reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 3 listů papíru.

Rychlé kokosky

Recept na kokosky upečené dozlatova.

Ingredience

Postup přípravy

V míse propracujeme plátky změklého másla, cukr a kokos. Přidáme celé vejce a přimícháme solamyl.

Z těsta na kokosky tvoříme malé hrudky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

Rychlé kokosky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a vychladlé uchováváme v krabičce.

Vyzkoušejte recept také na zdravé mandlové cukroví bez mouky a cukru





Autor: Michy

Trvanlivý máslový krém

Výborný krém na slepování vánočního cukroví, který vydrží.

Ingredience

Postup přípravy

Cukr s vodou svaříme na rozvar, nesmí však karamelizovat. Cukrovou vodu necháme vychladnout

Máslo s tukem na pečení vyšleháme, všleháme vychladlý cukrový rozvar a je hotovo. Trvanlivým máslovým krémem slepujeme vybrané cukroví, případně jím plníme moučníky.

Trvanlivý krém můžeme rozdělit a jednotlivé části ochutit kakaem, rumem nebo oříšky. Vznikne nám tak máslový krém mnoha chutí.

Autor: konvalinka

Šlehačková čokoládová poleva

Poleva na moučníky, která se při krájení neláme, navíc je krásně lesklá.

Ingredience

Postup přípravy

Do menšího kastrůlku dáme nalámanou čokoládu na vaření a ve vodní lázni rozpustíme. Do rozehřáté čokolády přidáme asi 3 lžíce tekuté šlehačky a dobře rozmícháme.

Šlehačkovou čokoládovou polevu ihned potíráme na řezy nebo roládu. Pracujeme rychle, poleva brzo ztuhne. Při krájení se tato čokoládová poleva neláme.

Autor: Hrneček