reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 3 listů papíru.

Pečené langoše

Zdravější varianta oblíbených langošů. Zapečené rovnou s oblohou.

Ingredience

Postup přípravy

Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka, sýry nastrouháme nebo nakrájíme. Pokud budeme dávat šunku, také ji nakrájíme na nudličky. Do rajčatového pyré prolisujeme česnek (můžeme použít i kečup).

Do mísy nasypeme 2 hrnky hladké mouky, rozdrobíme na ni půl kostky droždí, přidáme vajíčko, špetku soli a přilijeme vlažné mléko. Vařečkou uhněteme těsto. To by se při hnětení mělo odlepovat od stěn, ale když do něj píchneme prstem, bude lepivé. Podle potřeby můžeme přidat mouku. Těsto poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout (asi 20 minut až půl hodiny).

Připravíme si vál nebo větší prkýnko, hodně ho pomoučníme, dáme kus těsta, rozdělíme na kousky. Každý kus obalíme z obou stran v mouce a rukama vytaháme do kulatého tvaru. Můžeme použít váleček.

Tyto langoše přeneseme na plech s pečícím papírem. Langoše potřeme rajčatovou směsí. Posypeme bohatě pórkem a strouhanými sýry (eidam, niva, hermelín). Kdo chce, přidá nudličky šunky.

Langoše pečeme v rozpálené troubě 200 °C, dokud se sýr nerozteče a okraje lehce nezezlátnou. Trvá to asi 10 minut.

Pečené langoše podáváme teplé i studené. Těsto na langoše můžeme použít i klasicky - po vytahání do kulatého tvaru smažíme ve vrstvě oleje, necháme okapat na ubrousku. Zdobíme podle chuti (česnek prolisovaný do trochy osolené vody, sýr, kečup).

Autor: gabriela

Langoše za babku

Jednoduché, laciné a přitom tak moc dobré jídlo.

Ingredience

Postup přípravy

Do mísy si dáme mouku špetku soli, zamícháme a přidáme sušené droždí. Přidáme vlažnou vodu podle potřeby, olej a vypracujeme těsto. Těsto dáme vykynout.

Než nám vykyne, připravíme kečup, který smícháme s najemno nastrouhaným česnekem. Nastrouháme si sýr, nakrájíme rajčata a připravíme salám.

Zatím nám těsto vykynulo. Těsto rozdělíme na 14 dílků, uděláme placičky a necháme chvilku zase kynout. Dáme si na plotnu vyšší pánev s asi 0,5 litru oleje a zapneme. Jakmile máme olej rozpálený, můžeme začít smažit. Po usmažení se dají langoše na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej.

Langoše za babku potřeme směsí kečupu a česneku, posypeme sýrem a na dozdobení dáme plátek salámu a rajče. Langoše za babku ihned podáváme. Vegetariáni vynechají salám.

Autor: Horynče

Langoše se zakysanou smetanou

Těsto na langoše vložíme ihned po zapracování do ledničky. Recept na těsto, které můžeme používat celé tři dny.

Ingredience

Postup přípravy

Do vlažného sladkého mléka rozdrobíme droždí, necháme chvíli kynout. Vzápětí přidáme mouku se zakysanou smetanou a vejce. Vše promícháme.

Po odležení těsta na dně ledničky, tvoříme langoše a smažíme ve fritovacím hrnci nebo jen na pánvi.

Langoše můžeme podávat s česnekem, tatarkou, kečupem a strouhaným sýrem.

Autor: Staňa