reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 4 listů papíru.

Vanilkový krém

Recept na výborný a jednoduchý krém.

Ingredience

Postup přípravy

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, kterou poté vychladíme.

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z půlky citronu si vymačkáme šťávu.

Do vychladlé kaše dáme vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu.

Smícháme a vanilkový krém dáme ztuhnout do lednice.

Autor: Fendryska

Čokoládový krém

Recept na výborný krém z čokolády, který uspokojí všechny mlsné jazýčky.

Ingredience

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na kousky a za stálého míchání rozpustíme v teplém mléce.

Vejce s cukrem našleháme do pěny, přidáme mouku a takto připravenou směs zašleháme do čokoládového mléka. Vše znovu zahřejeme a za stálého míchání chvíli povaříme.

Horký čokoládový krém servírujeme v miskách a podle chuti a možností zdobíme ušlehanou smetanou, hoblinkami čokolády apod. Čokoládový krém užijeme i při slavnostních příležitostech.

Foto: Shutterstock.com

Autor: 100

Čokoládový dort 1

Jednoduchý čokoládový dort z několika málo ingrediencí.

Ingredience

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků.

Žloutky ušleháme s cukrem. Přimícháme kakaový prášek a čokoládu. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do čokoládové hmoty. Směsí naplníme vymazanou dortovou formu o průměru 22,5 cm a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 35 minut. Necháme vychladnout a ozdobíme karamelem.

Příprava karamelu: Cukr rozpustíme na pánvi se silným dnem při vysoké teplotě. Pánví průběžně třeseme, aby se cukr rovnoměrně zahříval. Přivedeme k varu a mícháme, dokud hmota nezíská zlatavou barvu. Karamel nalijeme na vymaštěnou fólii a necháme vychladnout. Poté jej nasekáme na větší kousky.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

Autor: Nakladatelství Rebo

Čokoládový pečený dort

Recept na výborný dort ke kávě či čaji.

Ingredience

Postup přípravy

Hořkou čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni.

V jedné míse vymícháme žloutky s cukrem.

V druhé míse vyšleháme bílky s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Množství volíme podle chuti.

Žloutky s cukrem přimícháme do rozpuštěné čokolády, přidáme sníh z bílků.

Těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hladkou moukou. Pečeme hodinu při 180 °C. Upečený čokoládový dort necháme chladnout.

Mezitím si připravíme polevu z čokolády na vaření, šlehačky a másla, ingredience na polevu rozpustíme v rendlíku. Až poleva trochu vychladne, namažeme polevou upečený dortový korpus.

Autor: Věra Průšová