reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 7 listů papíru.

Sicilský tvarohový dort

Italská specialita sýr ricotta tomuto dezertu dodá jemnou a lahodnou chuť. Je však velice drahý!

Ingredience

Postup přípravy

Tvaroh( lepší je sýr ricotta ) promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do tuhého krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme do našlehaného krému. Piškotový korpus rozřízneme na dva pláty a jeden položíme na dno dortové formy, potřeme ho tvarohovou směsí, zarovnáme nožem a přikryjeme druhým plátem piškotu. Dort uložíme do chladu asi na dvě hodiny, pak ho opatrně vyklopíme na talíř a silně posypeme moučkovým cukrem, povrch zdobíme kandovaným ovocem.

Autor: 100

Italské brambory

Velice zdravý a vydatný pokrm, který zachutná snad každému. Brambory zapečené s brokolicí, rajčaty a mozzarellou.

Ingredience

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Poté brambory scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Zapékací formu vymažeme olejem, rajčata a brambory rozložíme i s brokolicí do formy, dochutíme italským kořením, solí a pepřem. Rozložíme nakrájenou mozzarellu, přidáme na kolečka nakrájené černé olivy a dáme na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby.

Italské brambory podáváme na oběd či večeři jako lehký hlavní chod.

Autor: 100

Špagety alla carbonara

Křupavé nudličky slaniny spojené s česnekem, vejci a parmazánem, promíháme se špagetami a smetanou.

Ingredience

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Slaninu nakrájíme na nudličky a pomalu ji vyškvaříme dokřupava, přidáme k ní česnek. Do pánve rozklepneme vejce, přidáme česnek, zalijeme smetanou, přidáme parmezán, osolíme, opepříme a umícháme dohusta. Špagety promícháme s míchanými vejci a podáváme s petrželkou.

Autor: 100

Špagety ála tonno

Zapečené špagety s omáčkou z konzervovaného tuňáka, protlaku, česneku, tymiánu a oregána.

Ingredience

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibuli, přidáme celer, česnek, rajský protlak, tuňáka, tymián a oregáno a asi 10 minut směs dusíme. Uvaříme si špagety. Zapékací misku vymažeme tukem. Do ní dáme první vrstvu špaget, na kterou nalijeme polovinu omáčky, kterou máme v hrnci. Na ní dáme zbytek špaget a přelijeme druhou polovinou omáčky, kterou posypeme parmezánem. Zapékáme asi 30 minut.

Autor:

Špagety se špenátem

Recept na podušený listový špenát s česnekem, rajčaty, špagetami a parmazánem.

Ingredience

Postup přípravy

Listy špenátu spaříme v horké vodě, větší kusy natrháme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, omytá rajčata rozpůlíme.

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě.

Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, přidáme česnek, špenát, rajčata a dusíme asi 2 minuty. Zeleninovou směs dochutíme solí, pepřem a paprikou podle chuti.

Uvařené špagety scedíme, promícháme se zeleninovou směsí a posypeme parmazánem. Špagety se špenátem ihned podáváme jako lehký hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com

Autor: 100

Rajčatové těstoviny s mozzarellou

Tip na rychlou a zdravou večeři. Těstoviny přelévané omáčkou a zdobené kouskem sýru.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si těstoviny, které uvaříme v osolené vodě doplněné trochou oleje, aby se nám příliš nelepily. Vaříme asi 10 - 12 minut, scedíme a necháme okapat. Těstoviny penne uchováváme v teple.

Již během vaření si připravíme rajčatovou omáčku. V menším hrnci smícháme rajčatový protlak, který zředíme vodou, vmícháme koření Pasta Carbonare. Trochu prohřejeme, přimícháme majoránku, oregano a nakonec bazalku, kořením nešetříme, přebije nám nasládlou chuť protlaku. Nevaříme. Necháme ji mírně zchladnout a po lžících vmícháme smetanu, která nám omáčku krásně zjemní.

Mozzarellu necháme okapat, nálev slijeme a sýr nakrájíme na větší kousky.

Na talíř rozdělíme porce těstovin, polijeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, kterou ozdobíme špetkou sušené bazalky. Podáváme teplé.

Autor: Michy

Rychlý hrnkový koláč s tvarohem

Buchta z litého jednoduchého těsta s tvarohem a ovocem.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si náplň: Tvarohy vyšleháme s vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a troškou mléka dohladka.

Smícháme 2 hrnky polohrubé mouky s práškem do pečiva, hrnkem krystalu, 1/2 hrnkem oleje, vejcem a hrnkem mléka (2 lžíce si necháme stranou).

Dvě třetiny těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, natřeme tvarohovou náplň, poklademe ovocem čerstvým nebo kompotovaným. Do zbylé 1/3 těsta vmícháme kakao, které jsme smíchali se zbylými 2 lžícemi mléka, a nalijeme na tvaroh. Rychlý hrnkový koláč s tvarohem dáme péct do vyhřáté trouby.

Příprava je velice jednoduchá, rychlá a výsledek stojí za to. Rychlý hrnkový koláč lze upéct i bez ovoce, ale opravdu výborný je s kompotovanými jahodami nebo meruňkami. Vyzkoušeli jsme i s jablky a chutná také skvěle.

Autor: Ivana Kocifajová