reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 13 listů papíru.

Mňam utopenci

Recept na utopence, které jsou prostě bezva.

Ingredience

Postup přípravy

Svaříme vodu s octem a za varu přidáme cukr, olej, bobkový list, chilli, sůl, pepř a 2 minuty povaříme. Poté nálev necháme vychladnout.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.

Sklenici plníme střídavě oloupanými špekáčky, cibulí, můžeme proložit i feferonkou, paprikou. Jako poslední dáme cibuli. Zalijeme vychladlým nálevem.

Mňam utopence necháme uležet v chladu a temnu 5 - 7 dní.

Autor: mufinek

Meruňkové knedlíky

Sladká vzpomínka na slunečné dny.

Ingredience

Postup přípravy

V misce rozmícháme tvaroh, změklé máslo, vejce a sůl. Přidáme prosátou mouku, zamícháme, přendáme na vál a vypracujeme těsto.

Meruňky vypeckujeme a místo pecky vložíme kostku cukru.

Z těsta rozválíme na pomoučněném válu na plát. Nakrájíme ho na čtverečky, poklademe meruňkami. Utvoříme knedlíky, které vaříme je do vroucí osolené vody. Během 10ti minut budou hotové a můžeme je podávat.

Na talířích sypeme meruňkové knedlíky strouhaným tvarohem, cukrem a omastíme rozehřátým máslem.

Autor: admin_hela

Špagety s kuřecím masem

Špagety s moc dobrou omáčkou z rajského protlaku nebo rajčat.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriku, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.

Na pánvi necháme na oleji zesklovatět cibuli. Poté přidáme nakrájené kousky kuřecího masa. Maso orestujeme. Když maso zbělá, přidáme k němu papriku, rajský protlak, trochu sladkého kečupu a nakonec prolisovaný česnek. Vše necháme povařit, dokud maso nezměkne. Omáčku můžeme zředit trochou vody.

Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje a scedíme. Smícháme je s kuřecím masem.

Špagety s kuřecím masem ihned podáváme. Podle chuti sypeme strouhaným sýrem.

Autor: Valérka

Kuřecí směs Chop Suey

Zajímavá, nápaditá kuřecí směs z čínské kuchyně. Vegetariáni mohou kuřecí maso vyměnit za sojové.

Ingredience

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, zasypeme solamylem, lehce osolíme. Promícháme s vejcem a kořením a necháme chvíli odležet. Cibuli, česnek, celer a žampiony oloupeme. Cibuli, česnek a žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka, celer na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky.

Na rozpáleném oleji maso osmahneme. Maso vyjmeme a necháme přebytečný tuk okapat. Na pánvi osmahneme cibule, pórek, fazolky, celer, papriku a nakonec přidáme žampiony, česnek a bambusové výhonky. Vše chvilku restuje na oleji.

Pak přidáme maso, sójovou omáčku, víno a špetku cukru. Směs podlijeme trochou vody a mírně podusíme. Na závěr podle chuti dosolíme.

Podáváme nejlépe s rýží či nudlemi.

Autor: admin_lucka

Zelný salát s octovou zálivkou

Zelný salát s mrkví a octovou zálivkou je vynikající a zdravou svačinkou.

Ingredience

Postup přípravy

Zelí omyjeme, očistíme a nakrouháme na nudličky. Mrkev očistíme a nastrouháme.

Zelí vložíme do mísy a spaříme vroucí vodou. Vodu necháme vychladnout, zelí přecedíme a přidáme k němu nastrouhanou mrkev. Kdo má rád křen, může jej do salátu přidat.

K zelenině přilijeme zálivku připravenou z cukru, soli, octa a oleje, poměr ingrediencí lze podle chuti upravit.

Zelný salát s octovou zálivkou necháme alespoň přes noc odležet.

Autor: Sarkak

Rychlá žampionová omáčka

Rychlý oběd, když nemáme chuť na maso. Ale samozřejmě si maso můžete k tomu udělat.

Ingredience

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky i s nožkama. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme žampiony. Krátce dohromady osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme koření, houbový bujón a podusíme, dokud žampiony nezměknou. Potom žampionovou omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Již krátce provaříme.

Rychlou žampionovou omáčku podáváme například s houskovým knedlíkem.

Autor: bozule

Zálivka na zeleninové saláty

Zálivka vhodná na ochucení salátů z okurek, paprik a rajčat.

Ingredience

Postup přípravy

Sýr si nastrouháme a dáme do misky.

Ocet, vodu, olej, hořčici a nadrobno nakrájenou cibuli společně s cukrem a kořením dáme do šejkru a dobře protřepeme.

Promíchanou zálivku přidáme k sýru a ještě jednou v misce promícháme, aby se nám směs dobře spojila.

Zálivka výborně ochutí jakýkoliv zeleninový salát.

Autor: Michy

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Recept na jednoduché a vynikající lasagne pro mlsné jazýčky.

Ingredience

Postup přípravy

Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenící směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, trochu cukru, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a necháme asi 20 minut povařit. Pokud máme lasagne nepředvařené, je lepší, když je omáčka trochu řidší, protože se částečně do těstovin vsákne.

Bešamel: Mezitím si na másle připravíme světlou jíšku, kterou na chvilku odstavíme z plotny a zalijeme horkým mlékem. Pak hrnec přendáme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme mléko zhoustnout do požadované konzistence a okamžitě opět odstavíme z plotny. V případě, že vám bude omáčka připadat moc hustá, vrátíme ji zpět na plotnu, přilijeme další horké mléko a postup opakujeme. Pokud nastane opačný problém, v jiném kastrůlku si připravíme ještě trochu jíšky a na plotně ji zapracujeme do bešamelu. Když nám bude hustota již vyhovovat, odstavenou omáčku osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nastrouhaným nebo mletým muškátovým oříškem a zamícháme.

Lasagne: Připravenou zapékací nádobu vymažeme máslem nebo olejem, její dno vyložíme připravenými lasagnemi (buď syrovými, nebo předvařenými - musíme postupovat podle návodu na obalu těstovin), ty pak zalijeme částí špagetové omáčky, částí bešamelu, posypeme trochou strouhaného sýra a poklademe další vrstvu těstovin. Takto pokračujeme, dokud máme dost omáček a těstovin. Poslední vrstvu by měly tvořit lasagne bohatě posypané strouhaným sýrem. Nádobu poté vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 - 30 minut, ale dobu pečení přizpůsobujeme návodu na obalu těstovin.

Po vyjmutí z trouby necháme lasagne s mletým masem a bešamelem chvilku odstát a nakrájené na kostky podáváme.

Autor: AnnieV

Milánské špagety se žampiony

Recept na omáčku vhodnou na jakékoliv těstoviny.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve si všechny potřebné ingredience omyjeme, očistíme, papriky zbavíme jádřinců a žampiony oloupeme. Potom nakrájíme žampiony na plátky, papriky na proužky, rajčata na čtvrtky a pórek na půlkolečka.

Do kastrolu restovat, a to bez použití jakéhokoliv tuku, mleté maso s tymiánem, solí a pepřem. Když maso pustí šťávu, přidáme pórek, papriky, žampiony a za občasného míchání asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Po deseti minutách přidáme rajčata. Rajčata je možné předem spařit v horké vodě a oloupat. Poté vmícháme rajčatový protlak, ostrý a jemný kečup a necháme asi 15 minut dusit pod pokličkou. Omáčku na milánské špagety je třeba po celou dobu dušení promíchávat. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.

Během dušení si připravíme špagety obvyklým způsobem. Postupujeme podle návodu na obalu a vaříme v osolené vodě.

Hotové špagety naservírujeme na talíře tak, aby vznikl uprostřed dolík a do něj vlijeme omáčku. Nakonec milánské špagety se žampiony posypeme nastrouhaným sýrem.

Autor: Tryskošnek

Plněná kuřecí kapsa

Je spoustu možností jak upravit a naplnit kuřecí kapsu. Co třeba míchanými vajíčky se slaninou, šunkou a sýrem?

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si nádivku. Jednu menší cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Na malém množství oleje nebo másla zpěníme cibuli, přidáme kostičky slaniny a necháme ji usmažit dočervena. K osmažené slanině s cibulkou rozklepneme dvě celá vejce, opepříme, osolíme a za stálého míchání necháme vajíčka zhoustnout.

Kuřecí prsní řízky nenaklepáváme. Každý nařízneme tak, aby v něm vznikla kapsa. Na plátek šunky položíme plátek sýra a na ten rozetřeme lžíci míchaných vajíček se slaninou. Plátky pak stočíme v rolku, kterou vložíme do kuřecí kapsy. Po stranách kapsu spojíme párátky a poprášíme ji hladkou moukou.

Oloupeme si i druhou cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Připravené kuřecí kapsy osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.Když je maso téměř usmažené, přidáme k němu kolečka cibule, posypeme paprikovou vegetou, posolíme a na mírnějším ohni ještě několik minut opékáme, než cibule zesklovatí. Pak pod maso dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, přilijeme smetanu a omáčku krátce povaříme. Podle chuti opepříme.

Plněnou kuřecí kapsu na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s hranolky, nebo brambory. Chutná i s rýží. Doplníme čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.

Autor: Dana

Vepřová kýta pod vejcem

Marinované vepřové plátky zapečené s vejcem. Recept jednoduchý a nenáročný.

Ingredience

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme, na krajích ořežeme, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Necháme marinovat nejlépe přes noc.

Plátky vepřového osmahneme zprudka na olivovém oleji, až jsou zlatavé.

Vepřovou kýtu dáme zapékací misky a na každý plátek rozklepneme vejce. Opatrně, aby žloutky zůstaly na mase. Posypeme trochou soli a majoránkou.

Vepřovou kýtu pod vejcem zapečeme v předehřáté troubě, až se vejce zatáhne.

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Autor: Michy

Kuřecí maso se sýrem a žampiony

Recept chutný a jednoduchý hlavní chod.

Ingredience

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Sýr nakrájíme na kostičky, šunku na širší nudličky a žampiony na kousky. Větší pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

Kuřecí maso orestujeme na malém množství oleje, není třeba solit. Postupně přidáváme všechny předem nachystané ingredience kromě smetany. Směs občas promícháme a vyčkáváme, než se roztaví sýr. poté přidáme smetanu podle toho, jak chceme směs hustou.

Kuřecí maso se sýrem a žampiony podáváme s hranolky nebo pečenými brambory.

Autor: ditunek

Kuřecí maso na kari s žampiony

Recept na lehké a rychlé jídlo z kuřecího masa.

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme orestovat na trošce oleje. Kuřecí vykostěná stehna osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na menší kousky. Pórek nakrájíme na kolečka.

Na osmahnutou cibuli přidáme maso a opečeme ho po obou stranách. Posypeme podle chuti kari kořením a přidáme nakrájené žampiony. Necháme pod pokličkou dusit do změknutí. Potom přidáme nakrájený pórek, zahustíme jíškou a dochutíme.

Kuřecí maso na kari s žampiony podáváme s vařenou rýží.

Autor: Moravanda