reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 27 listů papíru.

Čína z kuřecích jater

Recept na rychlý oběd z vnitřností.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí játra si nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky. Zalijeme je asi dvěma lžícemi vody a jednou lžící solamylu. Pořádně promícháme. Nakrájíme si jeden pórek na tenké proužky nebo na kolečka, jak chceme. Jarní cibulku nebo klasickou cibuli na tenké plátky a česnek též na plátky.

Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme játra, která na prudkém ohni a za častého míchání orestujeme. Když se játra oddělí od sebe, přidáme pórek, cibuli a podlijeme trochou vody. Ochutíme vegetou, sójovou omáčkou a špetkou mletého zázvoru. Můžeme přidat i špetku cukru nebo ústřicovou omáčku, když bychom to chtěli trochu orientálně.

Ke konci vaření přidáme na plátky nakrájený česnek, který už jen krátce podusíme, aby zůstal napůl syrový.

Čínu z kuřecích jater podáváme s rýží, rýžovými nudlemi. Ale báječně chutná i s vařenými brambory, hranolky či americkými brambory.

Autor: Štička

Houbová nádivka se slaninou

Nádivka vhodná k plnění. Je dobrá i jen tak na chuť. Doma se po ní můžou všichni utlouct.

Ingredience

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na drobné kostky. Houby a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno, houby na kousky. Slaninu nebo uzený bůček nakrájíme nadrobno. Máslo rozehřejeme.

Cibule podusíme. Přidáme kousky hub, směs osolíme a ochutíme kmínem.
Když už jsou houby takřka hotové, přidáme anglickou slaninu nebo uzený bůček a opět podusíme. Poté přimícháme rohlíky, máslo, vejce a podle potřeby mléko. Nádivku promícháme.

Pekáč vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Do pekáče rozprostřeme nádivku, vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

Houbovou nádivku se slaninou podáváme nejlépe teplou a s přílohou podle chuti.

Autor:

Králík pečený na česneku

Recept na králíka pečeného s česnekem.

Ingredience

Postup přípravy

Králičí hřbet a kýty odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet.

Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou. Na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme pod vrchním dílem pekáče, až maso téměř změkne. Přitom jej občas obrátíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Šťávu připečenou po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu.

Vrchní díl pekáče sejmeme a králíka na česneku dopečeme. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, vložíme do šťávy a prohřejeme.

Králíka pečeného na česneku podáváme s brambory nebo s bramborovými knedlíky a se zeleninovým salátem.

Autor: jessynka

Houby na paprice

Tato houbová omáčka vám bude jistě chutnat. S chlebem je vynikající! Přitom je recept velmi jednoduchý.

Ingredience

Postup přípravy

Houby a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky či jiné kousky.

Na másle zpěníme cibuli. Přidáme houby, osolíme a houby na mírném plameni podusíme. Jakmile šťáva vysmahne, posypeme houby mletou paprikou, podlijeme smetanou a znovu krátce povaříme.

Houby na paprice podáváme s knedlíky, brambory nebo čerstvým pečivem jako hlavní chod.

Autor: 100

Houbové lívance

Slané lívanečky z pivního těsta musíte ochutnat! Je to dobrota, která potěší, navíc je recept jednoduchý.

Ingredience

Postup přípravy

Sušené houby uvaříme ve vývaru s bobkovým listem a celým pepřem doměkka. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno.

Z piva, oleje, vejce, mouky, soli a kypřícího prášku připravíme řídké těsto na lívance. Přidáme do něj houby a promícháme. Do těsta lze přidat i nasekané čerstvé bylinky.

Na rozpáleném tuku, nejlépe sádle, smažíme z těstíčka houbové lívance. Pro vegetariánskou variantu smažíme na oleji.

Houbové lívance podáváme třeba se zeleninovým salátem, případně s podušenými houbami se smetanou apod. Mohou být chuťovkou i hlavním chodem.

Foto: Shutterstock.com

Autor: 100

Buřty s fazolemi

Recept na chutnou fazolovo-rajčatovou omáčku, ve které nesmí chybět klobása - výběr uzeniny je na každém.

Ingredience

Postup přípravy

Zelené fazole povaříme asi 10 minut v osolené vodě, poté je scedíme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzeninu nakrájíme na kousky. Rajčata slijeme a překrájíme. Bílé fazole slijeme z nálevu.

Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi necháme osmahnout cibuli s česnekem, přidáme slité zelené fazole, rajčata i se šťávou, bílé fazole, hrášek, uzeninu a společně vše krátce podusíme. Podle potřeby směs zředíme vývarem na požadovanou hustotu. Fazolovou směs dochutíme solí, pepřem a tymiánem, znovu prohřejeme a můžeme servírovat.

Buřty s fazolemi podáváme s krajícem chleba jako sytý hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com

Autor: 100

Mexické fazole mix

Recept na fazole sloučené z více receptů.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme. Klobásky nakrájíme na půl kolečka. Na pánev dáme dvě lžíce škvarků v sádle nebo jiný tuk či olej. Necháme jej rozehřát.

Do pánve přidáme kostičky cibule a osmažíme ji. Přidáme klobásky a orestujeme. Pak přidáme fazole s tomatovou omáčkou a slité červené fazole. Mexické fazole prohřejeme. Podle potřeby přidáme vodu a kečup. Dochutíme bylinkami a chilli kořením.

Mexické fazole mix podáváme s opečeným chlebem či jiným pečivem.

Autor: Niky01

Mexické fazole

Pikantní červené fazole s uzeninou, anglickou slaninou, uzeným nebo mletým masem.

Ingredience

Postup přípravy

Červené fazole namočíme den předem do vody a pak uvaříme ve stejné vodě v tlakovém hrnci. Vaříme asi 30 minut. Pokud spěcháme, použijeme konzervu.

Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme mleté maso, slaninu nebo uzeninu krájenou na kostky (případně na nudličky) a osmahneme. Pokud děláme jídlo s mletým masem, potom maso opékáme déle.

Přidáme fazole, ale ne všechnu vodu, ta se potom dá přidat. Provaříme, přidáme rajčata nakrájená na kousky nebo kečup či rajský protlak, řídíme se obsahem lednice.

Poté přidáme prolisovaný česnek a podle chuti chilli nebo pepř. Fazole dosolíme. Můžeme přidat i různé bylinky podle sezóny a chuti. Necháme chvíli povařit.

Mexické fazole podáváme s čerstvým chlebem, pečivem, ale lze vyzkoušet i těstoviny nebo rýži. Záleží na chuti strávníka.

Tyto fazole nejsou podle pravého mexického receptu. Je to spíš jídlo podle momentální chuti a toho, co dá lednice. Mexičanů by se tato improvizace mohla dotknout.

Autor: cvergl

Kuřecí stehna na houbách a cibuli

Klasické staročeské jídlo, které nemá chybu. Je velice snadné a chutné. Naše rodina si ho opravdu zamilovala!

Ingredience

Postup přípravy

Očistíme a pokrájíme houby. Cibule očistíme a nakrájíme na střední kousky. Kuřecí stehna si hodně nasolíme.

Do pekáče si dáme houby a na ně rozložíme cibuli. Celé zasypeme drceným kmínem. Nakonec na směs rozložíme stehna. Maso, cibule a i houby pustí dostatek šťávy, takže nepotřebujeme podlévat olejem nebo vodou. Pekáček přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 170 °C. Kuřecí stehna na houbách a cibuli pečeme asi 90 minut. Pak pekáček odkryjeme a necháme stehna dopéct dozlatova.

Během pečení masa si uvaříme těstoviny. Uvařené těstoviny smícháme s houbami a cibuli z pod masa, rozdělíme na talíře a doplníme kuřecími stehny.

Kuřecí stehna na houbách a cibuli ihned podáváme.

Autor: anculinkah

Kuře v zelí

Jak rychle připravit kuřecí stehna skoro bez práce? Jednoduše. Zapečeme je se zelím.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí stehna podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo. Slaninu a vysočinu nakrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.

Pekáč vymažeme olejem. Do pekáče vložíme stehna. Olej, hořčici, sůl a grilovací koření smícháme v hrnečku. Touto marinádou důkladně stehna potřeme. Mezi stehna vložíme zelí a vše posypeme vysočinou a slaninou. Vše přelijeme zbylou marinádou, případně trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Kuře v zelí podáváme s bramborovým knedlíkem.

Autor: TERKA

Králičí stehna s hořčicovou omáčkou

Velmi chutné a voňavé. Recept z králíka.

Ingredience

Postup přípravy

Ze zeleninového vývaru odebereme 0,5 dl a namočíme do něj rozinky. Králičí stehna osolíme a okořeníme.

V pánvi rozpálíme máslo s olejem, vložíme kuchyňsky upravená králičí stehna a ze všech stran asi 5 minut opekáme dozlatova. Podlijeme zbytkem zeleninového vývaru, přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut.

Když se stehna udusí doměkka, do šťávy vmícháme hořčici, créme fraiche a odkapané rozinky. Pokud je omáčka řídká, trochu ji zredukujeme nebo zahustíme bramborovou škrobovou moučkou.

Petrželovou nať umyjeme. Osušíme, nadrobno posekáme a při servírování králičí stehna s hořčicovou omáčkou petrželkou posypeme.

Autor: Ludvo

Pečená kuřecí stehna s nádivkou okolo

Výborný hlavní chod z pečeného kuřete, kdy se nádivka peče kolem masa v pekáčku.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí stehna omyjeme, můžeme nechat vcelku nebo ještě rozdělíme na spodní a horní část a pořádně osolíme z obou stran. Maso rozložíme na pekáč a posypeme vegetou, mletým kmínem a grilovacím kořením podle chuti. Na stehna položíme plátky másla, podlijeme troškou vody a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

Mezitím si připravíme nádivku. Čtyři rohlíky si nakrájíme na půl kolečka. Dáme do mísy, zalijeme mlékem a promícháme, aby se mléko nasáklo do rohlíků. Přidáme 4 žloutky, na menší kostky nakrájenou anglickou slaninu, nasekanou petrželovou nať a zase promícháme. Podle potřeby dosolíme. Ze 4 bílků si vyšleháme tuhý sníh, který pak jemně vmícháme do směsi rohlíků.

Takto připravenou nádivku rozložíme do pekáče kolem předpečených kuřecích stehen a pečeme dále na 180 °C ještě asi 25 minut.

Upečená kuřecí stehna s nádivkou podáváme teplé. Jako přílohu volíme vařené nebo pečené brambory zdobené petrželkou. Výborný je k tomu ještě zeleninový salát nebo obloha.

Autor: burizonka

Dobrá domácí veka

Zkusila jsem upéct domácí veku a všem chutnala tolik, že už veky jenom peču.

Ingredience

Postup přípravy

Do pekárny dáme mléko, vejce, tuk, mouku, droždí, cukr a sůl. Nastavíme program hnětení těsta a zapneme start. Nebo dáme do mísy uvedené ingredience, zaděláme těsto, dokud není hladké a nelepí se na stěny mísy. Necháme vykynout.

Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly podle toho, jak velké chceme veky mít. Z každého dílu vyválíme plát a zavineme. Necháme na plechu kynout cca 1/2 hodiny. Veky potřeme rozpuštěným tukem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 1/2 hodiny. Během pečení veky kontrolujeme, aby se moc nevypekly.

Domácí veku používáme jako klasickou - na chlebíčky nebo místo běžného pečiva.

Autor: pájina

Slovenské langoše

Tradiční slovenské jídlo - oblíbené langoše potírané česnekem a sypané sýrem.

Ingredience

Postup přípravy

Z trochy vody, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mouku prosejeme se solí, přidáme kvásek, vlažnou vodu a vymícháme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut na teplém místě.

Z vykynutého těsta vykrojíme malé bochníčky, které klademe na pomoučenou desku a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Potom bochníčky vyválíme na výšku 1/2 cm a ve středu placky špejlí propíchneme, aby se při smažení příliš nenafukovaly.

Langoše smažíme na dobře rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Během smažení si oloupeme česnek, prolisujeme a spolu s olejem jím hotové langoše potíráme. Před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem.

Autor: ikllombgh

Rychlý hrnkový perník

Další rychlý recept na moučník, když máme chuť na něco sladkého a nemáme moc času.

Ingredience

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme v tekuté těsto.

Perníkové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct do předehřáté trouby na 150 °C asi na 20 minut. Upečený perník necháme vychladnout.

Po upečení můžeme hrnkový perník posypat jen cukrem nebo polijeme čokoládovou polevou. Záleží na chuti. Rychlý hrnkový perník nakrájíme a můžeme podávat.

Autor: bozule

Surimi sýrová roláda

Recept na sýrovou roládu trochu jinak.

Ingredience

Postup přípravy

Plátkový sýr poklademe přes sebe na pečící papír do většího plátu. Necháme v troubě povolit.

Sýr potřeme pomazánkovým máslem dochuceným majonézou. Na to poklademe salám, olivy, krabí tyčinky a zamotáme do rolády.

Surimi sýrovou roládu necháme ztuhnout v ledničce.

Na kolečka nakrájenou sýrovou roládu podáváme jako slanou chuťovku.

Autor: Gabriela

Výborné křupavé rohlíčky

Domácí slané pečivo podle jednoduchého receptu.

Ingredience

Postup přípravy

Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. S moukou, sádlem a solí (rovné lžičky) vypracujeme na vláčné kynuté těsto.

Těsto rozdělíme na 2 poloviny, které vyválíme na kruhy. Ty rozdělíme rádýlkem na 8 dílků (celkem 16) a stočíme je směrem od kraje do středu na rohlíčky. Rohlíčky necháme trochu nakynout, potřeme vajíčkem a posypeme mákem, sezamem, solí apod.

Rohlíčky upečeme dokřupava v předehřáté troubě.

Křupavé rohlíčky jsou výbornou přílohou.

Autor: Božulka

Výborné loupáčky

Domácí loupáčky jsou výborné, lepší než kupované.

Ingredience

Postup přípravy

Těsto, které připravíme smícháním uvedených ingrediencí, můžeme zpracovat v domácí pekárně nebo ručně.

Hotové loupáčkové těsto necháme vykynout a na pomoučeném vále vyválíme rohlíky a opět necháme kynout.

Potom loupáky pomažeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Plech s loupáčky dáme do rozpálené trouby a pečeme dorůžova.

Autor: televize

Měkké medové perníčky

Recept na velmi chutné medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení.

Ingredience

Postup přípravy

Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.


Co si je krásně ozdobit?
Najdete v našich 35 tipech zde

Autor:

Rychlá kuřecí čína

Recept na rychlou kuřecí čínu, která je skvělá s rýží tří barev.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, očištěnou papriku na kostičky, pórek na půlkolečka, cibuli na proužky a z hrášku slijeme nálev.

Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme cibuli a pórek a chvíli restujeme. Přidáme papriku, hrášek a ještě chvíli prohříváme, restujeme za puštění šťávy. Poté ke směsi vsypeme maso, přilijeme sójovou omáčku, koření a za občasného míchání dusíme, popř. můžeme podlít trochou vývaru nebo vody. Jakmile je maso měkké, čínu odstavíme.

Rychlou kuřecí čínu podáváme s rýží. Lze ji podávat i s hranolky, americkými nebo vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Já raději používám grilovací koření, čína se mi zdá takto chutnější.

Autor: devon80

Domácí tavený sýr

Recept na jednoduchý tavený sýr hotový za 15 minut.

Ingredience

Postup přípravy

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou. Pozor, přesná rovná kávová lžička, jinak se musí naředit znovu tvarohem. Můžeme případně přimíchat další přísady podle chuti (šunka, pažitka, niva) a necháme 10 minut uležet.

V kastrolu rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce a to je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít původní tvarohovou chuť. Stane se z něj opravdu tavený mazací sýr. Připadala jsem si jako kouzelník. Pokud nesníme sýr hned, tak ho skladujeme přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budeme mít amarouna, ale to dělají normální sýry také.

Domácí tavený sýr je výborný s uzenou šunkou, sýrem, nivou, pažitkou, prostě s tím, co máme rádi. Sýr roztíráme na pečivo podle chuti.

Autor: miapro

Bílý domácí jogurt

Na přípravu jogurtu nepotřebujeme jogurtovač, ale jen mléko a přírodní jogurt. Neuvěřitelně jednoduchý recept.

Ingredience

Postup přípravy

V hrnci s těžkým dnem při mírném vaření ohřejeme mléko. Jakmile mléčná pěna začne stoupat, ihned plotnu vypneme. Pěnu od mléka odebereme a mléko přikryjeme.Takto mléko necháme vychladnout na teplotu 38 - 40 °C. Teplota nesmí být vyšší.

Do sterilizované nádobky vložíme několik vrchovatých lžic jogurtu a dobře promícháme nejprve jen s trochou mléka. Jogurt s mlékem musí být dobře promíchaný, nesmí tam být ani jedna hrudka. Jakmile nemáme hrudky v základu jogurtu, dobře promícháme se zbylým mlékem. Nádobku dobře uzavřeme.

Nádobku nebo nádobky dáme odstát při 35 °C na 6 - 8 hodin, nebo je vložíme do hrnce s teplou vodou, který uložíme k topení. Můžeme je uložit i pod teplou peřinu. Je ale důležité, abychom s nádobkami celých 6 - 8 hodin nehýbali.

Pokud jsme dobře pracovali, musí po uběhlém čase lžíce v jogurtu stát.
Bílý domácí jogurt poté uchováváme v lednici při teplotě 5 - 6 °C.

Bílý domácí jogurt můžeme doplnit různým ovocem či medem a podáváme jako chutnou zdravou snídani.

Autor: null

Směs Anklbens

Zeleninová směs na špagety.

Ingredience

Postup přípravy

Papriku, cuketu a cibuli očistíme. Zeleninu nakrájíme na kostičky a připravíme si všechny ostatní suroviny.

Zeleninu osmahneme na oleji, přidáme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, sůl, cukr a kečup (malé lahvičky). Vše dusíme 40 minut v hrnci. Směs poté necháme mírně vychladnout.

Po vychladnutí plníme směs Anklbens do zavařovacích sklenic a steriujeme 20 minut při 80 °C.

Směs Anklbens podáváme třeba k těstovinám, ale může být i základem pro přípravu jiných omáček a masových směsí.

Autor: pavučinka

Arašídová pomazánka

Sladká čokoládová pomazánka na lžičku i na pečivo. Recept na výbornou arašídovou sladkost.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve ušleháme cukr a vejce, potom přidáme máslo, kakao a hladkou mouku.

Mléko se špetkou soli zahřejeme, přidáme mleté na sucho opražené a vychladlé arašídy a po troškách přidáváme ušlehanou směs. Přidáváme pomalu a mícháme, aby se nic nepřipalovalo, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí.

Arašídová pomazánka bude po vychladnutí konzistence přesně na lžičku či na namazání na pečivo. Ořechy se dají použít různé, jen se musí opražit na sucho na pánvi a nechat vychladnout.

Autor: Drahuška

Babiččiny třešničky

Recept na třešňové halušky, které sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a řádně poléváme máslem.

Ingredience

Postup přípravy

Třešně umyjeme a zbavíme stopek.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme mléko, vejce, sůl a vypracujeme vláčné
těsto, které na půl hodiny odložíme do chladna. Potom do těsta vmícháme třešně.

Třešně obalené v těstě dáváme lžičkou do vřící slané vody, nebo jak to dělávala babička, z prkénka je nožem házela do vody.

Uvařené třešňové halušky vyjmeme z vody, posypeme strouhaným tvarohem, pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným máslem. Babiččiny třešničky ihned podáváme.

Autor: konko

Thajská chilli omáčka

Recept na ostřejší omáčku na vaření, lze ji použít i jako ochucovadlo.

Ingredience

Postup přípravy

Chilli papričky střední velikosti očistíme, odstraníme stopky a nakrájíme najemno. Česnekové stroužky oloupeme a jemně nasekáme.

Do malého hrnce vložíme chilli, cukr, vodu, ocet, česnek, sladkou papriku a sůl. Na středním plameni přivedeme k varu, důkladně promícháváme, aby se rozpustil cukr a sůl, poté plamen zmírníme. Thajskou chilli omáčku vaříme do zhoustnutí - sirupové konzistence.

Hrnec odstavíme a přidáme sojovou omáčku a čerstvě vymačkanou limetkovou (citronovou) šťávu. Podle potřeby je možná chilli omáčku zahustit 1 polévkovou lžící mouky.

Thajskou chilli omáčku používáme k dochucování a dalšímu vaření.


Autor:

Plněná kuřecí prsa Connemara

Kuřecí prsa plněná uzeným lososem, sýrem a čerstvými špenátovými listy s lahodnou omáčkou. Oblíbené irské sváteční jídlo.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Nařízneme do nich kapsu, do které vložíme plátek uzeného lososa, lžíci krémového sýru a pár lístků čerstvého špenátu. Kuřecí prsa zavineme a případně spojíme.

Kuřecí prsa osmažíme v rozpáleném oleji ze všech stran. Vložíme je trouby pečeme je při 175 °C asi 20 - 25 minut.

Zatím si připravíme omáčku. Cibuli očistíme na nasekáme najemno. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a odstraníme z nich nožičky. Vybíráme mladé žampiony. Mladé hlavičky nakrájíme na plátky. V kastrůlku rozehřejeme máslo a zpěníme v něm cibuli.

Přidáme žampiony a krátce je orestujeme. Cibule musí zůstat sklovitá a žampiony nesmí ztmavnout. Vsypeme mouku a vařečkou vše mícháme. Postupně do omáčky přiléváme teplé mléko. Až máme hustší omáčku, přidáme bobkový list, bílý pepř a sůl. Omáčku přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 20 minut. Pak ji zjemníme šlehačkou a vložíme plátky citronu, které po 10 minutách vyjmeme. Omáčka tak získá žampionovou chuť s nádechem citronu.

Plněná kuřecí prsa Connemara podélně rozpůlíme, aby byla vidět mozaika. Prsa podáváme s hustší bramborovou kaší a přeléváme omáčkou. Na dva kopečky bramborové kaše položíme kuřecí prso a talíř ozdobíme omáčkou a jemně sekanými paprikami.

Autor: