reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 29 listů papíru.

Kremeš s piškoty

Oblíbené kremeše - zákusek s piškoty.

Ingredience

Postup přípravy

Těsto na kremeše


Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, kypřící prášek a přimícháme tuhý sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. V troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme asi 25 min.

Náplň na kremeše


V mléku rozmícháme mouku, kakao, cukr a uvaříme hustou kaši. Do vychladé kaše vmícháme změklé nakrájené máslo a moučkový cukr a vyšleháme. Vychladlý plát potřeme džemem a polovinou náplně (Zdá se že jí bude málo, ale nebojte, vyjde to). Poklademe piškoty, které pokapeme kávou a rumem. Piškoty potřeme zbylou náplní.

Poleva na kremeše


Čokoládu na vaření nalámeme, rozehřejeme, přidáme nakrájené máslo, vymícháme dohladka a potřeme jí připravený koláč. Necháme ztuhnout a řezy krájíme nožem namočeným do teplé vody, aby se nám poleva nelámala.

Autor: czanky

Pudinková buchta s piškoty

Rychlá buchta z listového těsta s piškoty, ovocem a pudinkem, která potěší každou návštěvu.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Z jedné vyválíme plát, který si položíme na již připravený vyšší plech. Na něj naskládáme vrstvu piškotů, kterou mírně do těsta přitlačíme.

Ze dvou uvařených vanilkových pudinků, lze použít i jinou jemnou příchuť - jahoda, mandle, vytvoříme další vrstvu. Do ní zamačkáme ovoce a celou buchtu přikryjeme další vrstvou listového těsta. Pudinkovou buchtu s piškoty vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C asi 25 - 30 minut.

Upečenou pudinkovou buchtu s piškoty necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

Autor: kacabo

Jablečné řezy s pudinkem

Recept na jablečné řezy z listového těsta s pudinkem.

Ingredience

Postup přípravy

Pudinky připravíme podle návodu na obalu. Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme.

Listové těsto rozdělíme na 2 díly. První díl rozválíme na obdélník velikosti plechu.

Na těsto naskládáme piškoty, na ně nastrouháme jablka, která posypeme skořicovým cukrem. Vše přelijeme vanilkovým pudinkem. Pudink opět poklademe piškoty.

Rozválíme druhý díl těsta a zakryjeme buchtu. Horní díl potřeme rozšlehaným vejcem. Jablečné řezy s pudinkem pečeme asi 40 minut při teplotě 150 °C.

Jablečné řezy s pudinkem nakrájíme a můžeme podávat.

Autor: emacik

Sladké listové jednohubky

Ke kávě a čaji jsou vynikající.

Ingredience

Postup přípravy

Vyválíme si plát z listového těsta, který můžeme posypat krupicovým cukrem pro sladší chuť a nakrájíme proužky 3 x 12 cm.

Na každý proužek položíme kousek jablka, posypeme skořicí, cukrem a kdo má rád, může dát i rozinky. Listové sladké jednohubky srolujeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem. Kdo má radši méně sladké, stačí posypat jen jablka. Listové sladké jednohubky dáme do předehřáté trouby na 220 °C a zprudka pečeme do zrůžovění asi 10 minut.

Upečené listové sladké jednohubky posypeme cukrem moučkou.

Autor: Gernatka

Kremrole s krémem

Moc dobré listové kremrole s pudinkovým krémem.

Ingredience

Postup přípravy

Těsto vyválíme do tvaru čtverce a natočíme na trubičky na kremrole. Potřeme vajíčkem. Pečeme na 220 °C.

Dvě třetiny mléka svaříme s cukrem a ve zbylém mléce rozmícháme pudinky, které vlijeme do vroucí směsi. Povaříme 2 - 3 minuty a šleháme do vychlazení, tak se nevytvoří škraloup. Do pudinku nakonec zašleháme změklé máslo, vanilkový cukr a rum.

Upečené listové kremrole plníme krémem z obou stran.

Autor: Romča

Vanilkové kremrolky

Sladká mňamka s pudinkem. Recept na kremrolky s vanilkovým krémem.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto si vyválíme na 3 mm silný plát a pokrájíme na pruhy cca 3 x 15 cm. Obtočíme je na kovové trubičky namazané máslem, aby se překrývaly po centimetru, potřeme žloutkem s mlékem a dáme péct při 170 °C na 15 minut.

Mezitím si připravíme pudink podle chuti, já dávám vanilkový Dr. Oetker bez vaření, občas jej udělám ze 100 ml smetany a malé konzervy mandarinek i se šťávou. Rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu s tukem.

Kremrolky po vychladnutí plníme pudinkem a konce máčíme v čokoládě. Necháme v chladu zatuhnout.

Vanilkové kremrolky si můžeme připravit jako vánoční cukroví, ale klidně i kdykoli během roku, když je chuť.

Autor: Xenuška

Listová kolečka s malinami

Jednoduchý recept na dobrůtku k z listového těsta se spoustou malin a čokolády.

Ingredience

Postup přípravy

Maliny očistíme, omyjeme a necháme okapat. Je dobré použít stejně velké maliny. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Listové těsto rozválíme a vykrojíme z něj 16 koleček. Můžeme vykrajovat pomocí skleničky. Vykrojená kolečka rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby a upečeme dozlatova.

Polovinu koleček pomažeme ze spodní strany malinovou marmeládou nebo džemem. Druhou polovinu koleček potřeme vrstvou nugety. Potíráme naopak vrchní stranu. Do nugetové vrstvy zasadíme suché maliny. Pak maliny přiklopíme kolečky pomazanými marmeládou a to tak, že marmeládu položíme na maliny.

Rozehřejeme si čokoládovou polevu a listová kolečka s malinami jí ozdobíme. Nakonec je posypeme lískovými oříšky.

Listová kolečka s malinami servírujeme na dezertní talířky a podáváme.

Autor: Vilienka

Skořicoví šneci

Rychlá dobrota k odpolední kávě, kterou zvládnou i děti.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Těsto vyválíme na co nejtenčí pláty. Na ten pak rovnoměrně nasypeme cukr, vanilkový cukr a skořici.

Poté opatrně těsto zamotáváme, dobře utahujeme. Takto smotanou roládu opatrně krájíme na tenká kolečka - šnečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

To samé uděláme i s druhou polovinou těsta, jen místo skořice můžeme použít hořké kakao. Šnečky ještě potřeme vajíčkem a dáme péct. Šnečci se během pečení mohou od středu zvednout, takže vypadají jako opravdoví šneci. Skořicové šneky pečeme dozlatova.

Skořicoví šneci jsou dobří ještě teplí. Nejlepší je zkonzumovat je ještě týž den, protože rychle tvrdnou.

Autor: sv-andrea

Rychlé šátečky s marmeládou

Rychlé a moc dobré - zvláště pro děti.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme na slabou placku. Z těsta vykrájíme kolečka nebo čtverečky. Do každého kousku dáme malou lžičku marmelády a pořádně přitiskneme k sobě.

Listové šátečky dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Po vyjmutí rychlých šátečků z trouby je ještě pocukrujeme.

Autor: radulka

Šátečky s jablky a vanilkovým pudinkem

Jednoduché šátečky z listového těsta, které jsou plněné jablkovou směsí s ořechy a vanilkovým pudinkem.

Ingredience

Postup přípravy

Nejdříve si umyjeme a oloupeme jablka a poté je nahrubo nastrouháme. Vytvoříme si jablečnou směs tak, že k nastrouhaným jablkům přidáme nasekané mandle či jiné oříšky, skořicový cukr (popřípadě mletou skořici a cukr) a nadrcené dětské piškoty. Kdo má rád rozinky, může je do směsi také přidat.

Potom si uvaříme pudinkovou směs a to tak, že si klasicky uvaříme pudink, ale musí být hodně hustý. Po uvaření odstavíme.

Poté si rozválíme listové těsto a rádýlkem vykrojíme jednotlivé čtverečky (můžeme samozřejmě dělat i jiné tvary než šátečky). Na každý čtvereček navrstvíme trochu jablkové směsi, na to trochu pudinku a šátečky zabalíme. Nesmíme šátečky plnit moc, jinak potom má pudink tendenci vytékat. Hotové šátečky dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a potom je potřeme rozkvedlaným vajíčkem.

Dáme péct do předehřáté trouby. Po vytáhnutí z trouby necháme šátečky s jablky a vanilkovým pudinkem vychladnout, pocukrujeme a můžeme mlsat.

Autor: Veruuu

Loupáčky z listového těsta

Francouzské křupavá snídaně sladce nebo slaně.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve rozpálíme troubu na 200 stupňů Celsia. Rozmrazíme a rozválíme těsto, vykrojíme trojúhelníky, potřeme je marmeládou nebo čokoládovou nugetou.

Připravené trojúhelníky stočíme do tvaru rohlíčků. Potřeme je žloutkem a přibližně dvacet minut pečeme.

Tyto vynikající loupáčky z listového těsta můžeme plnit podle chuti například šunkou, sýrem nebo třeba špenátem. Podáváme je nejlépe teplé, ale jsou dobré i studené.

Autor: 59

Listové makové rohlíčky

Jednoduchý a finančně nenáročný recept pro rychlé pohoštění.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplň. Svaříme mléko. Přisypeme mák, cukr, přidáme med, zamícháme a zmírníme plamen. Vaříme přibližně 5 minut. Pak makovou náplň odstavíme z plamene, zjemníme máslem a podle potřeby přidáme strouhanku nebo rozdrobené piškoty.

Listové těsto si na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát a krájíme na malé trojúhelníčky. K širšímu kraji dáváme lžičku makové náplně. Každý trojúhelník zatočíme do rohlíčků. Listové makové rohlíčky klademe na plech a potíráme rozšlehaným vejcem. Pečeme je při střední teplotě asi 10 minut dozlatova.

Listové makové rohlíčky můžeme posypat moučkovým cukrem.

Autor: Evííík

Domácí kremeše

Moučník z listového těsta plněný žloutkovým krémem a politý bílkovou polevou.

Ingredience

Postup přípravy

Z listového těsta upečeme dvě stejně velké placky, a to následujícím způsobem. Na plech položíme pečící papír, na kterém těsto tence rozválíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horké, řádně předehřáté troubě dozlatova. Stejným způsobem upečeme i druhou placku. Jednu placku, pokud je ještě vlažná, nakrájíme na čtverce - porce.
Odložíme stranou a necháme vychladnout.

Příprava náplně na domácí kremeše: Oddělíme žloutky od bílků. Ve čtvrtlitrovém hrnku promícháme pudinkový prášek s oběma cukry a rozředíme mlékem.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky a za stálého míchání, nejlépe ve vodní lázni, přivedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a přiléváme pudink rozpuštěný v mléce. Jakmile krém zhoustne, odstavíme ho z tepla a ještě do horkého vmícháme ušlehaný sníh. Stále pilně mícháme, až je krém hladký a vlažný.

Vychladlý krém naneseme na celý plát listového těsta. Navrch poklademe opatrně druhý rozporcovaný plát listového těsta.

Nakonec připravíme bílkovou polevu: Pilně třeme bílek s moučkovým cukrem, až vznikne poleva, kterou moučník přelijeme.

Domácí kremeše necháme odležet do druhého dne. Rozporcujeme a podáváme ke kávě nebo čaji.

Množství krému je určeno k receptu domácí listové těsto.
Jednodušší a pohodlnější je zakoupit listové těsto již hotové. V tom případě budeme potřebovat dva balíčky o váze asi 400g.

Autor: Jarka-P

Listové šátečky s jablky

Výborné ovocné šátečky z listového těsta.

Ingredience

Postup přípravy

Na pomoučněném vále vyválíme listové těsto a rozdělíme na čtverce 10 x 10 cm.

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Vodu, kterou jablka během dušení pustila, slijeme. Zchladlá jablka promícháme s meruňkovou marmeládou.

Na čtverce dáme lžičku prochladlé směsi. Protilehlé rohy čtverců přehneme směrem do středu a stiskem spojíme. Listové šátečky potřeme rozšlehaným vejcem.

Listové šátečky s jablky pečeme 20 minut při 180 °C. Hotové šátečky posypeme moučkovým cukrem.

Autor: Jméno

Listové balíčky s povidly

Sladké listové pečivo naplněné povidly a rumovým překvapením.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát, který souměrně nakrájíme na větší čtverečky.

Švestky si den předem naložíme do rumu, pak je necháme okapat. Na každý čtvereček těsta dáme po lžičce povidel, jednu švestku a pečlivě rohy spojíme k sobě. Prsty zamáčkneme všechny spoje, aby náplň během pečení nevytekla. Pokud máme řidší povidla, zahustíme je strouhaným perníkem.

Listové balíčky s povidly přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme vanilkovým cukrem. Upečeme v silně vyhřáté troubě dorůžova.

Listové balíčky s povidly můžeme ihned podávat, ale pozor, náplň bývá hodně horká.

Autor: Michy

Pudinkové řezy z listového těsta

Jednoduchý recept na výborné řezy z listového těsta.

Ingredience

Postup přípravy

Vyválíme dva pláty těsta, jeden plát dáme na plech, poklademe piškoty a meruňkami.

Ze dvou balíčků vanilkového pudinku, mléka a cukru připravíme pudink, který naneseme na piškoty s meruňkami a celé to přikryjeme druhým plátem těsta.

V předehřáté troubě pečeme pudinkové řezy jen krátce, aby těsto zůstalo světlé.

Pudinkové řezy z listového těsta podáváme po vychladnutí jako výborný zákusek.

Autor: amika

Pečené pudinkové řezy

Recept na klasické pudinkové řezy.

Ingredience

Postup přípravy

Z Hery, mouky a vejce vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme plát.

Čerstvá jablka oloupeme a nastrouháme. Můžeme použít i zavařovaná strouhaná jablka.

Na vymazaný plech položíme jeden díl těsta. Posypeme nastrouhanými jablky, cukrem a poklademe piškoty. Uvaříme si klasický pudink z 1 litru mléka, 2 vanilkových pudinků a trochy cukru. Horkým pudinkem zalijeme piškoty a zakryjeme druhým dílem těsta.

Pudinkové řezy pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.

Pečené pudinkové řezy necháme před krájením vychladnout.

Autor: Elík

Rychlé pudinkové řezy

Tyto řezy jsou rychlé a velmi chutné.

Ingredience

Postup přípravy

Mléko svaříme s cukrem a pudinky a necháme vychladnout. Kompot scedíme a ovoce necháme okapat. Můžeme použít jahody, broskve nebo jiné oblíbené ovoce.

Polovinu listového těsta rozválíme na plech. Poskládáme na něj piškoty a zalijeme vychladlým pudinkem. Na pudink poklademe ovoce a navrch položíme druhý plát rozváleného listového těsta. Řezy dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Upečené pudinkové řezy necháme vychladnout.

Rychlé pudinkové řezy nakrájíme, ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.

Autor: selila

Kuřecí plátek v listovém těstě

Plátky kuřecího masa pečené v listovém těstě jsou dobrou slanou chuťovkou, ale klidně i večeří.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na másle po obou stranách osmahneme.

Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, společně se scezenými houbami osmahneme taktéž na másle.

Listové těsto rozválíme na plát, potřeme kečupem nebo rajským protlakem a posypeme bazalkou (čerstvou nebo sušenou). Poklademe šunkou. Na to dáme plátky kuřecího, pórkovo-houbovou směs, zasypeme nastrouhanou nivou a nakonec poklademe plátky slaniny. Opatrně vše zabalíme a okraje zamáčkneme, aby nám náplň během pečení nevytekla.

Listový závin s masem přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem a upečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.

Kuřecí plátek v listovém těstě necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme na večeři nebo jednotlivými kousky doplníme obloženou mísu.

Autor: Michy

Listové jablkové řezy s pudinkem

Recept na výborný a rychlý moučník s jablky a pudinkem.

Ingredience

Postup přípravy

Nastrouháme si jablka. Z mléka a pudinků a cukru svaříme hustý pudink podle návodu na obalu.

Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Obě půlky vyválíme na stejně velké obdélníky. Na vodou namočený plech přeneseme jednu placku, pokryjeme ji pudinkem. Na pudink rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme je skořicí, rozinkami, ořechy a podle potřeby dosladíme. Celé překryjeme druhým plátem listového těsta. Listové jablkové řezy s pudinkem pečeme v troubě na 180 °C.

Upečené listové jablkové řezy s pudinkem necháme vychladnout a můžeme podávat.

Autor: Niky01

Řezy z listového těsta s pudinkem

Jednoduché a rychlé řezy s pudinkem, piškoty a ovocem.

Ingredience

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na polovinu, každou půlku vyvalíme na velikost plechu (hlubšího). Z mléka, pudinku v prášku a cukru uvaříme hustý pudink.

Na plech dáme jednu placku, na ni rozetřeme pudink (ne horký) na to uložíme druhou půlku těsta a upečeme v předehřáté troubě na vysokou teplotu.

Řezy z listoveho těsta s pudinkem můžeme vylepšit tak, že na pudink naskládáme piškoty a drobné ovoce nebo plátky jablek. Ovoce můžeme vmíchat přímo do pudinku.

Autor: Jana

Dvoubarevný moučník z listového těsta

Snadný recept na přípravu moučníku z listového těsta plněný pudinkovými krémy.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na poloviny a každou zvlášť velmi tence rozválíme na plát, který hustě propícháme vidličkou. Pak těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě při 220 °C dozlatova.

Nyní si připravíme krém. Čokoládu necháme rozpustit v mikrovlnné troubě. Pudinkový prášek s vanilkovým cukrem rozmícháme v mléce a směs za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. Ještě horký pudink rozdělíme na poloviny a do jedné z nich vmícháme rozehřátou čokoládu. Oba pudinky necháme vychladnout.

Změklé máslo rozdělíme do dvou misek na poloviny a každou zvlášť s cukrem vyšleháme do pěny. Do jedné postupně vmícháme vanilkový pudink a do druhé čokoládový.

Na upečený plát listového těsta naneseme vrstvu čokoládového krému, na ni rozetřeme krém vanilkový a zakryjeme druhým plátem upečené placky.

Vychlazený dvoubarevný moučník z listového těsta nakrájíme na řezy a podáváme ke kávě nebo čaji.

Autor: Jarka-P

Jablečné fagottini z listového těsta

Skoro šátečky z listového těsta plněné jablíčky. Kdo má raději hrušky, plní hruškami.

Ingredience

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Kostičky dáme vařit se lžičkou skořice, lžičkou citronové šťávy a cukrem na několik minut. Cukr se musí rozpustit, jablka ale nesmí být rozvařená. Odendáme z plotny a přidáme lžičku meruňkové nebo broskvové marmelády.

Listové těsto nakrájíme na čtverce cca 15 cm a rozložíme na každou polovinu jablečnou směs, dáme si pozor, aby jablka neměla tekutinu, neboť nám bude při pečení vytékat. Volnou polovinu u krajů potřeme šťávou z jablek a fagottini uzavřeme. Fagottiny lehce přitiskneme u hran.

Vrchy fagottinů lehce nařežeme, potřeme jablečnou šťávou a posypeme cukrem.

Fagottini z listového těsta pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme na 220 °C asi na 10 - 12 minut dozlatova. Upečené fagottini necháme na mřížce vychladnout.

Jablečné fagottini z listového těsta podáváme na snídani, svačinu.

Autor: null

Plněné kremrole z listového těsta

Recept na chutný pamlsek z listového těsta.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme na 2 mm a nařežeme na proužky silné asi 2,5 cm. Proužky potřeme vodou a natočíme na trubičky na kremrole. Připravené těsto na trubičkách potřeme rozšlehaným žloutkem a poskládáme dál od sebe na plech s pečícím papírem. Trubičky s kremrolemi necháme 10 minut odpočinout.

Kremrole pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 210 °C asi 20 minut s nádobkou s vodou. Ještě horké kremrole odendáme z trubiček a necháme vychladnout.

Cukr dáme vařit s vodou.Teplota musí být 124 °C. Vaříme do cukrového rozvaru. Z bílků ze zbytkem cukru vyšleháme pevný sníh. Uvařenou cukrovou hmotu přidáme jemně do našlehaného sněhu. Sníh necháme vychladnout. Vychlazenou hmotu přendáme do cukrářského sáčku a naplníme vychlazené kremrole.

Plněné kremrole z listového těsta ozdobíme cukrem moučka nebo čokoládovou polevou a podáváme.

Autor: null

Šátečky z toastovače

Listové těsto můžeme použít i v toastovači. Velice rychlá příprava. Tyhle šátečky můžeme plnit jak nasladko, tak můžeme použít i variantu slanou.

Ingredience

Postup přípravy

Nejdřív si jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Na hrubším struhadle jablka nastrouháme.

Na vále rozválíme těsto a vykrajujeme čtverce velikosti toastovače. Vykrojené čtverce posypeme lehce vanilkovým cukrem. Těsto pak plníme tvarohem, povidly a nastrouhanými jablky.

Toastovač necháme nahřát a pak vložíme naplněné listové čtverce. V toastovači šátečky pečeme 7 - 9 minut.

Upečené listové šátečky necháme na chvíli vychladnout a podáváme.

Autor: Jovi

Banánová roláda z listového těsta

Velmi rychlý a jednoduchý recept na sladký dezert s banány a nutelou, který potěší děti, návštěvu, ale i vás samotné.

Ingredience

Postup přípravy

Balíček listového těsta rozválíme na placku ve tvaru obdélníku. Na těsto rozetřeme 3 - 4 vrchovaté lžíce nutely. Pozor ať není vrstva příliš vysoká, nutela by vytekla!

Banány oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka, která rovnoměrně poklademe na celou plochu placky na nutelu. Nyní těsto celé zamotáme jako velkou palačinku s nutelovou a banánovou náplní.

Vzniklou roládu potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě na 180 °C cca 15 minut, dokud na povrchu nezezlátne.

Po vychladnutí nakrájíme banánovou roládu z listového těsta na plátky a porce zdobíme ušlehanou šlehačkou a čokoládovou polevou.

Autor: Lucie_B

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Jednoduchý recept na chutný dezert s jahodami.

Ingredience

Postup přípravy

Z listového těsta vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která pečeme v troubě při 180 °C asi 10 - 15 minut.

Čerstvé jahody s cukrem rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jahodu, přelijeme teplým rozvarem a opepříme čerstvě namletým černým pepřem, čímž zvýrazníme sladkou chuť rozvaru.

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem podáváme jako chutný zákusek.

Autor: Alakarte-cz

Listové košíčky na dětskou oslavu

Lehké a nádherně vypadající občerstvení vhodné pro dětskou oslavu.

Ingredience

Postup přípravy

Linecké těsto vyválíme (použijeme buď koupené, polotovar či vlastní výroby podle základního receptu) vkládáme do formičky na košíčky nebo mističky a pečeme na 240 °C.

Mezitím si z mléka, pudinkových prášků, cukru a másla připravíme hustý pudink.

Po upečení necháme listové košíčky vystydnout, vyklepneme z formiček a mističky naplníme hotovým pudinkem. Nakonec ozdobíme omytým sezónním ovocem.

Listové košíčky jsou vhodné na dětskou oslavu.

Pokud nemáte své tradiční vánoční linecké těsto, můžete si ho udělat podle tohoto receptu:
300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 1 žloutek, kůra z poloviny citronu.

Autor:

Banánové potěšení

Jednoduchý dort z listového těsta, banánů a pudinku.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na kulatý plát a opatrně jej přeneseme do dortové formy o průměru 26 cm. Formu předem vyložíme pečícím papírem, okraje, které jsou vyšší než forma, seřízneme.

Vlašské ořechy spolu s piškoty a sušenkami pomeleme a smícháme s cukrem. Zapneme troubu na 180 °C.

Obě mléka nalijeme do hrnce, zapneme plamen, přidáme cukr a vsypeme pudinkový prášek. Metličkou vše důkladně promícháme a za občasného míchání vařečkou uvedeme k varu. Pak 2 minuty vaříme za stálého míchání.

Banány oloupeme, podélně je rozpůlíme a "vysteleme" jimi dno dortové formy. Na banány nalijeme horký banánový pudink a povrch uhladíme. Na banánový pudink rovnoměrně nasypeme připravenou sypkou směs.

Banánové potěšení pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, necháme ve formě zcela vychladnout a pak opatrně nakrájíme na dílky.

Autor: Renča