reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 3 listů papíru.

Vánoční ježci

Pracnější, ale moc dobré vánoční cukroví.

Ingredience

Postup přípravy

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky - doporučuji dělat menší a kulaté ježky se zvednutými čumáčky, jelikož se těsto při pečení trochu rozlije.

Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při 160 °C. Po upečení necháme ježky vychladnout.

Rozpustíme si čokoládu. Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády malujeme ježkům očička a čumáčky.

Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.

Autor: Sway

Domácí pacholíček

Recept na jednoduchý mléčný dezert s vanilkovou příchutí a ozdobený kolečky banánů.

Ingredience

Postup přípravy

Smetanu vyšleháme do tuha. Tvarohy vyklepneme do mísy a přimícháme k nim vanilkový cukr a poté i ušlehanou šlehačku.

Domácí pacholíky rozdělíme do mističek nebo uzavíratelných skleniček, ozdobíme kolečky banánu a podáváme s kornbagetou. Místo banánu může použít jakékoliv jiné ovoce podle chuti.

Autor:

Řezy Raffaello

Vynikající a rychlý moučník, kterým překvapíte každého.

Ingredience

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do připraveného plechu. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně touto směsí posypeme těsto.

Pečeme necelých 20 minut, kokos by neměl zrůžovět, takže je nutné ho při pečení hlídat.

Ihned, jak vyndáme z trouby, zalijeme celý moučník šlehačkou a necháme odležet. Pak moučník nařežeme a podáváme.

Autor: konvalinka