reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 3 listů papíru.

Křenová smetanová omáčka

Křenová je jedna z tradičních omáček české kuchyně. Houskový knedlík, kousek masa a rychlý oběd je na světě.

Ingredience

Postup přípravy

Mléko osolíme a dáme vařit. Křen oloupeme a nastrouháme. Pokud máme rádi ostřejší, můžeme křenu přidat.

Ve smetaně rozkvedláme mouku a zavaříme ji do vroucího osoleného mléka. Můžeme dát více mléka a méně smetany. Stále kvedláme na mírném ohni a provaříme. Omáčku můžeme vařit i ve vodní lázni, aby se nepřipálila.

Podle chuti přisladíme a nakonec do ní přimícháme strouhaný křen. Také můžeme přidat najemno nasekané mandle. Ihned odstavíme.

Omáčku podáváme nejen k hovězímu, ale i k vařenému uzenému nebo k vařenému vepřovému masu.

Autor: 59

Kuře s medem a kari

Kuře zapečené ve sladké omáčce z medu, kari a zjemněné jogurtem. Jako příloha je nejvhodnější rýže nebo brambory.

Ingredience

Postup přípravy

Kuře podle potřeby očistíme, stáhneme z kůže a naporcujeme. Lehce jej osolíme a opepříme.

Na pánev vložíme máslo a necháme je pozvolna na mírném ohni rozpustit. Odstavíme, přidáme med, hořčici, kari koření a jogurt a dobře promícháme.

Porce kuřete v této směsi dobře obalíme po obou stranách, vložíme do otevřené zapékací misky nebo pekáčku stranou od kosti vzhůru a ve středně vyhřáté troubě pečeme 45 minut. Potom kousky kuřete obrátíme, podlijeme omáčkou a pečeme dalších 15 minut do změknutí masa.

Kuře s medem a kari podáváme s hranolky nebo rýží.

Autor: 100

Kuřecí topinky

Vynikající kuřecí topinka, která se hodí ke každé příležtosti.

Ingredience

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme.

Připravené maso nakrájíme na kostičky. Ze sójové omáčky, oleje, pepře, česneku, koření na čínu a čubriky vymícháme marinádu, do které kostičky kuřecího naložíme aspoň na hodinu.

Zatím si napaříme nebo uvaříme mraženou zeleninu.

Rozpálíme si pánev. Vsypeme na ni marinované kostičky a zprudka je osmahneme. Přidáme zeleninu a vše zalijeme poloivnou malého kečupu. Směs asi 5 minu zprudka smažíme a pak 3 minuty dusíme. Podle chuti nakonec směs osolíme.

Zatím si z chleba usmažíme topinky a nastrouháme sýr.

Topinky očesnekujeme, rozložíme na ně kuřecí směs a posypeme je strouhaným sýrem.

Kuřecí topinky ihned podáváme.

Autor: