušení. Dezert nenáročný na přípravu a čas.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve si na drobné kousky nakrájíme kompotovaný ananas.

Do mísy vsypeme mouku, cukr, nasekané nebo mleté ořechy, přidáme vejce, jedlou sodu a rozpuštěné máslo. Pomalu začneme míchat, přidáme ananas a šťávu z kompotu.

Dobře umíchané těsto vlijeme na hlubší blech vyložený pečicím papírem.

Pečeme při 150 °C asi 50 minut, okraje se začnou odtahovat od plechu.

Po upečení necháme korpus na tvarohové pokušení vychladnout a připravíme si tvarohový krém.

Tvaroh našleháme s vanilkovým cukrem a kysanou smetanou. Pro doslazení přidáme trochu cukru krupice.

Tvarohový krém rozetřeme na upečený základ. Povrch zdobíme rozpuštěnou čokoládou na vaření se lžící oleje. Pro lepší rozlévání čokolády použijeme lžíci.

Hotové tvarohové pokušení dáme uležet do chladu nebo do lednice a poté už jen krájíme na řezy.

Autor: Stáňa

Výborné piškotové těsto

Recept na piškotové těsto. Zkuste a již nikdy nebudete dělat jiné.

Ingredience

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Na jedno vejce použijeme lžíci oleje. Dávka ze 4 vajec stačí na dortový korpus. Bábovku uděláme ze 7 vajec.

Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí - vznikne cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Je dobré nalévat těsto směrem od krajů do středu, hlavně u korpusu. Netvoří se pak uprostřed kopeček.

Pokud děláme těsto kakaové, dáme kakao na úkor mouky. Takže pokud dáme 2 lžíce kakaa, mouky 2 lžíce odebereme. Vyhneme se tak tuhé buchtě.

Autor: Dášena