reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 4 listů papíru.

Medové perníčky paní Svobodové

Recept na báječné perníčky mám od paní Svobodové dlouho a nikdy nezklamaly

Ingredience

Postup přípravy

Ze všech uvedených ingrediencí zpracujeme důkladně těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet.

Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.

Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody.

Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit.

Hotové medové perníčky paní Svobodové naskládáme do papírové krabice a necháme v chladu rozležet. Jsou vynikající.

Autor: konvalinka

Řecká ledová káva

Vynikající kávička z krásného Řecka.

Ingredience

Postup přípravy

Do vysoké nádoby nasypeme jeden a půl lžičky instantní kávy, cukr a zalijeme minerální vodou. Poté pomocí mixéru rozmícháme všechny ingredience, dokud nám nevznikne hustá pěna. Pak ji přelijeme do vysoké sklenice.

Malým proudem zalijeme pěnu již připravenou a vychlazenou černou kávou a nalijeme mléko Pilos.

Těsně před podáním přidáme kostky ledu a navrch položíme kopeček zmrzliny.

Autor: Malina

Vepřové nudličky Gyros

Vepřové nudličky při smažení provoní vaši kuchyň řeckým kořením.

Ingredience

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s kořením Gyros, pepřem, olejem a kečupem.

Vepřové plátky nakrájíme na dlouhé nudličky, promícháme se lžičkou solamylu a naložíme do marinády. Necháme alespoň 1 hodinu uležet, nejlépe ale přes noc. Maso je pak křehčí a pikantnější.

Naložené a uleželé maso zprudka smažíme na rozpáleném oleji. Smažíme téměř do křupava, ale ne do vysušení masa. Vepřové nudličky podle chuti ještě osolíme.

Vepřové nudličky Gyros podáváme s hranolky nebo s rýží a zeleninovou oblohou. Doplnit můžeme tatarskou omáčkou.

Samotná příprava trvá jen několik minut, musíme ale počítat s dobou marinování masa.

Autor: Dana

Řecký medový dort s tvarohem

Zajímavý, rychlý recept až z Řecka.

Ingredience

Postup přípravy

Z másla, prosáté mouky, cukru a lžíce studené vody zpracujeme těsto, které rozválíme a vložíme do koláčové formy.

Tvaroh smícháme s medem, přidáme rozšlehaná celá vejce a polovinu skořice (tzn. 1/2 lžičky). Směs rozetřeme na těsto a posypeme zbytkem skořice. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 35 minut (150-180 stupňů).

Autor: Marsee