reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 23 listů papíru.

Svíčková Stroganov

Populární úprava svíčkové, na které si určitě pochutnáte

Ingredience

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a za stálého míchání dále opekáme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

Potom vložíme kapary, na kostičky nakrájené okurky,vypeckované olivy, zjemníme zakysanou smetanou a prohřejeme. Okořeníme bobkovým liste,trochou citrónové šťávy, nakrájenou petrželkou a koprem.

Zdobíme plátkem citrónu a podáváme v šálcích s čerstvým pečivem.


(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B.Poláčkovi)

Autor: Tým Vaření-cz

Vepřový guláš s fazolemi

Vepřový guláš s červenými fazolemi podáváme s rýží nebo těstovinami.

Ingredience

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červené sterilované fazole necháme okapat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Potom přidáme cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a vmícháme nakrájené vepřové maso, které orestujeme dorůžova, okořeníme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a udusíme doměkka. Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a sójovou omáčku. Povaříme asi 5 minut a vmícháme fazole. Prohřejeme a podle chuti osolíme.

Vepřový guláš s fazolemi podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.

Autor: Jarka-P

Klasický španělský ptáček

Španělský ptáček, jak mne ho naučila babička. Bez příkras a novot.

Ingredience

Postup přípravy

Hovězí maso odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa dobře naklepeme, ale jen tak, abychom do nich neudělali díry. Čím lépe je maso naklepané, tím méně je potřeba jej dusit. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme.

Vajíčka uvaříme v osolené vodě natvrdo, vychladíme je a dvě nakrájíme na čtvrtky. Sterilované okurky nakrájíme na půlky. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Plátky masa potřeme hořčicí a na každý položíme plátek anglické slaniny. Doprostřed plátku položíme vejce, špekáček i okurku a plátky masa svineme. Pomocí režné nitě plátky dobře omotáme a svážeme hlavně konce, aby nám náplň "neutekla".

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme tuk, na kterém orestujeme cibuli. Do zlatavé cibule vložíme ptáčky a ze všech stran je opékáme.

Mezitím si v rychlovarné konvici (za dob babičky se voda vařila na plotně) uvaříme vodu a nalijeme ji do hrnce na kostku bujónu a dobře metličkami rozmícháme. Vzniklý vývar nalijeme na opečené španělské ptáčky, zamícháme a přikryté poklicí za občasného promíchání necháme asi 90 - 120 minut dusit. Můžeme použít i papinův hrnec, kde je doba dušení pouze asi 45 minut.

Třetí vajíčko i sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Ptáčky vyndáme a udržujeme teplé. Do omáčky přidáme vejce i okurky a prohřejeme ji. Ve vodě si metličkami rozmícháme mouku, sůl i pepř a těstíčko nalijeme do omáčky. Přilijeme nálev z okurek a za občasného míchání omáčku 20 minut provaříme. Podle chuti přisolíme nebo dopepříme a vrátíme prohřát ptáčky zbavené nití.

Klasické španělské ptáčky podáváme s domácími houskovými knedlíky.

Autor: Renča

Brambory s cibulkou na hořčici

Příloha i hlavní chod. Kořeněné brambory s výrazně ochucenou cibulkou.

Ingredience

Postup přípravy

Nové brambory omyjeme a kartáčkem dočista odrhneme. Větší brambory rozkrojíme na půlky či čtvrtky, menší můžeme nechat vcelku. Dáme je vařit do osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na rozehřáté pánvi s olivovým olejem cibulku osmahneme dozlatova, poté přimícháme hořčici, krátce prohřejeme a odstavíme.

Hlubší plech dobře vymažeme olivovým olejem, rozložíme brambory a výrazně posypeme kmínem a kořením na americké brambory. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170 °C. Opékáme do zezlátnutí asi 20 - 30 minut. Asi 10 minut před koncem pečení posypeme brambory orestovanou cibulkou.

Brambory s cibulkou na hořčici podáváme ihned po upečení jako přílohu k nejrůznějším pokrmům z masa. Dají se podávat ale i samostatně - s hořčicí a dresinky.

Autor: Michy

Zapečená cuketa s brambory

Jednoduchý recept na zapečenou cuketu s brambory a sýrem.

Ingredience

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, rozkrojíme po délce a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na plátky, mírně osolíme, poprášíme grilovacím kořením a necháme odležet. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, uložíme do ní kolečka syrových brambor a trochu je osolíme (hlavně opatrně - grilovací koření je slané). Na ně uložíme plátky cukety a pak znovu brambory. Vrstvíme do vyčerpání surovin.

Cuketu s brambory zalijeme šlehačkou rozmíchanou s mlékem a s trochou solamylu, posypeme strouhaným sýrem a trochou strouhanky. Cuketu s brambory pečeme přikrytou v dobře vyhřáté troubě při 175 °C. Nakonec dopečeme bez přikrytí.

Zapečenou cuketu s brambory ihned podáváme.

Autor: Neobee

Smažená cuketa s brambory

Letní jídlo vhodné k obědu i k večeři.

Ingredience

Postup přípravy

Mladou cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme v trojobalu. Cuketu usmažíme na rozpáleném tuku.

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě a scedíme.

Plátky smažené cukety rozdělíme na talíře, ozdobíme rajčaty, paprikou a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme uvařené brambory, které posypeme bylinkami a ochutíme dresinkem.

Smažená cuketa s brambory se hodí k obědu i večeři, je to velmi rychlý a dobrý recept.

Autor: Moňulineczka

Řecká musaka

Tradiční specialita řecké kuchyně.

Ingredience

Postup přípravy

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a prova­říme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a napl­níme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Řeckou musaku pečeme asi 50 minut.

Hotovou řeckou musaku ihned podáváme.

Autor: 59

Krémová rajská omáčka

Rajská omáčka je u nás to nejoblíbenější jídlo. Ochutnáváme ji kdekoliv, od kohokoliv, ale zatím vždy vítězí tato, od babičky.

Ingredience

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

Autor: konvalinka

Musaka po česku

Musaka se dělá v Řecku, Chorvatsku atd, ale lze jí udělat i v Čechách. Jsou to zapečené brambory s mletým masem.

Ingredience

Postup přípravy

Na pánvičce rozpálíme olej, na kterém osmahneme dozlatova na kostičky nakrájené 2 cibule. Poté přidáme mleté maso (nejlépe část vepřového a část hovězího masa), které při osmahnutí rozetřeme na malé kousky. Přidáme cca 2 - 3 lžíce mleté sladké papriky, opepříme a osolíme podle chuti. Malinko podlijeme vývarem nebo vodou. Můžeme přidat i česnek. Papriku můžeme nahradit gulášovou směsí, ale pozor, o to méně pepře a soli. Zkrátka uděláme si hustý guláš z mletého masa.

Pustíme si troubu, aby se předehřála.

Oloupeme a na plátky nakrájíme syrové brambory s cibulí, kterou nakrájíme na kolečka. Pokud máme doma čerstvé papriky, můžeme si na nudličky nakrájet třeba i 2 papriky, které přidáme na vrstvu cibule.
Do hlubokého pekáče naskládáme vrstvu syrových brambor, které osolíme a opepříme. Dále vrstvičku cibule a můžeme přidat i papriku. Na cibuli rozetřeme polovinu směsi z mletého masa a opět přidáme vrstvu brambor a cibule (nezapomenout osolit a opepřit) a zbytek směsi z mletého masa. Vše zakryjeme vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme.

Pekáč dáme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou (vrchní vrstva brambor začne hnědnout). Doba zapečení záleží na teplotě trouby a pohybuje se cca jeden a půl hodiny.

Mezitím si připravíme zálivku. Do půllitru rozklepneme 4 - 5 vajec, dolijeme mlékem a rozmícháme. Při míchání postupně přidáme 6 - 7 lžic hrubé mouky.
Když jsou brambory v pekáči upečené, zalijeme vše zálivkou a necháme ještě cca 1/2 hodiny péct. Zálivka se musí zapéct.

A musaku po česku máme hotovou, můžu popřát jen dobrou chuť.

Autor: tourut

Brambory s olomouckými tvarůžky

Rychlý a zajímavý recept na přípravu brambor a batátů s olomouckými tvarůžky.

Ingredience

Postup přípravy

Brambory a batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Tvarůžky nakrájíme na kostičky. Libeček nasekáme na jemno.

Brambory a batáty uvaříme v osolené vodě s libečkem. Na pánvi osmahneme česnek s cuketou a potom přidáme brambory a batáty. Na pánev přihodíme olomoucké tvarůžky a necháme rozpustit. Brambory s olomouckými tvarůžky okořeníme pálivou mletou paprikou, osolíme, opepříme a promícháme. Na závěr zjemníme máslem, necháme rozpustit a podáváme.

Brambory s olomouckými tvarůžky podáváme jako chutný hlavní chod.

Autor: Honza

Vepřové maso s kyselými okurkami

Recept z vepřového. Maso v omáčce s kyselými okurkami podáváme nejlépe s knedlíkem.

Ingredience

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potom nakrájíme na silnější nudle. Za stálého míchání opečeme maso na sádle. Osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme. Pro dochucení přidáme hořčici a podusíme.

Maso s cibulí zahustíme nasucho osmahnutou moukou, přidáme kyselé okurky nakrájené na plátky a povaříme. Nakonec přidáme kyselou smetanu a drobně nakrájenou pažitku, krátce prohřejeme.

Vepřové maso s kyselými okurkami podáváme s knedlíkem.

Autor: Jiří Viktor K

Vepřové rizoto s Moravankou

Jednoduchý recept na rychlé pohoštění.

Ingredience

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme například grilovacím kořením a necháme chvíli odležet. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli pokrájenou nadrobno a necháme zesklovatět. Přidáme kořeněné vepřové maso, zprudka orestujeme a necháme chvíli podusit. K téměř měkkému masu přidáme zeleninovou směs Moravanka. Dáme jen hrášek s mrkví, zbytek necháme na ozdobu. Chvíli společně podusíme. Pak vmícháme rýži. Vepřové rizoto s Moravankou již jen prohřejeme.

Vepřové rizoto s Moravankou rozdělíme na talíře, porce posypeme sýrem a ihned podáváme. Můžeme ozdobit zeleninou, která nám zbyla z Moravanky.

Autor: Fazolka

Vepřové v zeleninové omáčce

Dušené vepřové maso v pikantní omáčce.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Zaprášíme sladkou paprikou a na tento cibulový základ hodíme na kostky nakrájené maso. Zprudka osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Osolíme a výrazně opepříme.

Mezitím si na nudličky nakrájíme očištěnou papriku a na osminky menší rajčata. Pokud by nám vadila na rajčatech slupka, můžeme je předem spařit a oloupat.

Zeleninu hodíme k měkkému masu, promícháme, přidáme kečup, trochu chilli, přikryjeme pokličkou a dál dusíme. Opět podle potřeby podlijeme vývarem, aby nám vznikla šťáva. Když je vše měkké, zaprášíme moukou nebo hotovou jíškou, dobře rozmícháme a máme hotovo.

Vepřové v zeleninové omáčce podáváme s bramborem, rýží nebo chlebem.

Autor: Michy

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Autor: mash

Naše znojemská omáčka

My ji milujeme. Vyzkoušejte tento recept!

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka.

Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou půlku předepsaného množství okurek, párek a lžíci hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a ještě zbylé okurky. Znojemskou omáčku zamícháme a chvilku povaříme.

Naši znojemskou omáčku podáváme podle chuti s knedlíkem či rýží.

Autor: Kačák

Segedínský guláš po maďarsku

Segedínský guláš je nejlepší maďarská pochoutka, ale žáden recept tady není pravý, jednou je tam sterilované zelí, málo papriky, chybějící ingredience. Zkuste tenhle segedínský guláš.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme.

V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla. Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut.
Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba.

Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.

Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.

Autor:

Kamenův guláš

Recept na guláš trochu jinak.

Ingredience

Postup přípravy

Nadrobno nakrájíme cibuli a trochu slaniny. Maso nakrájíme na kostky.

Cibuli a slaninu dáme do rozehřátého kastrolu a orestujeme dozlatova. Necháme chvíli vychladnout. Přidáme mletou červenou papriku a minutku vše spolu podusíme. Přidáme maso nakrájené na kostičky a pečeme, dokud maso nepustí šťávu. Pak přidáme lečo, majoránku, česnek, chilli. Kamenův guláš dusíme, než maso změkne. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky a sůl. Vaříme, dokud brambory nezměknou.

Kamenův guláš podáváme s chlebem.

Autor: kamen104

Pečený kapr s hořčicí

Recept na porce kapra s kůží, sterilovanou kapií, cibulí a hořčicí.

Ingredience

Postup přípravy

Půleného kapra s kůži očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na širší porce, které osolíme.

Na plech si dáme olej a porce kapra položíme kůží na olej. Porce potřeme hodně hořčicí, opepříme, přidáme na nudličky nakrájenou sterilovanou kapii a nahrubo nakrájenou cibuli. Kapra s hořčicí celého posypeme kmínem a dáme péct do rozehřáté trouby. Kapra neobracíme. U nás se to dělá ze šupináče, protože kůže je masitější a celé je to moc dobré i s výpekem.

Pečeného kapra s hořčicí podáváme s přílohou podle chuti.

Autor: puni

Vepřové výpečky na česneku

Recept na českou klasiku. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Ingredience

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na drobno, můžeme i prolisovat. Vše dáme do pekáče. Přidáme olej, osolíme a opepříme podle chuti.

Za občasného promíchání pečeme výpečky ve vyhřáté troubě asi hodinu. Pokud je potřeba, podléváme je malým množstvím vody. Na závěr zaprášíme moukou, promícháme a ještě 10 minut výpečky propečeme.

Mezitím si připravíme špenát a uvaříme knedlíky, jak máme rádi.

Vepřové výpečky na česneku podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky. Výpečky lze podávat i se zelím a houskovým knedlíkem.

Autor: Martin Křemenák

Babiččina žemlovka

Tradiční české jídlo, ve kterém dominuje chuť jablek, ořechů a tvarohu.

Ingredience

Postup přípravy

Nejdříve si vymažeme zapékací mísu nebo pekáč máslem a vysypeme strouhankou.

Veku nakrájíme na plátky a namočíme do vlažného oslazeného mléka. Poté klademe plátky veky na dno zapékací mísy.

Našleháme tvaroh s vanilkovým cukrem a dvěmi vejci. Ušlehaný tvaroh rozetřeme na veku v míse.

Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka (vhodnější je použít širší struhadlo) a navrstvíme na tvaroh a veku. Poté posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami namočenými v rumu a nasekanými vlašskými ořechy. Poslední vrstvu tvoří opět veka, kterou zalijeme zbytkem sladkého mléka.

Takto připravenou žemlovku dáme péct do středně vyhřáté trouby. Mezitím si vyšleháme tuhý sníh ze dvou bílků a 2 lžic cukru. Asi po 30-ti minutách vytáhneme žemlovku z trouby a na veku natřeme sníh z bílků.

Babiččinu žemlovku pečeme, dokud sníh nezezlátne.

Autor: lucik

Smetanové těstoviny

Rychlé těstoviny se zeleninou a smetanou.

Ingredience

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

Na trošce olivového oleje zesklovatíme cibuli a přidáme slaninu. Počkáme, až se opeče trochu slanina. Pak přidáme nakrájenou mrkev, pórek, fazolové lusky a zalijeme smetanou. Necháme trochu podusit. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Smetanovou omáčku smícháme s těstovinami, posypeme sýrem. Smetanové těstoviny ihned podáváme.

Autor: yashi

Šunkafleky

Naše domácí šunkafleky z uzeného bůčku.

Ingredience

Postup přípravy

Uvaříme sáček těstovin (fleky) podle návodu na obalu. Po uvaření scedíme.

Na pánvi osmažíme dozlatova oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku a uzený bok nakrájený na kostičky.

Uvařené fleky dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali nejlépe sádlem a přidáme sterilovaný hrášek, osmahnutou směs a promícháme. Nakonec rozkvedláme vejce v mléce a zalijeme.

Šunkafleky dáme do trouby na 30 - 40 minut zapéct. Podáváme s kyselou okurkou.

Autor: petrsparta

Žemlovka

Pokud máte rádi sladké nákypy, nepohrdnete určitě ani sladkou zapečenou žemlovkou.

Ingredience

Postup přípravy

Žloutek z jednoho vajíčka oddělíme od bílku a s 1balíčkem vanilkového cukru a s mlékem ho vmícháme do tvarohu. Z bílku ušleháme tuhý sníh a také ho zlehka do tvarohu přimícháme. Nakonec přistrouháme kůru asi z jedné poloviny omytého citronu.

Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců, pak je nakrájíme na tenké plátky. Jablek může být i více, záleží na jejich velikosti.

Rohlíky nebo housky, které mohou být i starší, nakrájíme na plátky asi 3 centimetry silné a vložíme do mísy. V mléce rozkvedláme 2 vajíčka a vanilkový cukr a mlékem polijeme nakrájené rohlíky v míse, tak, aby se všechny plátky zvlhčily. Pokud se nám zdá, že jsou rohlíky moc suché, přidáme ještě trochu mléka, nebo naopak, když jsou zvlhčené až moc, přidáme ještě nakrájené bílé pečivo.

Ohnivzdornou mísu nebo pekáč dobře vymažeme máslem. Dno poklademe vrstvou z poloviny množství navlhčených rohlíků. Na ni narovnáme plátky jablek, posypeme skořicí a rozinkami, popřípadě můžeme ještě trochu pocukrovat.Na jablka rozetřeme ušlehaný tvaroh. Na ten navrstvíme zbytek navlhčených plátků rohlíků. Na celý povrch nakrájíme tenké plátky másla, nebo povrch pokapeme máslem rozpuštěným.

Žemlovku pečeme dozlatova v troubě při 150 °C . Doba pečení je 45 až 50 minut v horkovzdušné troubě. Upečenou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Autor: Dana