reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 25 listů papíru.

Zapečená růžičková kapusta s brambory

Výborný a zdravý hlavní chod z růžičkové kapusty, vhodný i pro děti.

Ingredience

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme a kousky veliké jako růžičková kapusta a uvaříme doměkka v osolené vodě.

Kapustičky očistíme, tedy odkrojíme spodní malý košťál a někdy je třeba sloupnout jeden dva vrchní lístky. Můžeme ale použít i mražené kapustičky. Spaříme je vařící vodou a necháme okapat. Pokud jsou kapustičky větší, nakrájíme je na půlky.

Všechen česnek nasekáme a dáme na rozpálený olivový olej. Přidáme odkapané kapustičky, osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Pak podlijeme trochou vody, rozdrobíme kostku bylinkového bujónu a asi 10 minut dusíme.

Brambory i kapustičky naskládáme společně do vymaštěného pekáče střídavě vedle sebe, můžeme i do více vrstev podle velikosti pekáčku. Kdo má rád křupavou kůrku, může brambory nejprve péci samotně a pak přidat kapustičky. Nakonec na všechno vyklopíme z pánve kousky česneku se zbytky vývaru.

Kapustičky s brambory dáme do trouby a zapečeme pod grilem asi 10 minut. Pak celý povrch posypeme sýrem cottage. Je dobře, když trochu propadne do nižší vrstvy. Posypeme strouhaným sýrem, nejlépe parmazánem, ale použila jsem tentokrát eidam. Pečeme dalších 10 minut podle potřeby, jak chceme mít zapečený sýr.

Zapečenou růžičkovou kapustu podáváme jen tak nebo se zeleninovou oblohou.

Autor: burizonka

Vepřové nudličky s žampiony

Vepřová kýta na zelenině a žampionech. Rychlý hlavní chod výborně chutná s hranolky.

Ingredience

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji.

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

Žampiony a sterilovanou zeleninu slijeme a necháme okapat, použijeme menší konzervy. Přihodíme k orestovanému masu a ochutíme - sójovou omáčkou, worcestrem, křenovou pastou a ostrým kečupem. Všeho přidáme podle chuti, podlijeme vodou a podusíme, dokud není maso měkké. Ke konci přidáme ještě pár koleček pórku a prohřejeme.

Vepřové nudličky s žampiony podle chuti na talíři ještě dokořeníme, posypeme pórkem nebo cibulkou a jako přílohu zvolíme hranolky. Podáváme teplé.

Autor: Michy

Slaninová krůtí prsa s medovým banánem

Sváteční oběd pro náročné. Banán zapékaný v medu skvěle doplní krůtí maso ve slaninovém obalu.

Ingredience

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem po obou stranách a obalíme ve směsi připravené z tymiánu, mletého či drceného pepře a zelené petrželky.

Takto připravená krůtí prsa položíme na plátek anglické slaniny, druhým plátkem anglické přikryjeme a zpevníme jehlicí. Opečeme na grilovací pánvi nebo v troubě na grilu s trochou oleje.

Během přípravy masa si přichystáme i přílohu. Banány oloupeme, rozkrojíme na půlky a podélně rozřízneme. V hrnečku si rozpustíme máslo společně s medem a trochou citronové šťávy. Banány položíme do zapékací misky, přelijeme medovou marinádou a zapékáme 10 minut v dobře vyhřáté troubě.

Slaninová krůtí prsa zbavíme jehlice, rozdělíme na talíře a doplníme banánem a vypečenou šťávou. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob, ale pokrm dobře chutná i s rýží.

Autor: Michy

Tortelliny s žampionovo-smetanovou omáčkou

Výborný nápad na skvělou večeři.

Ingredience

Postup přípravy

Tortelliny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat.

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Mohou být jak čerstvé, tak sterilované.

Na pánvi zahřejeme olej a osmahneme cibulku. Když nám zesklovatí, přidáme žampiony a restujeme. Poté zalijeme smetanou, podle chuti přidáme sůl a pepř a chvíli necháme povařit.

Dáme tortelliny na talíř, zalijeme žampionovo-smetanovou omáčkou. Tortelliny s žampionovo-smetanou omáčkou ihned podáváme. Pokud máme tortellini se sýrem, je tento pokrm vhodný i pro vegetariány.

Autor: Evička Š

Kuřecí steaky zapečené s houbami a sýrem

Letní jídlo z hub, vhodné na chatu.

Ingredience

Postup přípravy

Na pánev dáme rozehřát olej, vsypeme houby nakrájené na plátky. Osolíme, opepříme, přidáme trochu mletého kmínu a restujeme. Přidáme asi 2 lžíce vody a necháme chvíli podusit.

Použijeme vykostěná kuřecí stehna. Kuřecí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme. Opečené maso dáme stranou. Do pánve přidáme 1 lžíci hladké mouky, promícháme a zalijeme trochou vody a provaříme.

Opečené plátky masa naskládáme do zapékací misky a na každý plátek masa dáme hromádku houbové směsi. Každou porci zasypeme sýrem a vše přelijeme připravenou omáčkou z výpeku. Kuřecí steaky s houbami a sýrem vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme, až do zezlátnutí sýra.

Kuřecí steaky zapečené s houbami a sýrem podáváme s bramborovou kaší.

Autor: angel 666

Třešňová bublanina z palačinkového těsta

Vyzkoušejte výbornou teplou bublaninu, při jejímž pečení těsto opravdu bublá.

Ingredience

Postup přípravy

Všechny ingredience vložíme do nádoby a našleháme, nejlépe elektrickým šlehačem, v řídké těsto.

Hlubší plech polijeme olejem, olej rovnoměrně rozetřeme. Plech potřený olejem vložíme do trouby a troubu rozehřejeme.

Na rozpálený plech nalijeme těsto a posypeme ho omytými třešněmi. Vrátíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 25 - 30 minut, dokud těsto neztuhne a na okrajích nezezlátne.

Třešňovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, necháme jen mírně vychladnout a ještě teplou podáváme. Třešňovou bublaninu z palačinkového těsta můžeme vylepšit ušlehanou smetanou.

Autor: Dana

Plněný pečený sýr

Tip na výbornou a rychlou večeři, přičemž odpadá obalování sýra v trojobalu. Není to tak tučné a sýr nevytéká.

Ingredience

Postup přípravy

Sýr nastrouháme a šunku najemno nasekáme na malé kousky. Hrnky řádně vymastíme, vysypeme strouhankou a jdeme plnit.

Začínáme vrstvou strouhaného sýra. Na sýr následuje nasekaná šunka. Na šunku rozklepneme 1 vejce. Na vajíčko opět navrstvíme šunku. A nakonec opět vrstvu nastrouhaného sýra.

Naplněné hrnky vložíme do vyššího plechu nebo pekáčku, který zalijeme vroucí vodou, tak do poloviny výšky hrnečků. Plech s hrnečky vložíme do rozpálené trouby a pečeme při vysoké teplotě asi 230 °C po dobu asi 20 minut do zlatohnědé barvy.

Plněný pečený sýr podáváme s vařenými či opečenými brambory a tatarskou omáčkou.

Autor: emilli

Rizoto s kuřecím masem

Rizoto z jasmínové rýže, pečeného masa, cibulky a kukuřice.

Ingredience

Postup přípravy

Na recept použijeme kuřecí stehno - běžně upečené. Využijeme tak navíc připravenou porci. Stehno zbavíme kůže, maso oddělíme od kosti a nakrájíme na kousky.

Rýži opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou půlku bujonu a kari. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí a nabobtnání rýže 15 - 20 minut.

Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli dozlatova osmažíme na lžíci olivového oleje, zasypeme mraženou kukuřicí a podlijeme vodou (asi 1 dl). Osolíme, opepříme a necháme vodu vydusit, kukuřici změknout. Odstavíme.

Rýži promícháme se zeleninou, masem a podle chuti ještě dosolíme, dopepříme, přidáme jiné koření podle chuti.

Rizoto s kuřecím masem podáváme jako teplý hlavní chod s čerstvou zeleninovou přílohou. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Autor: Michy

Plněný řízek špenátem a mozzarelou

Netradiční směs chutí a barev. Tento recept vznikl náhodou, já měla chuť na špenát a manžel na řízek, tak jsem to dala dohromady. Je to moc dobré!

Ingredience

Postup přípravy

Omyté plátky masa naklepeme a osolíme. Uvaříme špenát tak, jak jsme zvyklí.

Na plátky masa klademe uvařený a vychladlý špenát, přidáme nakrájenou mozzarelu. Smotáme a připíchneme párátkem. Naplněné řízky obalujeme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

Usmažíme na oleji po všech stranách.

Vhodnou přílohou k plněným řízkům špenátem a mozzarellou jsou opékané brambory, hranolky nebo krokety. Ať vám chutná.

Autor: jessynka

Řízečky na čínský způsob

Recept na řízečky, které jsou vynikající i studené a nikdy nezbudou.

Ingredience

Postup přípravy

Na řízečky můžeme použít kuřecí, vepřové i krůtí maso. Pokud cibuli nemusíte, jde nahradit pórkem. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Přidáme vejce, 3 vrchovaté lžíce solamylu, hořčici, sůl, cukr, kari koření, sladkou a pálivou papriku, pepř, olej a cibuli jemně nakrájenou. Směs důkladně promícháme a dáme uležet do lednice na 24 hodin.

Druhý den rozpálíme tuk na pánvi a lžící na ni klademe směs a tvoříme placičky, které trochu zploštíme. Řízečky na čínský způsob osmažíme z obou stran.

Řízečky jsou výborné s vařenými brambory, hranolky i kroketami a vynikající jsou také studené.

Autor: mont

Krůtí maso na pórku

Krůtí maso z prsíček připravujeme s pórkem, zelenou kapií a kešu oříšky. Jasmínová rýže jako ideální příloha.

Ingredience

Postup přípravy

Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na stejné kousky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Oříšky podle potřeby usekáme na hrubo. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

Maso promícháme s bílky, solí, zázvorem, česnekem a chilli kořením. Necháme půl hodiny rozležet.

Zálivka: Do studeného vývaru vlijeme víno, worcestr, polévkové koření a promícháme se škrobovou moučkou.

V hluboké pánvi a na rozpáleném oleji orestujeme maso. Vmícháme papriku a pórek. Jakmile zelenina změkne, přelijeme směs zálivkou a za stálého míchání vaříme ještě 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme kešu oříšky.

Krůtí směs na pórku podáváme s jasmínovou rýží a zdobíme zelenou petrželkou.

Autor: Jarka-P

Ovocné kynuté knedlíky bez vážení

Klasické kynuté knedlíky, které asi nejlépe chutnají s jahodami.

Ingredience

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek. Do něj nalijeme trochu vlažného mléka a rozdrobíme kvasnice. Promícháme s troškou mouky, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme kvásek v teple nakynout.

Pak přidáme sůl, vejce, mléko podle potřeby a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Těsto opět necháme v teplém místě vykynout.

Z vykynutého těsta tvoříme knedlíky, které plníme buď ovocem nebo povidly či zavařeninou.

Ovocné kynuté knedlíky bez vážení vaříme ve vroucí vodě pod pokličkou asi 5 minut, ale záleží na velikosti knedlíků. Obrátíme je a vaříme odkryté ještě 3 minuty. Po vyjmutí ovocné knedlíky propíchneme špejlí, aby z nich vyšla pára.

Ovocné kynuté knedlíky bez vážení posypeme strouhaným tvarohem, cukrem nebo skořicí a polijeme rozehřátým tukem nebo smetanou. Ihned podáváme.

Autor: Háňa

Cuketové mističky

Recept na jednoduché jídlo z cuket.

Ingredience

Postup přípravy

Omyté cukety rozkrájíme na špalíčky a lžičkou vydlabeme vnitřek tak, aby vznikla miska, dno necháme.

Sýr nastrouháme, šunku nebo salám nakrájíme nadrobno a oboje promícháme se syrovými vejci. Touto směsí naplníme cuketové mističky. Neplníme je úplně plné, pečením směs nabude. Cuketové mističky naskládáme na máslem vymazaný pekáč, trošku podlijeme vodou a dáme upéct do trouby při 200 °C asi 25 minut.

Cuketové mističky podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Autor: emilli

Rarášci z kuřecího masa

Kuřecí nudličky v pivním těstíčku.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme a rozkrájíme na tenké nudličky.

Ze všech surovin připravíme těstíčko, do kterého naložíme kuřecí maso a necháme v chladu minimálně 3 hodiny odležet.

Kuřecí rarášky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Jako přílohu můžeme podávat rýži, ale i brambory.

Autor: lenča36

Houbová bramboračka

Lahodné spojení hub, koření a kořenové zeleniny ozdobené plátkem osmažené slaniny.

Ingredience

Postup přípravy

Očistíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky, mrkev a celer na kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekáme.

Mrkev s celerem orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli, kmín a znovu orestujeme. Zalijeme vřelou vodou, přidáme kostku vývaru a vaříme 10 minut. Pak přidáme brambory i houby a vše uvaříme doměkka.

Vrchovaté lžíce mouky rozmícháme ve vodě a těstíčko pramínkem za stálého míchání přilijeme do vroucí polévky. Přidáme česnek, osolíme a přidáme majoránku. Bramboračku přivedeme znovu do varu a ještě 10 minut provaříme.

Plátky slaniny, nebo ji nakrájíme na silnější proužky, nasucho orestujeme na suché pánvi a ozdobíme s ní jednotlivé porce houbové bramboračky na talíři. Vegetariáni slaninu vynechají a houbovou bramboračku si mohou ozdobit sekanou kadeřavou petrželkou.

Autor: Renča

Hustá bramborová polévka s vejci

U nás ji děláme opravdu velký kotel, aby jí bylo opravdu hodně. Z uvedených surovin dávám až dvakrát tolik.

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si oloupanou cibuli, kterou nasekáme. Česnek a brambory také oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak očištěnou kořenovou zeleninu.

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku dozlatova, zaprášíme moukou a krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme kořenovou zeleninu a vaříme zhruba 5 až 10 minut. Poté přidáme brambory, kmín a bujón, povaříme doměkka. Asi 5 minut před koncem přidáme vejce, česnek, majoránku, pepř, sůl a provaříme asi 5 minut (podle potřeby i více).

Hustou bramborovou polévku s vejci podáváme s chlebem a zdobíme petrželovou natí.

Autor: spider-rio

Jarní salát z čerstvé zeleniny

Recept na osvěžující zeleninový salát se šunkou a česnekovým dresinkem. Nejlépe chutná s opečenými toasty.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve připravíme dresink. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem, vmícháme do jogurtové majonézy. Necháme v chladu odležet.

Všechnu zeleninu řádně omyjeme. Okurku necháme i se slupkou, papriky zbavíme jádřinců. Rajčata nakrájíme na osminky, papriku, okurky a ředkvičky pokrájíme na nudličky. Šunku jemně nakrájíme na proužky.

Vše přelijeme dresinkem a promícháme. Podle chuti přisolíme. Ihned
podáváme přizdobené zeleninou. Přikusujeme toast nebo bílé pečivo.

Jarní salát neskladujeme, neboť zelenina půstí vodu, a tím se mění konzistence i chuť.

Autor: Jarka-P

Minutková masová směs

Jednoduchý recept na pikantní směs z roštěnek a zeleniny. Vhodnou přílohou jsou hranolky.

Ingredience

Postup přípravy

Plátky roštěnek očistíme od blan, omyjeme a osušíme. Lehce je naklepeme a nakrájíme na nudličky. Potřeme olejem a necháme odležet v chladu.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapii nakrájíme na nudličky. Hrášek necháme okapat.

Na oleji zpěníme cibulku, opaprikujeme podle chuti a přidáme maso. Za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Potom přidáme nakrájenou kapii a kečup. Podusíme asi 1 minutu a vsypeme hrášek. Podle chuti osolíme.
Masovou směs prohřejeme a ihned podáváme.

Minutkovou směs z roštěnek a zeleniny servírujeme s hranolky nebo rýží. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Autor: Jarka-P

Plísňový sýr v listovém těstě s brusinkami

Recept na jednoduchou chuťovku nebo hlavní chod.

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto rozválím na silnější plát, ale maximálně 1,5 cm, jinak těsto praská.

Těsto rozdělíme na 10 stejných čtverců. Do středu každého položíme celý hermelín a na sýr rozdělíme půl dávky brusinek. Potom spojíme všechny čtyři konce těsta ve středu nad sýrem a stlačíme je.Těsto potře žloutkem, osolíme a dáme péct na 200 °C asi na 10 minut. U ostatních

Plísňový sýr v listovém těstě s brusinkami podáváme se zbylými brusinkami a případně americkými brambory.

Autor: Janulka01

Vánočka od tchyně

Vynikající recept na domácí vánočku.

Ingredience

Postup přípravy

Těsto, od té doby co mám domácí pekárnu, zadělávám v pekárně. Suroviny dávám v tomto pořadí: mléko s rozšlehaným vajíčkem, rozehřáté máslo, špetka soli, cukr, mouka smíchaná s práškem do pečiva, citronová kůra a nakonec sušené droždí.

Když se dělá těsto ručně, uděláme kvásek z trochy vlažného mléka,cukru a droždí. Do mísy si připravíme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, přilijeme vlažné mléko, ve kterém jsme rozšlehali vajíčko, přilijeme rozehřáté máslo a vzešlý kvásek. Vypracuje těsto, až se odlepuje od stěn mísy.

Hotové těsto přendáme na vál a zapracujeme do něj rozinky. Omyté rozinky namočím do trošky rumu se špetkou skořice. Můžou se přidat nahrubo nasekané mandle, ořechy. Těsto vrátíme do mísy, posypeme lehce hladkou moukou a dáme kynout na teplé místo. Po hodině těsto několikrát propracujeme vařečkou a dáme znovu tak na 3/4 hod. kynout.

Vykynuté těsto vyndáme a rozdělíme na 9 částí. Ty rozválíme na válečky a upleteme copy ze 4, 3 a 2 válečků. Když kladu jednotlivé copy na sebe, pomažu spodní bílkem. Když je vánočka hotová, necháme ji na sporáku ještě asi 15 minut kynout. Pak ji potřeme bílkem a posypeme plátky mandlí. Zabezpečíme ji několika špejlemi proti sesunutí.

Dříve jsem potírala vánočku rozšlehaným vejcem, ale někde jsem četla, že to tmavne a musí se přikrývat papírem - to je pravda. Při potírání bílkem to není nutné. Vánočku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Asi po 10 minutách plech s vánočkou otočím a teplotu snížím na 140 °C. Celkem se vánočka peče asi 30 minut dozlatova.

Vánočka od tchyně je lehká a nadýchaná.

Autor: salve

Domácí paštika

Zkuste si doma připravit paštiku bez konzervantů a zahušťovadel.

Ingredience

Postup přípravy

Játra (mohou být i kuřecí nebo mix) nakrájíme na větší kousky, slaninu (ne anglickou, to by chutnalo po uzeninách) na menší kousky, cibuli nahrubo. Pak vše restujeme, až jsou játra téměř měkká. Nesolíme je, jinak játra ztvrdnou!

Pak vše dvakrát pomeleme. Jednou nestačí, paštika by byla hrubá. Po umletí přidáme celá vejce, vývar a zahustíme strouhankou tak, aby paštika nebyla tuhá, ale ani ne řídká, Domácí paštiku ochutíme solí, pepřem a tymiánem, můžeme nahradit provensálským kořením. S tymiánem pozor, vařením ještě zesílí chuť. Soli tolik, abychom mírně přesolili, pečením se sůl "vytáhne".

Paštiku dáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme v troubě asi 45 minut. Můžeme péci i v domácí pekárně. Domácí paštiku necháme vychladnout do druhého dne, aby se chutě prolnuly.

Domácí paštiku doporučuji dělat i z poloviční dávky, i tak jí je hodně.

Autor: Niky01

Domácí chléb nejen z pekárny

Domácí chléb pro pekárnu i na plech.

Ingredience

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažnou vodu. Nasypeme prosáté mouky, rozdrobíme droždí a přidáme sůl a kmín.

V pekárně dáme program základ. V míse necháme těsto kynout 1 hodinu. Pak těsto vyklopíme, vyválíme šišku, kterou dáme do ošatky a necháme ještě kynout.

Domácí chléb pečeme v úplně vyhřáté troubě asi 45 minut. Pak teplotu zmírníme na 180 °C a chléb dopečeme.

Upečený domácí chléb necháme vychladnout, můžeme jej krájet na plátky a konzumovat.

Autor: chudlina

Hovězí se žampiony

Hovězí na nudličky se žampiony, cibulí a okurkami.

Ingredience

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky. Okurky nakrájíme na kolečka.

Maso po částech opečeme doměkka na rozpáleném oleji, pak nudličky osolíme i opepříme. Ve výpeku podusíme cibuli se žampiony, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem a krátce provaříme. Nakonec vmícháme hořčici i smetanu.

Do omáčky vrátíme maso, přisypeme okurky a dochutíme solí, cukrem i pepřem. Vše spolu prohřejeme.

Hovězí se žampiony podáváme ozdobené kadeřavou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, ale i opečené brambory.

Autor: Renča

Masovo-houbová omáčka

Je to výborné dietní jídlo, které zasytí.

Ingredience

Postup přípravy

Vepřové i hovězí maso pomeleme na masovém strojku. Houby můžeme použít čerstvé nebo mražené.

V kastrolku si rozpálíme olej a dáme na drobno pokrájenou cibulku. Až je cibulka dozlatova, dáme na ni pomleté maso a pokrájené houby a osmažíme. Podlijeme troškou vody nebo vývarem a vaříme doměkka. Potom přidáme jeden celý menší sladký kečup, trochu sójové omáčky, sůl a pepř.

Masovo-houbovou omáčku podáváme s kolínky nebo jinými těstovinami. Může být i rýže.

Autor: jessynka

Výborné játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky hodící se do všech vývarů.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí játra s hovězím masem velmi jemně rozmixujeme. Do hmoty přidáme vejce, mletý barevný pepř, lisovaný česnek, majoránku, mleté nové koření, muškátový květ, vegetu a nakonec přidáváme strouhanku na zahuštění.

Ze směsi tvarujeme játrové knedlíčky, které zaváříme stranou nebo přímo ve vývaru. Játrové knedlíčky zaváříme minimálně 20 minut, ale záleží na velikosti knedlíčků.

Výborné játrové knedlíčky podáváme v polévce.

Autor: EJA