reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 1 listů papíru.

Koňakové špičky

Máte rádi špičky plněné vaječným koňakem? Tak tady jsou. Trochu pracnější, ale dobré.

Ingredience

Postup přípravy

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, pomalu do něj zašleháme máslo a po lžičkách přidáváme kakao. Vyšleháme v hustý krém.

Nyní si připravíme náplň. Vaječný koňak vyšleháme s balíčkem šlehačky v prášku.

Na připravené piškoty stříkáme krém na okraje piškotů tak, aby nám zůstal uprostřed volný prostor, do kterého dáme vaječný krém. Po naplnění dostříkáme vršek špiček a dáme do chladu na 10 minut ztuhnout.

Připravíme si ve vodní lázni čokoládu na vaření se ztuženým tukem a pěkně rozmícháme. Pokud by byla čokoláda stále hustá, přidáme tuk.

Do čokoládové polevy namáčíme špičky (hlavou dolů) tak, aby byly celé potažené. Dáme na pečící papír opět vychladnout.

Koňakové špičky perfektně doplní váš vánoční stůl.

Autor: Malina