reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 14 listů papíru.

Koláč Hrk Hrk

Podivný název tohoto koláče vznikl prostým způsobem. Výborný krém na koláč totiž vytvoříme pouhým zahrkáním několika surovin v uzavřené nádobě.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Mouku, cukr, prášek do pečiva promísíme, přilijeme mléko, olej a přidáme vajíčka. Vše důkladně promícháme a nalijeme na hlubší plech, který jsme předem vymazali tukem a vysypaly moukou. Těsto na plechu rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě. Pečeme asi 25 minut při 150°C. Upečenou placku necháme vychladnout

Krém: Pudinkový prášek, ztužovač šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nádoby ingredience nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme. Možná tomu nevěříte, ale opravdu, pouhým zahrkáním se suroviny promíchají a vytvoří úžasný hustý mandarinkový krém. Dejte ale pozor, abyste nezaměnili pudinkový prášek. Musí to být opravdu pudink, který se nemusí vařit a je určený do studené vody. Smetanu doporučuji trvanlivou v krabičce a výsledek bude zaručený.

Hotový krém rozetřeme na vychladlou placku z těsta a buchtu necháme ještě alespoň půl hodiny zatuhnout v lednici.

Nebojte se vyzkoušet tento výborný moučník, kouzlo se zahrkáním opravdu funguje a koláč "hrk hrk" bude všem moc chutnat.

Autor: Dana

Rychlý koláč s tvarohem

Recept na super rychlý a výborný koláč, po kterém se jen zapráší.

Ingredience

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme řidší těsto.

Z tvarohů, vajec, cukrů a mléka rozmícháme náplň. Mléko dáme podle potřeby a cukr podle chuti. Náplň by měla mít řidší těsto.

Na vymazaný a vysypaný plech dáme asi 2/3 těsta. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a zalijeme zbytkem těsta. Na tvaroh můžeme dát ještě ovoce.

Rychlý koláč s tvarohem pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Upečený rychlý koláč s tvarohem necháme trochu vychladit, nakrájíme a můžeme podávat.

Autor: Rozárie

Kuřecí prsa v pikantní omáčce

Recept na kuřecí směs v pikantní paprikové omáčce. Podáváme s rýží.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek sloupneme a nasekáme. Čerstvou papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Nať jarní cibulky omyjeme a nasekáme najemno.

Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme maso a orestujeme ze všech stran. Potom vmícháme mletou červenou sladkou papriku a chilli papriku. Vložíme nakrájenou čerstvou papriku, zmírníme teplotu a podlijeme červeným vínem. Dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Na závěr zjemníme omáčku smetanou ke šlehání.

Kuřecí prsa v pikantní omáčce podáváme s dušenou rýží a zdobíme sekanou jarní cibulkou. Vhodným doplňkem je čerstvá zelenina.

Autor: Jarka-P

Řezy Raffaello

Vynikající a rychlý moučník, kterým překvapíte každého.

Ingredience

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do připraveného plechu. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně touto směsí posypeme těsto.

Pečeme necelých 20 minut, kokos by neměl zrůžovět, takže je nutné ho při pečení hlídat.

Ihned, jak vyndáme z trouby, zalijeme celý moučník šlehačkou a necháme odležet. Pak moučník nařežeme a podáváme.

Autor: konvalinka

Rychlý houskový knedlík v mikrovlnce

Super rychlovka na domácí houskové knedlíky.

Ingredience

Postup přípravy

Nakrájíme si jeden a půl včerejšího rohlíku nebo housky na kostičky. Použijeme hrnek o objemu 250 ml. K pečivu přisypeme hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl a přidáme žloutky a mléko. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do základu těsta.

Vezmeme formu na bábovku nebo srnčí hřbet. Nejlépe silikonovou nebo keramickou, ale ne plechovou. Vytřeme ji máslem a hrubou moukou. Přelijeme do ní těsto a dáme do mikrovlnky na 750W na 10 minut.

Po ukončení procesu necháme knedlík ještě 2 minuty v klidu odpočinout v uzavřené mikrovlnce a až po té ho vyndáme a zkusíme párátkem nebo špejlí, zda je hotový. Hotový rychlý houskový knedlík vyklopíme na talíř nebo prkénko a nakrájíme ostrým nožem.

Rychlý houskový knedlík v mikrovlnce podáváme k pečenému nebo dušenému masu podle chuti.

Autor: Kačaba

Plnění utopenci

Snad tradiční recept na utopence.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve je nutné najít opravdu chuťově dobré špekáčky. To v dnešní době není jednoduchý úkol.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme se sterilovanou kapií a jemně nasekanými feferonkami. Mírně osolíme, přidáme olej a dobře promícháme.

Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme a naplníme připravenou směsí zeleniny. Do každého špekáčku ještě vložíme řez kyselé okurky a naskládáme do vhodné nádoby.

Ocet, cukr, koření a vodu svaříme, podle potřeby osolíme. Pokud máme, můžeme použít i zbývající nálev z okurek. Převaříme přibližně 1 minutu. Necháme chvilku zchladnout a ještě teplým nálevem zaléváme připravené utopence.

Tradiční plněné utopence necháme vychladnout a uložíme do lednice. Necháme minimálně týden uležet a pak podáváme jako chuťovku.

Autor: tomik-pb

Pikantní vepřová kýta s česnekem

Výborný hlavní chod. Restovaná kýta v česnekovém obalu zapečená v boloňské omáčce a sýru.

Ingredience

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme. Cibulovou nať opereme, osušíme a nakrájíme na proužky.

Plátky vepřové kýty očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme,opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce.

Opékáme z obou stran na rozpáleném oleji. Hotové maso vložíme do pekáčku, pokapeme boloňskou omáčkou, posypeme hustě sýrem, nudličkami šunky a cibulovou natí.

Vše krátce zapečeme a podáváme s opékanými brambory.

Autor: Malina

Ďáblíkův čokoládový dort

Další recept na vynikající čokoládový dort.

Ingredience

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme a společně s třtinovým cukrem, 15 cl zakysané smetany ji rozpustíme ve vodní lázni.

Kakao, mouku a lžičku jedlé sody prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme změklé máslo a vyšleháme. Pomalu přidáváme cukr. Snížíme rychlost šlehání a do žloutků s máslem postupně přidáváme mouku. Nakonec postupně přiléváme 0,25 cl vlažné vody.

Těsto vložíme do mísy, přidáme čokoládovou směs a pomaličku přidáváme sníh ušlehaný s bílků.

Těsto rozdělíme na poloviny a přelijeme do dvou stejných vymazaných a vysypaných forem o průměru 22 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.

Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme s vanilkou a moučkovým cukrem a kakaem. Jeden díl korpusu dáme na talíř. Potřeme krémem a přikryjeme druhým korpusem.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, 15 cl kysané smetany ohřejeme. Smetanu vlijeme do čokolády a promícháme. Polevou potřeme celý dort a ozdobíme podle fantazie.

Ďáblíkův čokoládový dort dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout a poté můžeme podávat.

Autor: null

Stánkové langoše

Levné jednoduché langoše, tak jako je dělají ve stáncích s langošema.

Ingredience

Postup přípravy

Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností!

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut.

Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.

Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

Autor: maya

Ořechové tlapky

Tlapky nebo také pracny nesmí chybět mezi tradičním českým cukrovím.

Ingredience

Postup přípravy

Ořechy jemně pomeleme, hřebíček utlučeme.

Z mouky, tuku, cukru, ořechů, skořice a hřebíčku rukama na vále vypracujeme těsto. Z těsta uždibujeme kousky a plníme je do formiček.

Tlapky skládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C - malé 8 minut, velké 10 minut.

Po upečení necháme cukroví chvilku stydnout ve formičkách. Když se okraje začnou odtahovat, ještě teplé tlapky vyklopíme.

Ořechové tlapky ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Autor: Renča

Rumové kuličky v kokosu

Rumové kuličky patří k mému nejoblíbenějšímu cukroví. Tradiční rodinný recept.

Ingredience

Postup přípravy

Změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky nebo na vál. Přisypeme cukr, ořechy, kakao a do důlku vlijeme rum. Rukama zpracujeme v těsto, které dáme do lednice odpočinout.

Z mírně ztuhlé hmoty tvarujeme menší kuličky. Rumové kuličky obalíme v kokosu.

Uložené v krabičce musíme pořádně hlídat, jinak rumové kuličky v kokosu nenápadně mizí.

Autor: Michy

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Recept na výborné knedlíky za 15 minut hotové.

Ingredience

Postup přípravy

Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme ovocem.

Tvarohové knedlíky plněné ovocem vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut.

Tvarohové knedlíky plněné ovocem podáváme s cukrem, skořicí a přelité máslem.

Autor: Any

Pudingový BeBe koláč

Vynikající moučník, jenž chutná nejlépe dobře odleželý. K jeho přípravě použijeme klasické čtvercové BeBe sušenky.

Ingredience

Postup přípravy

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.

Máslo utřeme s cukrem, vmícháme žloutky a vše důkladně promícháme. Po částech přisypáváme mouku prosátou s kypřícím práškem a lijeme mléko. Nakonec opatrně vmícháme připravený sníh. Těsto důkladně rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu a upečeme jej pozvolna při teplotě 120 °C.

Mezitím si připravíme hustý puding podle návodu na balíčku, pouze použijeme poloviční množství mléka.

Po upečení korpus potřeme ještě teplým pudingem a navrch naskládáme těsně vedle sebe BeBe sušenky. Nakonec povrch přelijeme čokoládovou polevou připravenou z rozlámaných kousků čokolády rozpuštěných v horkém tuku.

Pudingový koláč necháme vychladnout a poté jej necháme odležet alespoň hodinu v ledničce. Vynikající je však i druhý den.

Autor: Sarkak

Pizza se slaninou a vejci

Pizza je stejně sytá jako pověstná anglická snídaně, vystačí pro celou rodinu.

Ingredience

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C. Těsto na pizzu rozválíme na plech vymazaný olejem či vyložený pečícím papírem, potřeme passatou (rajčatový protlak nebo kečup), navrch dáme nakrájené klobásy, buď na kolečka nebo větší válečky, houby a slaninu a pečeme 20minut.

Pizzu vyjmeme z trouby a rozklepneme na ní vejce, vrátíme do trouby 5 minut dopékáme.

Těsto na pizzu: Do vlažného mléka přidáme cukr, lžičku mouky, droždí a necháme kvasit. Poté to přilejeme do zbytku mouky a zamícháme. Vyklopíme na vál, zpracujeme a vrátíme do mísy a necháme kynout.

Autor: Denika