reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 6 listů papíru.

Tacos

Jednu z tradičních mexických pochoutek si můžete udělat také. Stačí jen sehnat kukuřičné tortilli.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a naložíme ho do směsi koření, kterou si vybereme podle vaší chuti, a oleje. Maso necháme přes noc marinovat. Na pánvi na rozpáleném oleji maso ze všech stran osmahneme a poté plníme do tacos shell. To jsou zahnuté kukuřičné tortilli ve tvaru U a my je předehřejeme v troubě nebo v mikrovlnce. Prohřáté taštičky posypeme strouhaným sýrem a dochutíme nakrájeným salátem, avokádem nebo kysanou smetanou a salsou.

Autor: 100

Tostadas

Mexická kuchyně je synonymem ohně, slunce a barev. tento pokm je pro ni typický!

Ingredience

Postup přípravy

Fazole, nejlépe přes den namočené, uvaříme doměkka. Slaninu pokrájíme nadrobno a orestujeme ji spolu s cibulí dosklovata. Přidáme chilli, protlak a ještě chvíli restujeme. Vše zalijeme asi 200 ml vývaru a ochutíme česnekem a solí. Necháme 10 minut povařit. Hotové fazole scedíme a umeleme na masovém mlýnku. Vzniklou hmotu smícháme se směsí slaniny a protlaku. Měla by vzniknout pasta hustá asi jako bramborová kaše, kterou dle potřeby dochutíme.Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a spolu s kmínem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Když vychladne, natrháme ho po vláknech na nudličky. Kousky masa ještě opečeme na sádle dozlatova. Přidáme pepř, chilli a sůl. Připravíme si tortilly a potřeme fazolovou pastou, na ni dáme vepřové maso, vše posypeme salátem, sýrem a dochutíme kysanou smetanou a salsou.

Autor: 100

Mexická placka - tortilla

Mexické placky neboli tortilly jsou velice oblíbenou pochoutkou, kterou navíc můžete upravovat podle libosti. Recept je velmi jednoduchý.

Ingredience

Postup přípravy

Do mouky se solí zapracujeme tuk a pomalu, dokud se nevytvoří těsto, přiléváme horkou vodu.

Z těsta postupně odkrajujeme malé kousky. Z každého opatrně vyválíme pomoučeným válečkem kulatou placku, kterou opečeme na rozpálené pánvi z každé strany asi 10 vteřin.

Na tortillu můžeme použít mouku kukuřičnou nebo pšeničnou.

Mexická placka - tortilla je vhodná k plnění, ale dá se podávat i samostatně jako příloha.

Foto: Shutterstock.com

Autor: 100

Fazolová polévka s nachos

Pikantní polévka z červených fazolí, ve které najdeme strouhaný sýr a nachos.

Ingredience

Postup přípravy

Fazole si den nebo dva namočíme předem. Slaninu nameleme nebo nakrájíme na malé kousíčky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata překrájíme.

Dáme ji do kastrolu spolu s nakrájenou cibulí a orestujeme dozlatova. Vsypeme chilli, papriku a znovu jen krátce orestujeme. Dále přidáme česnek a loupaná rajčata. Základ zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Přidáme fazole a vaříme, dokud nejsou měkké.

Do fazolové polévky vsypeme kukuřici, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.

Fazolovou polévku podáváme posypanou sýrem a nachos. Polévku můžeme podle potřeby zahustit.

Autor: 100

Kotlety s fazolemi

Pro milovníky masa je tento pokrm to pravé! Ostré tabasko a fazole, je opravdu nejlepší kombinace a je to vyzkoušené!!

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli a papriku nakrájíme na stejné kostky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky. Přisypeme fazole i s nálevem( nejlépe v chilli omáčce-kupodivu nepálí!! ). Směs zamícháme, dochutíme solí, pepřem, kmínem a tabaskem. Krátce povaříme. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Orestované maso servírujeme s fazolemi a posypeme strouhaným čedarem, nebo jakýmkoliv jiným sýrem. Jako přílohu můžete zvolit brambory, nebo tortilly.

Autor: 100

Svíčková Stroganov

Populární úprava svíčkové, na které si určitě pochutnáte

Ingredience

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a za stálého míchání dále opekáme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

Potom vložíme kapary, na kostičky nakrájené okurky,vypeckované olivy, zjemníme zakysanou smetanou a prohřejeme. Okořeníme bobkovým liste,trochou citrónové šťávy, nakrájenou petrželkou a koprem.

Zdobíme plátkem citrónu a podáváme v šálcích s čerstvým pečivem.


(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B.Poláčkovi)

Autor: Tým Vaření-cz