reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 2 listů papíru.

Nepečený piškotový dort s ovocem

Rychlý dezert z piškotů, tvarohu, pudingu a ovoce. Vhodný jako sladká tečka během narozeninové oslavy.

Ingredience

Postup přípravy

Podle návodu uvaříme hustší puding. Ještě do horkého pudingu zašleháme tvaroh, vznikne nám hmota, kterou budeme potírat piškoty.

Na dno dortové formy naskládáme piškoty, které namáčíme do silné turecké kávy. Místo kávy můžeme piškoty pokapat rumem, záleží na tom, čemu dáváme přednost.

Na piškoty klademe ovoce. Další vrstvu nepečeného dortu tvoří hmota z pudingu a tvarohu (asi polovina množství). Poté naskládáme znovu piškoty, ovoce a nakonec zbytek krému.

Takto připravený dezert zakryjeme alobalem nebo potravinovou fólií a dáme ztuhnout do lednice.

Po ztuhnutí krájíme dort na kousky, zdobíme šlehačkou a ovocem.

Autor: lucik

Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou

Recept na jednoduchou rajčatovou omáčku k těstovinám. Recept dává kuchaři volnou ruku pro další zdokonalování.

Ingredience

Postup přípravy

Česnek si oloupeme, nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu.

Na rozpálené pánvi si dozlatova osmahneme česnek, přidáme cuketu, osolíme a necháme lehce změknout.

Přidáme loupaná rajčata z konzervy a na pánvi si je rozmačkáme, aby vytvořily omáčku, do které nalijeme malý rajský protlak. Podle chuti můžeme přidat i trochu kečupu. Takto vzniklou omáčku necháme tak 15 až 20 minut vařit. Přidáme špetku sušené bazalky a cukr podle chuti. Omáčku necháme chvíli vařit, aby se chutě smísily. Poté odstavíme.

V míse smícháme veškeré těstoviny s omáčkou tak, aby v omáčce těstoviny neplavaly, posypeme parmezánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Pokrm je vhodný pro další zdokonalování a přidávání surovin podle své chuti.

Autor: Jája