reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 2 listů papíru.

Vepřové karé na brusinkách

Recept na vepřovou pečeni, kterou ke konci pečení přelijeme brusinkovým džemem.

Ingredience

Postup přípravy

Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a ze všech stran na něm maso opečeme. Poté maso přeložíme do pekáčku, posypeme tymiánem, přidáme tuk z pánve, vodu a maso zakryté poklicí pečeme v troubě skoro doměkka. Podle potřeby maso během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.

Citron omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme z něho šťávu. Cukr rozehřejeme na pánvi s brusinkovým džemem, přidáme citronovou šťávu a mícháme, dokud se směs nespojí. Ke konci pečení maso přelijeme brusinkovou směsí a odkryté dopečeme doměkka.

Hotovou vepřovou pečeni podáváme s opečenými bramborami, chutná i s pečivem.

Autor: lucik

Lesnícky tokáň

Recept na rychlou masovou pochoutku pro milovníky ostrých jídel.

Ingredience

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky nebo hranolky. Osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, zaprášíme solamylem a promícháme. Přidáme pár kapek oleje a necháme nejméně hodinku uležet.

V misce smícháme asi deci sladšího bílého vína, půl deci nálevu ze žampionů a půl kávové lžičky solamylu.

V hlubší teflonové pánvi nebo woku rozpálíme lžíci oleje. Vsypeme maso a rychle jej při vysoké teplotě smažíme za stálého míchání. Podle potřeby oddělujeme kousky masa od sebe. Když maso zbělá, ihned jej vybereme a uložíme zpět do misky, jinak ztvrdne.


Pánev znovu rozpálíme, pokud je potřeba, přidáme olej. Vsypeme na měsíčky nakrájenou cibuli a krátce opražíme. Pak přidáme prolisovaný česnek, sterilované žampiony, pokrájenou sterilovanou kapii, najemno nakrájené okurky, feferonku a lžíci kečupu. Směs za stálého restování osolíme, opepříme a přidáme špetku tymiánu. Lehce zastříkneme worcesterem. Vše jen krátce orestujeme. Přidáme maso, směs zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a odstavíme.

Lesnický tokáň podáváme s hranolky.

Autorem receptu a fotografie je:
Martin Baliga

http://recepty.netcabinet.net

Autor: mackom