reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 27 listů papíru.

Mrkvové řezy s polevou

Rychlý a lehký mrkvový moučník s citronovou polevou.

Ingredience

Postup přípravy

Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Vejce oddělíme.
Mouku prosijeme, přidáme do ní polovinu krupicového cukru, kypřící prášek, vanilkový cukr, olej, žloutky, horkou vodu a mrkev. Vše zamícháme. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do něj zbylý krupicový cukr. Smícháme jej s mrkvovým těstem.



Vymažeme a vysypeme plech a troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na připravený plech a v troubě pečeme asi 30 - 40 minut.



Po upečení necháme řezy vychladnout a přelijeme je citronovou polevou. Moučník necháme ztuhnout. Pak jej podáváme.

Autor: dj

Řezy Raffaello

Vynikající a rychlý moučník, kterým překvapíte každého.

Ingredience

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do připraveného plechu. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně touto směsí posypeme těsto.

Pečeme necelých 20 minut, kokos by neměl zrůžovět, takže je nutné ho při pečení hlídat.

Ihned, jak vyndáme z trouby, zalijeme celý moučník šlehačkou a necháme odležet. Pak moučník nařežeme a podáváme.

Autor: konvalinka

Cuketové karbanátky se sýrem

Levnější a zdravější varianta karbanátků,která stojí za to.

Ingredience

Postup přípravy

Oloupané a semínek zbavené cukety nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme. Petrželku opereme a nasekáme.

Slijeme přebytečnou tekutinu a vmícháme vejce, mouku, sýr, česnek, nasekanou petrželku, osolíme a okořeníme.

Rukama tvarujeme karbanátky, které obalujeme v mouce a po obou stranách smažíme na oleji.

Výborné jsou s bramborovou kaší, do které místo mléka nalijeme smetanu ke šlehání a vyšleháme.

Autor: mišpulín

Boženčina Pohádka

Recept na vynikající moučník mám od své internetové přítelkyně a je opravdu senzační. Rozpis je na menší formu, pokud chcete dělat plech, připravte dvojitou dávku těsta a krému.

Ingredience

Postup přípravy

V míse vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme kakao, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Z 3 dkg másla a stejného množství mouky připravíme jíšku, odstavíme, vlijeme mléko, rozmícháme, vrátíme na plotýnku a uvaříme hladkou kaši. Necháme zchladnout a mezi tím vyšleháme máslo s cukrem a kakaem. Když je kaše studená, všleháme máslovou hmotu a vyšleháme do krému.

Šlehačky vyšleháme do tuha.

Na studený korpus natřeme kakaový krém, na něj rozetřeme ušlehané šlehačky a zasypeme strouhanou čokoládou. Dáme nejlépe na noc do ledničky rozležet, pokud ovšem dokážeme odolat pohádkové vůni.

Autor: konvalinka

Slunečnicový chléb tmavý pro domácí pekárnu

Chléb připravovaný v domácí pekárně zvládne i zdatná pekařka sama.

Ingredience

Postup přípravy

Sypké suroviny promícháme s droždím. Do pekárny nalijeme vodu s olejem a přidáme sypkou směs.

Pečeme na klasický program, nastavíme velkou velikost a tmavou barvu. Po vykynutí a posledním hlazení potřeme tmavý slunečnicový chléb vodou a posypeme slunečnicovými semínky.

Autor: konvalinka

Celozrnný chléb s dýňovými semínky

Jelikož domácí pekárny jsou již hodně rozšířené, množí se i recepty na domácí chleby. Tento je pouze z celozrnné mouky a zakysané smetany.

Ingredience

Postup přípravy

Do nádoby na pečení nalijeme vodu, přidáme zakysanou smetanu, olej, ocet, sůl, kmín, všechny tři druhy mouky a nakonec droždí a cukr.

Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost a střední barvu kůrky. Po zvukovém signálu přisypeme dýňová semínka a ovesné vločky a necháme pekárnu pracovat.

Po posledním hlazení těsta potřeme chléb vlažnou vodou, posypeme semínky na ozdobu a necháme dokynout a upéct.

Celý program pečení trvá 3 hodiny 20 minut. Celozrnný chléb s dýňovými semínky je dobrý a zdravý.

Autor: konvalinka

Veka z pekárny

Vyzkoušejte si v pekárně připravit těsto na domácí veku.

Ingredience

Postup přípravy

Do nádoby v pekárně nalijeme vodu, přidáme olej, mouku, sůl, cukr a droždí, zapneme program příprava těsta a za hodinu a padesát minut máme těsto připravené a nakynuté.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Z těsta připravíme dvě šišky, položíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

Veku z pekárny pečeme přibližně 20 minut. Pak už z ní připravujeme, co potřebujeme

Autor: konvalinka

Kefírový chléb se slunečnicovými semínky

Další moc dobrý recept na chléb z domácí pekárny.

Ingredience

Postup přípravy

Do vnitřní nádoby pekárny dáme kefír, vodu, olej, ocet, sůl, kmín, bramborovou kaši, mouky, droždí a cukr.

Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost, kůrku střední a pekárna pracuje za nás. Po prvním zvukovém signálu přidáme 1,5 hrsti slunečnicových semínek a necháme těsto dodělat.

Po posledním hlazení těsta jej pomocí stěrky roztáhneme rovnoměrně po nádobě, potřeme vlažnou vodou a posypeme slunečnicovými semínky.

Když je upečeno, vyjmeme nádobu a necháme asi 10 až 15 minut chladnout. Pak chléb vyklopíme a dáme na mřížku úplně vychladnout.

Kefírový chléb se slunečnicovými semínky mažeme podle vlastní chuti.

Autor: konvalinka

Kynuté plněné rohlíčky z domácí pekárny

Chutné malé kynuté rohlíčky plněné podle naší chutě a fantazie.

Ingredience

Postup přípravy

Do pekárny dáme mléko, olej, sůl, kmín, mouku cukr a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program Příprava těsta a mezitím si nakrájíme šunku na proužky, sýr na kostičky.

Z vykynutého těsta odkrajujeme malé bochníčky, které rozválíme na kolo. To rozdělíme na osm dílů, plníme šunkou, sýrem a balíme do rohlíčků.

Troubu předehřejeme na 190°C, plechy vyložíme pečícím papírem.

Rohlíčky klademe na připravené plechy, potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme semínky. Rohlíčky pečeme přibližně 20 až 25 minut.

Kynuté plněné rohlíčky z domácí pekárny chutnají báječně.

Autor: konvalinka

Šlehačková bábovka z domácí pekárny

Chutná šlehačková bábovka připravená v domácí pekárně.

Ingredience

Postup přípravy

Ve šlehačce rozmícháme vejce a nalijeme do pečící nádoby pekárny.

Přidáme cukry, mouku a zapneme na program Dort a necháme 5 minut míchat. Po této době vsypeme prášek do pečiva a necháme míchat ještě dvě minuty.

Pak pekárnu vypneme a odebereme jednu naběračku těsta. Do těsta lžičkou vmícháme kakao, dobře promícháme a nalijeme zpět do pekárny. Ještě na dvě otočení zapneme pekárnu na program dort, ale opravdu jen na dvě otočení. Hnědé těsto by při více otočení obarvilo celou bábovku.

Pak pekárnu přestavíme na pečení a zapneme.

Přestože je domácí pekárna chytrý stroj, i tady je potřeba suchou špejlí zkusit, zda je bábovka dobře propečena. Pokud hodina pečení nestačí, ještě čas přidáme a pečlivě hlídáme.

Hotovou šlehačkovou bábovku z domácí pekárny opatrně vyklopíme, poprášíme moučkovým cukrem a servírujeme.

Autor: konvalinka

Slaninový chléb

Jestliže jako já patříte k příznivcům masa, jistě si nenechte ujít recept na tento vynikající slaninový chléb z domácí pekárny.

Ingredience

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, nasypeme obě mouky a nakonec droždí s cukrem. Pekárnu nastavíme na program Klasik a necháme pracovat.

Mezitím si nakrájíme anglickou slaninu na velmi drobné kostičky a ty spolu se slunečnicovými semínky dáme do pekárny po dlouhém zvukovém signálu.

Když je těsto připravené a vykynuté, ještě však před pečením, rozložíme na chléb plátky slaniny, pekárnu uzavřeme a necháme péci.

Upečený slaninový chléb vyndáme na mřížku, necháme v utěrce vychladnout a můžeme podávat.

Autor: konvalinka

Chléb se sýrem cottage a lněným semínkem

Další pochoutka z domácí pekárny. Netradiční recept na chléb měl velký úspěch.

Ingredience

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme mléko, vejce rozšlehané ve vodě, olej, přidáme sýr, sůl, všechny druhy mouky a cukr. Nakonec přidáme sušené droždí.

Pekárnu zapneme na program Klasik a po zvukovém signálu přidáme lněné semínko.

Po 3 hodinách a 20 minutách máme upečený voňavý chléb se sýrem cottage a lněným semínkem, který dáme (nejlépe na mřížku) vychladnout.

Chléb se sýrem cottage a lněným semínkem je výborný ke snídani nebo studené večeři.

Autor: konvalinka

Ořechová buchta s čokoládou z domácí pekárny

Moc dobrá sladká buchta, kterou za nás téměř bez práce vyrobí domácí pekárna.

Ingredience

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme smetanu, rozšlehaná vejce s olejem, vanilkový cukr, cukr, přidáme mouky, kokos a ořechy. Zapneme program Dort a necháme dobře promíchat. Asi po 10 minutách míchání přidáme prášek do pečiva a po dalších 5 minutách vsypeme strouhanou čokoládu.

Upečenou buchtu vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Můžeme posypat moučkovým cukrem, nebo polít polevou podle chuti.

Ořechovou buchtu z čokolády krájíme na plátky a servírujeme.

Autor: konvalinka

Pizza chléb z domácí pekárny

Chutný a voňavý chléb z domácí pekárny.

Ingredience

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme mléko, olej, přidáme sůl, koření, mouku žitnou i hladkou , poté cukr a droždí. Pekárnu nastavíme na program Klasik, velikost menší, kůrka tmavá.

Po prvním zvukovém signálu přidáme oba druhy semínek. Po posledním hlazení těsta, potřeme povrch vodou a posypeme vločkami.

Po dopečení necháme pizza chléb z domácí pekárny chvíli v nádobě, pak vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.

Malé upozornění: Pizza chléb z domácí pekárny není vhodné připravovat nasladko (třeba s marmeládou).

Autor: konvalinka

Jednoduchá vaječná pomazánka

Nemáte co k večeři? Ingredience na tuto pomazánku v lednici jistě najdete.

Ingredience

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.

Studená vejce nakrájíme na drobné kostičky, šalotku nasekáme najemno.

Do mísy dáme kostičky vajec, šalotku a vše spojíme majonézou. Ochutíme solí, mletým bílým pepřem a zakapeme pro zjemnění citronovou šťávou.

Vaječnou pomazánku mažeme na tmavý chléb a podáváme s kyselou okurkou.

Autor: konvalinka

Rychlá špenátová roláda

Rychlá, chutná roláda bez kapky oleje se dá jíst teplá i studená. Vystydnout však u nás většinou nestačí.

Ingredience

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků našleháme sníh.

Špenátový protlak rozmrazíme pomocí mikrovlnné trouby. Pokud je ve špenátu mnoho vody, můžeme ji částečně slít. Malé množství tekutiny však nevadí. Špenát následně ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

Do špenátu vmícháme žloutky, mouku a sníh z bílků. Hotové těsto vylijeme na pekáč opatřený pečícím papírem a důkladně jej rozetřeme po celé ploše.

Špenátový korpus pečeme asi 20 minut při 150°C.

Povrch upečeného těsta ihned pokládáme dle chuti různými druhy sýrů, šunkou, salámem, na kraji můžeme začít například s čerstvými cherry rajčátky, olivami či paprikou, které nám pomohou vytvořit krásnou barevnou mozaiku. Jinou variantou je potření povrchu rolády míchanými vajíčky.

Špenátovou roládu nyní zarolujeme a dáme odpočinout do vypnuté, ale stále vyhřáté trouby asi na 15 minut. Ingredience se tak propojí a zelenina částečně změkne. Můžeme podávat.

Autor: Sarkak

Plněné slané bochánky

Chcete překvapit své hosty? Slavíte něco? Vyzkoušejte tyto chuťovky. Těsto nám připraví domácí pekárna.

Ingredience

Postup přípravy

Do nádoby v pekárně nalijeme mléko a olej (řídíme se pokyny a uvedeným množstvím na krabičce). Přidáme tvaroh, špetku soli, přisypeme směs České buchty, mouku, přiložené suché kvasnice, lžičku cukru a zapneme na program Příprava těsta.

Když těsto vykyne, tvoříme rukou malé bochánky, které klademe na připravené plechy s pečícím papírem.

Troubu předehřejeme na 175°C.

Bochánky chvilku necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a zvolna upečeme.

Vychladlé bochánky rozřízneme, ale nedokrojíme. Musí držet pohromadě.

Podle chuti je namažeme máslem, nebo sýrem či pomazánkou. Podle fantazie plníme šunkou, sýrem, slaninou, kousky zeleniny. Jednoduše tím, co máme rádi.

Plněné slané bochánky chutnají dobře i druhý den.

Autor: konvalinka

Pizza špalíčky

Slaná svačinka, nebo malé občerstvení. Recept na pizza špalíčky z listového těsta.

Ingredience

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180°C.

Listové těsto rozválíme na tenký obdélník. Poklademe plátky šunky, potřeme kečupem, okořeníme a poklademe plátky sýra. Vše zabalíme do placaté rolády.

Z připravené rolády krájíme malé špalíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Špalíčky potřeme rozšlehaným vejcem, okořeníme a upečeme.

Nevadí, když sýr trošku vyteče, pizza špalíčky jsou i takto šťavnaté a chutné.

Autor: konvalinka

Sýrové tajemství

Kombinace vepřového masa a taveného sýra je velmi vydařená. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte sami.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si 4 čtverce alobalu a předehřejeme troubu na 200°C.

Vepřové plátky opláchneme, osušíme a rukou lehce naklepeme.

Každý plátek masa položíme na jeden kus alobalu. Vrchní část plátku potřeme smetanovým taveným sýrem, posypeme pórkem, poklademe slaninou a navrch položíme plátek tvrdého sýra. Vše pečlivě zabalíme a dáme na plech. Tajemství pečeme přibližně 35 minut.

Zároveň na stejném plechu můžeme péct i hranolky jako přílohu.

Sýrové tajemství podáváme i s vypečenou šťávou.

Autor: konvalinka

Řecký salát s oregánem

Lehká příloha k masitému jídlu. Recept na řecký salát trochu jinak.

Ingredience

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a nakrájíme najemno.

Okurky, papriky a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Sýr feta nebo balkánský sýr rozporcujeme na kostičky.

Olivy rozpůlíme, přidáme k ostatní zelenině, přidáme pepř a olivový olej. Všechno promícháme.

Řecký salát necháme asi hodinu v lednici. Při přidávání koření nesmíme zapomenout na oregáno.

Autor: petrsparta

Nugátový perník z domácí pekárny

Jedna rychlá dobrůtka opět z domácí pekárny. Chutná senzačně a nádherně provoní byt.

Ingredience

Postup přípravy

Do nádoby v pekárně nalijeme mléko, olej, přidáme koření, cukr, kakao, pudinkový prášek a zasypeme moukou.

Pekárnu zapneme na rychlé hnětení a necháme 5 minut promíchat. Po 5-ti minutách přidáme kypřící prášek do perníku, sekané ořechy a ještě necháme 5 minut míchat.

Pak pekárnu přenastavíme na program pečení a upečeme. Moje pekárna toto upeče za 60 minut, ale doba pečení se u jednotlivých modelů může lišit, proto je nutné perník kontrolovat špejlí. Když je suchá, máme upečeno.

Upečený perník necháme asi 10 minut v nádobě odstát, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Větší mlsalové mouhou perník polít čokoládovou polevou.

Autor: konvalinka

Pruhované řezy z domácí pekárny

I složitější moučníky nám pomůže vykouzlit domácí pekárna.

Ingredience

Postup přípravy

Slazené kondenzované mléko v nepoškozené plechovce ponoříme do vroucí vody a 2 hodiny vaříme. Poté necháme vychladnout.

Připravíme si větší mísu, ve které si bez umývání postupně připravíme obě těsta. Rozklepneme do ní vejce, přidáme cukry a našleháme. Zašleháme do směsi vanilkový pudink, po lžících všleháme střídavě olej a horkou vodu. Když vznikne pěna, lehce vmícháme mouku a kypřící prášek. Hotové těsto nalijeme do pekárny, program pečení nastavíme na 50 minut a upečeme. Na konci pečení vyzkoušíme špejlí, a pokud je potřeba, dopečeme. Vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Před dopečením si stejným způsobem jako těsto 1 připravíme i těsto 2, pouze pudink způsobí, že nám vznikne tmavé těsto. Také jej nalijeme do pekárny, nastavíme na 50 minut a stejným postupem upečeme. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.

Na vále oba upečené a vychladlé hranoly rozkrájíme na plátky.

Vychladlé kondenzované mléko vyšleháme s máslem do hladkého krému. Vzniklým krémem spojujeme střídavě světlý a tmavý plátek korpusu do dlouhého hada. Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Vychlazený krájíme šikmým řezem a servírujeme.

Pruhované řezy z domácí pekárny chutnají úžasně.

Autor: konvalinka

Lučinová pomazánka s krabími tyčinkami

Jednoduchá a chutná pomazánka ze smetanového sýru Lučina a krabích tyčinek.

Ingredience

Postup přípravy

Krabí tyčinky vyloupeme a nasekáme.

Lučinu vyšleháme s mlékem a rostlinným máslem. Do vzniklé hmoty vmícháme nasekané krabí tyčinky, podle chuti osolíme a opepříme.

Nakonec pomazánku lehounce zakapeme citronovou šťávou a dáme vychladit.

Pomazánka z krabích tyčinek a lučiny výborně chutná na celozrnném chlebu.

Autor: konvalinka

Plněné mleté bifteky

Levná varianta oblíbeného pokrmu. Recept na mleté bifteky se slaninou.

Ingredience

Postup přípravy

Mleté maso si v míse promícháme se solí, pepřem a dvěma lžícemi vody. Z připravené hmoty tvoříme pomoučněnýma rukama osm tenkých placiček.

Čtyři z nich si rozložíme, poklademe plátky libovější slaniny, plátkem sýra a opět slaniny. Vše přiklopíme zbývajícími placičkami a dobře přitiskneme, aby sýr při opékání nevytékal.

Na rozpáleném oleji smažíme plněné bifteky z obou stran podle chuti.

Na druhé pánvi si na másle umícháme vajíčka do střední tuhosti.

Plněné mleté bifteky servírujeme pokladené míchanými vejci a se zeleninou.

Autor: konvalinka

Domácí kmínový chléb

Domácí kmínový chléb vydrží čerstvý 3 dny.

Ingredience

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nastrouháme.

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 45 minut kynout na teplém místě.

Během kynutí si připravíme plech, který pomoučíme hladkou moukou. Z vykynutého těsta si vytvoříme bochánek. Položíme jej na připravený plech a necháme dalších 20 minut kynout. Pak chléb potřeme studenou vodou, propícháme špejlí. Zatím si předehřejeme troubu na 280 °C.

Domácí chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak troubu ztlumíme a pečeme při140 °C dalších 45 minut. Troubu neotvíráme.

Upečený domácí chléb opět potřeme studenou vodou.

Autor: Marč

Šátečky z toastovače

Listové těsto můžeme použít i v toastovači. Velice rychlá příprava. Tyhle šátečky můžeme plnit jak nasladko, tak můžeme použít i variantu slanou.

Ingredience

Postup přípravy

Nejdřív si jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Na hrubším struhadle jablka nastrouháme.

Na vále rozválíme těsto a vykrajujeme čtverce velikosti toastovače. Vykrojené čtverce posypeme lehce vanilkovým cukrem. Těsto pak plníme tvarohem, povidly a nastrouhanými jablky.

Toastovač necháme nahřát a pak vložíme naplněné listové čtverce. V toastovači šátečky pečeme 7 - 9 minut.

Upečené listové šátečky necháme na chvíli vychladnout a podáváme.

Autor: Jovi

Křupavé čočkové koule

Recept na netradiční vegetariánské jídlo. Voní indickou kuchyní.

Ingredience

Postup přípravy

Čočku propláchneme, odstraníme nečistoty a zalijeme ji vodou. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut, až je čočka měkká. Scedíme ji a důkladně propláchneme studenou vodou.

Jarní cibulku a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu oloupeme a nastrouháme.

Polovinu čočky, česnek a jarní cibulky rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Přimícháme zbylou čočku, římský kmín, strouhanku, čedar a cuketu. Dobře promícháme.

Navlhčenýma rukama děláme koule vždy z jedné lžíce hmoty a obalujeme je v kukuřičné mouce.

V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koule v něm usmažíme dozlatova. Na papírovém ubrousku je necháme čočkové koule okapat a podáváme horké.

Autor: Heaven