reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 1 listů papíru.

Pečený lilek

Chutná příloha ke grilovaným nebo pečeným bílým masům.

Ingredience

Postup přípravy

Lilek podélně rozpůlíme, očistíme, opláchneme, slupku prokrojíme do čtverečků (mřížky), osolíme a necháme vypotit.

Lilek osušíme, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby, při 160°C asi na 25 minut.

V misce rozmícháme škrob ve sójové omáčce a touto směsí pečící se lilek ke konci pečení přelijeme, necháme v troubě dalších 5 minut.

Ihned můžeme podávat k pečeným či grilovaným masům.

Autor: