reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 6 listů papíru.

Zapečený hermelín se žampiony

Pikantní zapečený sýr se žampiony můžeme podávat jako teplý předkrm nebo snadnou chutnou večeři.

Ingredience

Postup přípravy

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a čerstvou petrželku jemně usekáme. Malou čerstvou červenou feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme najemno.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, feferonky, pepř, sůl a vše podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout.

Vrchní části hermelínů seřízneme, vnitřky vydlabeme a promícháme s vychladlými houbami a petrželkou. Touto směsí oba sýry naplníme a krátce v předehřáté troubě zprudka zapečeme.

Zapečený hermelín se žampiony podáváme horký na listech salátu. Jako přílohu volíme pečivo podle vlastní obliby.

Autor: Jarka-P

Zelňačka s klobásou

Recept na jednoduchou, ale moc dobrou zelňačku.

Ingredience

Postup přípravy

Brambory a větší cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.

Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.

Mezitím si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.

Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.


Inspirujte se též v našem videu













Autor: Stary

Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou

Italské suroviny v české kuchyni jsou velmi oblíbené. Vyzkoušejte výtečné těstoviny z italských těstovin, s italskou mozzarelou a s výraznou chutí bazalkového pesta.

Ingredience

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme. K přípravě byly použity orecchiette, těstoviny tvarem podobné malým mušličkám. Můžete samozřejmě použít i jiný druh těstovin.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky. Do rozehřátého oleje vložíme česnek, přidáme kuřecí kousky a zprudka osmažíme. Posypeme italskými bylinkami, posolíme a opepříme.

Uvařené těstoviny promícháme s bazalkovým pestem a usmaženým masem.

Připravíme si 3 - 4 zapékací misky, záleží na jejich velikosti. Zapékací misky vytřeme máslem a naplníme těstovinami s masem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a narovnáme na těstoviny v miskách. Také mozzarellu rozkrájíme na slabé plátky a klademe ji na vrstvu rajčat. Naplněné misky můžeme ještě posypat pepřem a italskými bylinkami.

Do smetany přilijeme mléko, přidáme vejce, sůl, trochu nasekané bazalky a rozkvedláme. Pomocí naběračky směsí polijeme připravené těstoviny v zapékacích miskách.

Misky vložíme do trouby a pečeme při 150 °C asi 30 minut, dokud se mozzarella navrchu nerozpeče a nezezlátne.

Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou ozdobíme lístky bazalky a hned podáváme.

Autor: Dana

Sprite střik

Recept na drink, který skvěle osvěží.

Ingredience

Postup přípravy

Led rozdrtíme, mátu natrháme.

Do velké sklenice dáme led, který proložíme lístečky máty. Nalijeme víno a zbytek sklenice dolijeme Spritem. Přidáme brčko, citron nebo limetku na ozdobu.

Sprite střik ihned podáváme.

Já tentokrát neměla po ruce mátu ani led, ale i namíchaný Sprite s vínem samotný chutná výborně. Vyzkoušejte!

Autor: Michy

Nepečený dort s kompotem

Nepečený dort je dobrý jako zákusek ke kávě nebo čaji, ale i ke slavnostním příležitostem.

Ingredience

Postup přípravy

Bílý jogurt, kysanou smetanu a cukr ušleháme.

Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, vrstvu ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Několikrát postup opakujeme - poslední vrstvu tvoří piškoty.

Nepečený dort s kompotem necháme přes noc v chladničce uležet. Druhý den ozdobíme nepečený dort ušlehanou smetanou, čokoládou a ovocem.

Nepečený dort s kompotem nakrájíme a můžeme podávat.

Autor: Jity66

Pečená hlíva ústřičná

Zdravý hlavní chod připravený ze skvělé hlívy, která má léčivé účinky.

Ingredience

Postup přípravy

Hlívu podle potřeby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.

Na pávni rozehřejeme olej, přidáme kousek másla, vložíme houby a vše asi 5 minut restujeme. Přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 minut. Nakonec vše zalijeme smetanou, vínem, houby osolíme, opepříme a povaříme asi 3 minuty.

Nakonec vše zjemníme zakysanou smetanou. Můžeme vmíchat nasekanou petrželku.

Vhodnou přílohou k pečené hlívě ústřičné jsou celozrnné toasty nebo jiné pečivo.

Foto: Vojtěch Leman

Autor: Vilienka