reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 11 listů papíru.

Krutí medailonky s kari a citronem

Krůtí maso s kari a jemnou chuti citronu. Vynikající recept.

Ingredience

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme. Nastrouháme z něj na jemno kůru a vymačkáme šťávu. Krůtí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na medailonky, které mírně naklepeme. Medailonky vložíme do vhodné mísy a přidáme olej, sůl, pepř, vegetu, worcesterovou omáčku, kari, citronovou kůru a šťávu. Vše promícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.

Na pánev slijeme olej z misky s medailonky a necháme olej rozpálit. Až pak přidáme medailonky, které orestujeme po obou stranách. Pak medailonky vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme cibule nasekané najemno dozlatova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vrátíme maso, přidáme masox a dusíme pod poklicí přibližně asi 30 minut za občasného promíchaní. Podle potřeby podlijeme medailonky s kari vodou a dochutíme solí.

Krutí medailonky s kari a citronem podáváme a dušenou rýží nebo těstovinami.

Autor: spider-rio

Krůtí s těstovinami

Krůtí maso nakládané v marinádě z hořčice. Doplníme o těstoviny a máme výborný oběd, ke kterému nepotřebujeme nic dalšího.

Ingredience

Postup přípravy

Krůtí maso podle potřeby očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním oleje, kremžské hořčice, soli a pepře. Takto naložené maso necháme uležet a nasát chuť asi 1 - 2 dny v lednici.

Vrtulky uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Vaříme "al dente", scedíme a dáme stranou.

Maso orestujeme na teflonové pánvi, můžeme přidat ještě lžičku oleje, když se maso trochu "zatáhne", vmícháme připravené těstoviny a osmažíme dozlatova, dokud není maso měkké. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.

Krůtí s těstovinami podáváme ihned po přípravě, přílohou je pouze čerstvá nebo nakládaná zelenina.

Autor: Michy

Krůtí kostky na zelenině

Rychlé, nenáročné a snadné. Pokaždé jiné, záleží jen jakou zeleninu právě máme k dispozici a použijeme ji při přípravě.

Ingredience

Postup přípravy

Na dno pekáčku dáme nadrobno pokrájenou cibuli. Poklademe krůtím masem nakrájeným na kostky, které posypeme kořením (grilovací nebo směs na čínu, vegetou nebo podle vlastní chuti).

Pokryjeme očištěnou a nakrájenou zeleninou. Prakticky jde použít cokoliv - papriky, pórek, rajčata, brokolici nebo jen mraženou zeleninovou směs.

Krůtí kostky na zelenině promícháme, pokapeme kečupem, sójovkou, olejem, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby. Nemusíme ničím podlévat, zelenina sama pustí šťávu, kterou pak použijeme na polití přílohy - hodí se brambory, hranolky, ale i rýže.

Krůtí maso můžeme nahradit kuřecím.

Autor: Jolanka

Řízky s hořčičnou omáčkou

Krůtí řízky s hořčičnou omáčkou.

Ingredience

Postup přípravy

Pažitku opereme, osušíme a nasekáme. Řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na másle opečeme. Vyndáme je na mísu a hustě zasypeme pažitkou.

Smetanu smícháme s hořčicí a hrubou moukou. Do šťávy na pánvi, ve které jsme pekli řízky, ji pomalu vlijeme a za neustálého míchání asi 5 minut povaříme.

Vhodnou přílohou je rýže.

Autor: admin_hela

Dušené krůtí medailonky na pivu

Úprava krůtího masa s pivem.

Ingredience

Postup přípravy

Z krůtího masa nakrájíme menší plátky - medailonky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Vložíme je na rozpálený olej a opečeme z obou stran dozlatova.

Opečené medailonky pokapeme kečupem, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Na druhé pánvi opečeme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a kuřecí játra a opepříme. Orestujeme a podle chuti osolíme.

Měkké krůtí medailonky na pivu dáme na talíře a přidáme orestovanou směs. Přílohou jsou brambory.

Autor: dobrá víla

Krůtí kousky na tymiánu

Jednodušeji snad ani drůbeží maso připravit nejde. Recept opravdu pro všechny.

Ingredience

Postup přípravy

Krůtí prsa nakrájíme na kostky, zalijeme lžící oleje, osolíme, opepříme a promícháme s tymiánem. Takto naložené maso necháme odležet 24 hodin.

Pak krůtí maso jen vsypeme na rozehřátou pánev a osmahneme. Zakápneme worchestrem, vyzkoušíme, jestli je maso měkké a máme hotovo.

Krůtí kousky na tymiánu podáváme s brambory na jakýkoliv způsob.

Autor: Michy

Japonský drůbeží špíz

Jeden recept z japonské kuchyně.

Ingredience

Postup přípravy

Drůbeží maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky očistíme, zbavíme semínek, žilek a nakrájíme na čtverečky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka.

Olej, hořčici, cukr a sójovou omáčku rozmícháme na marinádu a maso s paprikami do ní naložíme. Necháme asi 10 minut odstát.

Na kovové jehly napichujeme střídavě maso a zeleninu a takto připravené špízy rožníme zakryté alobalem na grilu po dobu asi 10-ti minut. Během grilování japonské špízy jednou otočíme.

Marinádu promícháme s pomerančovou šťávou vymačkanou asi z půlky pomeranče a podáváme k drůbežímu masu.

Autor: admin_martina

Krůtí špízy s kari omáčkou

Recept na grilované špízy s krůtím masem a zeleninou, které podáváme s kari omáčkou a pečivem.

Ingredience

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na hranoly. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a rozdělíme na dílky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na širší proužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.

Marinádu připravíme smícháním 2 dl olivového oleje se sójovou omáčkou, polévkovým tekutým kořením a utřeným česnekem. Část marinády oddělíme k potírání masa při grilování.

Kari omáčka: Lučinu smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme kari kořením, bílým pepřem a solí.

Nakrájené krůtí maso vložíme do marinády a necháme odležet nejméně 12 hodin. Potom maso vyjmeme a osušíme a podle potřeby přisolíme. Marinádu již dále nepoužíváme.

Nyní na jehly střídavě napichujeme slaninu, papriku, maso, a cibuli. Krůtí špízy grilujeme za občasného potírání oddělenou marinádou dozlatova.

Krůtí špízy podáváme s chlebem nebo bílým pečivem, zeleninou a kari omáčkou.

Autor: Jarka-P

Přerovský krůtí řízek

Recept na přerovský krůtí řízek.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si těstíčko. Suroviny pouze důkladně ušleháme. Řízky naklepeme a osolíme.

Řízky nejprve obalíme v těstíčku a potom ve strouhance.

Přerovské krůtí řízky smažíme v rozehřátém tuku dozlatova.

Přerovský krůtí řízek podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší je kaše nebo brambory, ale záleží na chuti.

Autor: lena82

Drůbeží špíz

Recept na špíz z kuřecího a krůtího masa se zeleninou.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si marinádu: Utřeme česnek, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, mletou papriku, na drobno nakrájenou petrželovou nať a trochu oleje. Marinádu dobře promícháme. Maso si nakrájíme na stejně velké kusy a vložíme do marinády.

Během toho si nakrájíme slaninu, cibuli a papriku na stejně velké dílky. Maso i zeleninu střídavě napichujeme na špejle nebo špízové jehly tak, abychom měli 4 porce.

Připravíme si pekáč, do kterého naskládáme špízy. Posypeme je nakrájenou cibulkou najemno, podlijeme vodou a dáme péct. Drůbeží špízy pečeme tak 40 - 45 minut.

Drůbeží špízy podáváme s jakkoliv upravenými brambory, s různými zeleninovými saláty a přelité výpekem s cibulkou. Špízy podáváme teplé.

Autor: sebena

Křupavé krůtí řízečky se sladkokyselým sosem

Jednoduše připravené krůtí řízky doplněné sladkokyselou omáčkou. Dietnější verze receptu na úpravu krůtího masa.

Ingredience

Postup přípravy

Krůtí prsa nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem. Bílek lehce našleháme se solí.

Krůtí proužky protáhneme v bílku a potom v kukuřičných lupíncích. Obalené tyčinky ukládáme na plech s pečícím papírem a tyčinky postříkáme olejem.

Tyčinky pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Čistou šalotku nakrájíme nadrobno. Šalotku osmažíme na oleji a přidáme cukr. Po pár vteřinách přidáme ocet, který necháme odpařit. Přidáme rajčatovou omáčku, sůl a vaříme pomalu asi 10 minut.

Krůtí řízečky podáváme teplé doplněné omáčkou. Křupavé krůtí řízky obsahují v jedné porci jen 220 kalorií.

Autor: Samman