reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 26 listů papíru.

Dýňový kompot s ananasovou příchutí

Recept na konzervaci dýně.

Ingredience

Postup přípravy

Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody.

Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky.
Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.

Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice.

Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.

Autor: Renča

Kuřecí prsa zapečená s nivou

Kdo má rád nivu, určitě si na tomto jídle pochutná.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a silně potřeme mletou červenou paprikou.

Zprudka je opečeme na oleji, z každé strany asi 1 minutu. Opečená kuřecí prsa položíme do zapékací misky a zalijeme zálivkou, kterou si připravíme smícháním sladké smetany a nastrouhané nivy.

Troubu si předehřejeme na 200 °C a kuřecí prsa zapečená s nivou zapékáme 20 až 30 minut.

Kuřecí prsa zapečená s nivou ihned podáváme s rýží nebo brambory.

Autor: Verýsek

Grahamové špagety s omáčkou z nivy a kuřecím

Výborný oběd, který na dlouho zasytí. Recept z grahamových těstovin, krémové omáčky a kuřecího masa. Pálivou chuť dodá chilli.

Ingredience

Postup přípravy

Grahamové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme je v dostatečném množství osolené vody se lžičkou olivového oleje, aby se nám neslepily. Scedíme a uchováváme v teple.

Během vaření těstovin si na nudličky nakrájíme kuřecí maso zbavené blanek a tuku. Posypeme hrubou solí a obalíme v hotové chilli omáčce (zakoupíme v každém supermarketu). Necháme chvíli marinovat. Maso si samozřejmě můžeme naložit i den předem, ale v tomto receptu to není nutné.

Připravíme si omáčku. Nivu nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na jemné nudličky. Na trošce másla pórek zpěníme, přidáme nivu, a necháme mírně rozpustit. Přimícháme jogurt, tymián, mleté chilli koření a zředíme mlékem. Chvíli prohříváme a těsně před vypnutím vmícháme trochu zelené petrželky.

Kuřecí nudličky naprudko osmahneme na plátku másla. Měly by být zlatavé.

Grahamové těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou z nivy a posypeme kuřecím masem. Můžeme dozdobit čerstvou zeleninou. Ihned podáváme.

Autor: Michy

Smažené cuketové placičky

Cuketové placičky se salámem a česnekem.

Ingredience

Postup přípravy

Cuketu řádně omyjeme a nastrouháme i se slupkou nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme.

V míse propracujeme métský hrubozrnný cibulový salám s vejci a vmícháme nastrouhanou cuketu, česnek, sůl a pepř. Přikryjeme talířem a necháme asi 15 minut odstát. Až směs zvodnatí, vmícháme mouku a solamyl.

Lžící na rozpáleném oleji tvoříme placičky, které pozvolna pečeme z obou stran dorůžova.

Smažené cuketové placičky podáváme teplé, obložené zeleninou a zdobené bylinkami.

Obměna: Smažené cuketové placičky, bez přidání salámu, jsou výbornou přílohou k pečeným masům nebo jako samostatný pokrm pro vegetariány.

Autor: Jarka-P

Nepečený smetanový dort

Ovocný dortík ze zakysané smetany určitě znáte, ale nabízím vám trochu jinou variantu tohoto svěžího dezertu.

Ingredience

Postup přípravy

Dezert budeme připravovat do dortové formy nebo lze i do obdélníkové dózy či porcelánového pekáčku. Čím větší bude nádoba, tím nižší bude dort.

Na dno formy narovnáme piškoty. Vanilkový cukr rozdělíme do kelímků se zakysanou smetanou a se smetanou promícháme. Obsah všech kelímků navrstvíme na piškoty. Celý povrch smetany poklademe ještě jednou vrstvou piškotů. Takto připravené dáme do lednice a pustíme se do přípravy malinového pudinku (viz. Dezert z mražených malin).

Do necelého půllitru vody nasypeme mražené maliny, přidáme cukr a přivedeme k varu. Necháme krátce povařit. Ve zbytku studené vody rozkvedláme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink přilijeme k malinám a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Uvařený malinový pudink nalijeme na připravený a trochu vychlazený smetanový základ. Nemusíme se bát, hustá a již studená smetana se nerozpustí.

Ovocný smetanový dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Pokud jsme dezert připravili ráno, stačí vydržet do večera.

Autor: Dana

Roládky z parmské a parmazánu

Chcete si pochutnat? Zkuste parmskou šunku v listovém těstě.

Ingredience

Postup přípravy

Parmazán nastrouháme nahrubo, bazalku opereme a osušíme.

Listové těsto rozložíme. Pokud máme obyčejné, vyválíme jej na placku. Kraje potřeme rozšlehaným vejcem. Ze dvou třetin poklademe parmskou šunkou, posypeme sýrem a bazalkou. Vše pořádně přitiskneme a pomalu plát těsta srolujeme v roládu. Okraje zpevníme, aby sýr nevytekl. Posypeme mletým pepřem.

Roládu z parmské a parmazánu přeložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Upečenou roládu potřeme zbylým vejcem a necháme trochu vychladnout. Pak ji nakrájíme na plátky.

Roládky z parmské a parmazánu rozložíme na tácek nebo talířek a můžeme servírovat. Roládky jsou skvělé teplé i studené. Nedoporučuji roládky solit. Parmazán a parmská šunka jsou dostatečně slané.

Autor: Vilienka

Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou

Italské suroviny v české kuchyni jsou velmi oblíbené. Vyzkoušejte výtečné těstoviny z italských těstovin, s italskou mozzarelou a s výraznou chutí bazalkového pesta.

Ingredience

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme. K přípravě byly použity orecchiette, těstoviny tvarem podobné malým mušličkám. Můžete samozřejmě použít i jiný druh těstovin.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky. Do rozehřátého oleje vložíme česnek, přidáme kuřecí kousky a zprudka osmažíme. Posypeme italskými bylinkami, posolíme a opepříme.

Uvařené těstoviny promícháme s bazalkovým pestem a usmaženým masem.

Připravíme si 3 - 4 zapékací misky, záleží na jejich velikosti. Zapékací misky vytřeme máslem a naplníme těstovinami s masem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a narovnáme na těstoviny v miskách. Také mozzarellu rozkrájíme na slabé plátky a klademe ji na vrstvu rajčat. Naplněné misky můžeme ještě posypat pepřem a italskými bylinkami.

Do smetany přilijeme mléko, přidáme vejce, sůl, trochu nasekané bazalky a rozkvedláme. Pomocí naběračky směsí polijeme připravené těstoviny v zapékacích miskách.

Misky vložíme do trouby a pečeme při 150 °C asi 30 minut, dokud se mozzarella navrchu nerozpeče a nezezlátne.

Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou ozdobíme lístky bazalky a hned podáváme.

Autor: Dana

Kuřecí plátek v cornflakes

Velmi jednoduchá příprava kuřecího masa, přesto skvěle chutnajícího.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme tak, aby se dala rozevřít.

Část vnitřní strany potřeme dijónskou hořčicí a část pestem alla Genovesse. Na jednu polovinu pak položíme kolečko uzeniny Herkules, kousek cibule a proužek sýru Gouda.
Plátek uzavřeme - spíchneme kraj párátkem. Obalíme je v hladké mouce.

V mikrotenovém sáčku si pomocí válečku rozdrtíme lupínky cornflakes. Vložíme do sáčku připravené plněné plátky a dobře obalíme drcenými lupínky, pomůžeme si přitlačením v dlani.

Obalené plněné plátky smažíme dozlatova na pánvi s nepřilnavým dnem na olivovém oleji, po otočení masa přikryjeme na chvíli poklicí. Maso vyndáme a do výpeku vlijeme smetanu ke šlehání. Prohřejeme a vzniklou omáčkou podléváme servírované maso.

Kuřecí plátky v cornflakes podáváme s vařeným bramborem, doplňujeme dresinkem podle chuti.

Autor: Stáňa

Perník z cukety

Výborný moučník z cukety. Trochu jiný než obvykle, kakaový a plný plátků mandlí.

Ingredience

Postup přípravy

Menší cuketu (lépe mladou) oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme (350g).

Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme vše ostatní. Nastrouhanou cuketu, olej, vanilkový cukr a postupně i mouku promíchanou s práškem do perníku. Nakonec vmícháme kakao a mandlové plátky (75g, zbytek necháme na ozdobu).

Plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto a posypeme zbytkem mandlových plátků.

Perník z cukety pečeme v troubě vyhřáté asi na 170 °C. Je upečený zhruba do 25 minut. Zkusíme zapíchnout špejli, když se těsto nelepí, máme hotovo.

Před krájením necháme perník z cukety vychladnout.

Autor: Michy

Zapékané palačinky plněné tvarohem

Nebesky dobré palačinky.

Ingredience

Postup přípravy

Z hladké mouky, mléka, soli, vajec a 40g cukru rozmícháme v míse lité těsto a necháme jej asi 20 minut odpočinout. troubu předehřejeme na 225°C.

Tvaroh dohladka utřeme se zbývajícím cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Dáme vychladit. Mandlové lupínky dozlatova opražíme na suché pánvi.

V jiné pánvi rozehřejeme máslo a postupně usmažíme 4 palačinky, které naplníme tvarohovou náplní a zavineme. Vymažeme zapékací formu a vložíme do ní plněné palačinky. Na každou naneseme jednu lžíci zakysané smetany. Vložíme do trouby předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme 15 minut.

Hotové zapékané palačinky plněné tvarohem posypeme opraženými mandlemi a pocukrujeme, můžeme doplnit kompotem a dozdobíme mátou.

Autor: čičina

Chilli masové nudličky

Jednoduše naložené maso dvojího druhu.

Ingredience

Postup přípravy

Vepřovou kýtu naklepeme a nařežeme na nudličky. Kuřecí řízek také nakrájíme na nudličky.

Masové nudličky promícháme s olivovým olejem, bylinkovým kořením a čerstvě nadrceným chilli. Přidáme špetku soli. Maso necháme v marinádě odležet přes noc.

Na druhý den maso zprudka osmahneme, podlijeme trochou vody a krátce podusíme doměkka.

Chilli masové nudličky podáváme nejlépe s rýží.

Masové nudličky můžeme samozřejmě připravit i čistě jen z vepřového nebo kuřecího masa.

Autor: Michy

Těstoviny s tvarohem

Jednoduché, zapečené, sladké těstoviny.

Ingredience

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny ve slané vodě podle návodu. Doporučuji kolínka, fusilli nebo mašličky.

V míse smícháme 2 netučné tvarohy, sáček vanilkového cukru a cukrem moučkou dosladíme podle chuti. Ještě přidáme 2 vajíčka, 2 lžíce oleje a uvařené a slité těstoviny. Pokud vaše kuchyně disponuje rozinkami nebo kousky čokolády, doporučuji přidat ke směsi.

Plech nebo pečící mísu vymažeme olejem a vsypeme těstoviny. Těstoviny s tvarohem pečeme na zhruba střední výkon trouby dozlatova.

Zapečené těstoviny s tvarohem ihned podáváme.

Autor: thynnekka

Česnekové medailonky

Plátky masa v česnekové marinádě podušené se smetanou.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s olejem a solí.

Plátky masa naklepeme, rozkrájíme na menší kusy a naložíme do česnekové marinády. Necháme stát přes noc v lednici.

Maso na olivovém oleji osmahneme z obou stran dozlatova, zalijeme smetanou a podusíme. Smetana se nám zredukuje asi na polovinu, zůstane trochu omáčky. Nakonec přisypeme tymián a už jen prohřejeme.

Česnekové medailonky podáváme s hranolky, kroketami, bramborovou kaší nebo i rýží.

Autor: Michy

Plněný sýr z misky

Je to smažený plněný sýr, ale s malým obsahem tuku a bez smažení.

Ingredience

Postup přípravy

Sýr nastrouháme, šunku nakrájíme na drobno.

Porcelánovou misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno misky nasypeme strouhaný sýr, na něj nakrájenou šunku, rozklepneme vajíčko a zasypeme opět strouhaným sýrem.

Do plechu dáme vodu, asi do výše 1 cm, a postavíme do ní připravené misky. Plněný sýr z misky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.

Plněný sýr z misky podáváme s hranolky a oblohou.

Autor: Bedřiška

Jednoduché marcipánové tvary

Jednoduchý recept na opravdu výborný marcipán!

Ingredience

Postup přípravy

Na marcipán smícháme bílek, mletý cukr, sušené mléko, dochutíme a provoníme pár kapkami mandlové tresti. Necháme odležet.

Z jednoduchého marcipánu vykrájíme různé tvary.

Marcipánové tvary se mohou jíst až po 2 dnech.

Autor: Jajiii

Vepřové v rajském chilli

Štiplavé spojení vepřového masa, kečupu a chilli koření v jednom receptu.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky.

Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme maso, poprášíme ho solí, posypeme chilli kořením (čerstvé z chilli mlýnku) a opečeme ho za občasného promíchání dohněda. Přilijeme vodu, přidáme kečup a za občasného míchání maso dusíme doměkka (asi 75 minut). Podle potřeby přiléváme teplou vodu, aby maso bylo stále ponořené.

Měkké vepřové maso podle potřeby dochutíme solí i chilli kořením (druhá lžíce). Ve vodě rozkvedláme vrchovatou lžíci hladké mouky a kašičku za stálého míchání nalijeme do vroucí omáčky. Za občasného míchání vepřové v rajském chilli ještě 10 minut provaříme.

Hotové vepřové v rajském chilli podáváme s těstovinami.

Autor: Renča

Vaječný koňak z rumu

Recept na jednoduchý a rychlý vaječňák. Ideální na Vánoce.

Ingredience

Postup přípravy

Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a asi 10 minut je šleháme, než se cukr rozpustí a budeme mít pěnu.

Pak začneme zašlehávat salko, mléko tatra a nakonec i rum.

Vaječný koňak z rumu nalijeme do čisté sklenice, uzavřeme a necháme uležet.

Autor: holubice

Pikantní losos s nivovou omáčkou

Výborný hlavní chod, který nám přípravou zabere jen pár minut, přitom jej bez obav můžeme podávat jako slavnostní.

Ingredience

Postup přípravy

Lososa omyjeme a z obou stran pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí. Potřeme rozetřeným stroužkem česneku a posypeme špetkou koriandru, vydatně čerstvým pepřem a chilli. Necháme stát asi 2 hodiny.

Mezitím si najemno nastrouháme nivu a necháme ji společně s taveným sýrem rozpustit. Přimícháme cottage a už jen krátce prohřejeme, nakonec dochutíme asi půl lžičkou tymiánu.
Nivovou omáčku uchováváme v teple.

Na pánvi rozpustíme olivový olej s plátkem másla a ochuceného lososa, kterého jsme těsně před osmahnutím obalili v hladké mouce, opečeme z obou stran dozlatova. Díky mouce získá křupavou krustičku.

Porce pikantního lososa rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou nivovou omáčkou. Jako přílohu zvolíme nejlépe bramborovou kaši.

Autor: Michy

Kuřecí medailonky s chilli

Dozlatova osmažené kuřecí plátky, které podáváme s pikantní přílohou.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na malé plátky a rozklepeme. Naložíme do marinády ze lžíce oleje, steakového pepřového koření a nakrájené čerstvé nebo sušené chilli papričky, kterou jsme zbavili semínek. Necháme aspoň 2 hodiny odležet.

Mezitím si připravíme přílohu. Mražené hranolky nebo vlnky vsypeme na mírně vymazaný plech. Posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, tou opravdu nešetříme. Zasypeme bohatě mletou pálivou paprikou a grilovacím kořením. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Kuřecí medailonky z obou stran dozlatova osmahneme.

Paprikové hranolky či vlnky podáváme s kuřecími medailonky s chilli ihned po přípravě. Zdobíme čerstvou zeleninou, petrželkou či jinými bylinkami.

Autor: Michy

Bramborový guláš

Velmi chutný bramborový guláš s uzeninou, který zvládne i začátečník.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

Do rozpáleného hrnce nalijeme olej. Přidáme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Pak přidáme brambory, papriku, kmín a vše podlijeme vodou. Brambory dusíme doměkka.

Mezitím oloupeme špekáčky a nakrájíme je na půlkolečka (podle chuti je můžeme i orestovat).

Když jsou brambory měkké, zahustíme guláš smetanou s trochou mouky a necháme provařit. Nakonec přidáme připravená kolečka špekáčků, okořeníme majoránkou a solí a dovaříme.

Hotový guláš podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Autor: 59

Rychlé rizoto se žampiony

Recept, který uchvátí každého, kdo miluje krůtí.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si zeleninu - sterilovanou kukuřici slijeme, pórek očistíme a nakrájíme na kroužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, můžeme použít i houby sterilované.

Krůtí prsa nakrájíme na kostky, vložíme na pánev s trochou oleje, přidáme sůl, pepř, kmín a kari. Začneme pomalu opékat, poté podlijeme trochou vody, hodíme k tomu kukuřici, pórek, žampiony a asi 4 velké lžíce hořčice. Pánev přikryjeme a dusíme doměkka.

Až je jídlo hotové, uvaříme rýži, kterou pak smícháme spolu s masem.

Rychlé rizoto se žampiony dáme na talíř a můžeme podávat.

Ingredience jsou bez uvedení množství, každý si přidá tolik, kolik mu chutná od zeleniny až po rýži.

Autor: Jajule

Naložené vepřové maso

Recept na minutku z vepřového masa.

Ingredience

Postup přípravy

Maso naklepeme a dáme stranou.

Nachystáme si misku, do které rozklepneme vejce a přidáme sůl, pepř, plnotučnou hořčici, solamyl a vše rozšleháme. Do marinády vložíme plátky masa, zakryjeme a necháme rozležet alespoň den v lednici. Maso můžeme nechat naložené klidně i 3 dny, čím déle, tím je maso křehčí.

Naložené vepřové maso smažíme na pánvi nebo grilujeme.

Autor: Posorka

Skvělé ovocné knedlíky

Velmi jednoduchý a rychlý recept na ovocné tvarohové knedlíky, který zvládne úplně každý!

Ingredience

Postup přípravy

Do mísy dáme dvě vaničky měkkého tvarohu. Vaničky od tvarohu používám jako dávkovač - přidáme jednu vaničku krupice a jednu hrubé mouky. Všechny ingredience promícháme. Podle chuti můžeme osolit.

Vyzkoušíme těsto. Pokud se moc lepí, přidáme mouku. Když je těsto ideální, začněme balit ovoce. Skvělé jsou jahody či meruňky. Pokud je třeba, můžeme si kyselejší druhy ovoce ocukrovat.

Dáme vařit vodu. Do vroucí vody dáme všechny knedlíky. Asi po 5 minutách je promícháme vařečkou, aby se odpíchly ode dna. Když knedlíky vyplavou, jsou hotové.

Skvělé ovocné knedlíky můžeme podávat s pudinkovým krémem, slazeným bílým jogurtem, strouhaným tvarohem nebo například se smaženou strouhankou s cukrem. Před servírováním nesmíme zapomenout ovocné knedlíky polít máslem!

Autor: Snapy-Anež

Pikantní kuřecí prsa

Recept na smažené a dobře pikantní masíčko.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí prsa rozkrojíme napůl a zlehka naklepeme, opravdu jen zlehka.

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme prolisovaný česnek a ostatní koření. Vše rozšleháme, do marinády vložíme maso a dáme do lednice alespoň na 1 den odležet. Můžeme nechat i déle.

Pikantní kuřecí prsa osmažíme na rozpáleném oleji nebo na grilu. Na grilu i na pánvi zůstává maso krásně šťavňaté.

Pikantní kuřecí prsa podáváme s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší. Kdo jednou zkusí, už neodolá!

Autor: Posorka

Rajčata s mozzarellou a bazalkou

Recept na zdravý a lehký salát.

Ingredience

Postup přípravy

Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenčí plátky. Mozarellu slijeme z nálevu a také narájíme na tenké plátky.

Střídavě mozzarellu a rajčata. Skládáme je do kolečka na talíř. Lehce osolíme, opepříme, pokapeme octem a olivovým olejem. Na povrchu ozdobíme lístky bazalky.

Rajčata s mozzarellou a bazalkou podáváme s celozrnným pečivem.

Autor: Maxa

Zapečené brambory s kuřecím masem

Tento recept jsem dostala od kamarádky a doteď nedělám brambory jinak.

Ingredience

Postup přípravy

Oloupeme brambory a celé je dáme vařit do osolené vody. Vaříme do poloměkka.

Poté scedíme a necháme trochu vychladnout, aby se daly krájet. Ten, kdo to chce mít rychleji, tak brambory vařit nemusí, můžou se nakrájet syrové, ale následné pečení bude delší.

Kuřecí maso nakrájíme na cca 2 cm silné plátky a každý plátek lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, můžeme použít také koření na americké brambory.

Na rozpálený olej postupně klademe plátky masa a osmahneme z každé strany. Takhle osmahneme zbytek masa. Šťávu, které maso pustilo, necháme v pánvičce.

Do máslem vymazaného pekáčku vkládáme na tenké plátky nakrájené brambory, posypeme opět trochou grilovacího koření a koření na americké brambory, osolíme, položíme plátky masa a vše polijeme trochou šťávy z masa. Celý proces opakujeme dokud nám brambory a maso nedojde.

Jakmile to bude hotové, dáme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme na 170°C cca 25 minut.

Než budou brambory dopečené, tak si do mísy nastrouháme sýr, který smícháme se smetanou, můžeme opět přidat trochu grilovací koření.

Krátce před dopečením nalijeme sýr se smetanou na brambory, rozetřeme a pečeme než se smetana vsákne.

Autor: Lusion