reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 2 listů papíru.

Rychlá česneková pomazánka

Jednoduchý recept na pomazánku z dob našich babiček.

Ingredience

Postup přípravy

Vejce uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo. Zchladíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

Tavený sýr (ne nízkotučný) utřeme s máslem a vajíčky. Přidáme česnek a promícháme. Podle potřeby dochutíme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.

Rychlou česnekovou pomazánku mažeme v silnější vrstvě na tmavý toastový nebo slunečnicový chléb. Doporučuji zapíjet vychlazenou jedenáctkou.

Autor: Renča

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.

Ingredience

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

Autor: