reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 5 listů papíru.

Domácí vánoční likér

Velice jednoduchý recept na domácí sváteční likér, který vám navodí tu nejkrásnější atmosféru Vánoc a ohromí vaše přátele!

Ingredience

Postup přípravy

Smetanu, mléko, ledové kaštany a čokoládu si v hrnci za stálého míchání pomalu a na mírném ohni přivedeme k varu a chvíli povaříme.

Likér necháme vychladnout, poté zamícháme salko a nakonec rum. Rumu si můžeme dát více či méně, záleží na naší chuti. Vánoční likér přelijeme do láhve a uschováme v lednici nebo někde v chladu.

Domácí vánoční likér podáváme studený nebo teplý a případně se šlehačkou. Záleží, jakou máme zrovna chuť. Věřím, že si likér oblíbíte a budete ho dělat každý rok.

Autor: Bára

Čoko-mandlový likér

Recept na výborný krémový sváteční likér, který potěší nejen o svátcích.

Ingredience

Postup přípravy

Čokoládový pudink uvaříme podle návodu, ale ze 700 ml mléka a 30 g cukru. Vznikne nám řidší pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout.

Do vychladlého pudinku přidáme salko karamel a vyšleháme elektrickým metlovým šlehačem na nejvyšší stupeň, směs by měla být hladká. Přilijeme rum, mandlové aroma, smetanu ke šlehání a na nejnižším stupni šleháme asi minutu. Podle chuti můžeme přidat více rumu nebo naředit či zjemnit mlékem. Hotový likér nakonec přelijeme do lahví a dáme chladit do ledničky.

Čoko-mandlový likér rozléváme k různým svátečním příležitostem.

Autor: KitKat

Sangria s ovocem

Recept na osvěžující nápoj, který je charakteristický pro Španělsko. Tato úprava je ale česká. Ovoce nasáklé tímto ovocným vínem je výborné a osvěžující.

Ingredience

Postup přípravy

Z plátku červeného melounu nakrájíme kostky. Z omytého pomeranče, citronu a nektarinky odřízneme po dvou plátcích.

Ovoce vložíme do džbánku, přidáme několik lístků máty a zalijeme Sangrií. Necháme v lednici vylouhovat asi 2 hodiny.

Sangrii s ovocem doplníme o led. Na promíchání a nabírání ovoce použijeme dřevěnou naběračku.

Nápoj sangria s ovocem není vhodný pro děti. Ovocné víno obsahuje 7% alkoholu.


Autor: Jarka-P

Domácí vaječný koňak

Nejjednodušší recept na vaječný koňak.

Ingredience

Postup přípravy

Všechny plechovky otevřeme.

Žloutky vyšleháme do pěny. Postupně do nich zašleháme obě mléka, přičemž začínáme salkem. Nakonec do hmoty zamícháme rum. Podle chuti můžeme přidat rumu i více.

Koňak nalijeme do sklenic, uzavřeme a necháme v chladu uležet.

Domácí vaječný koňak podáváme při vhodné příležitosti nebo když máme chuť.

Autor: Chadalík

Baileys likér

Recept na oblíbený likér.

Ingredience

Postup přípravy

Obě neotevřené konzervy salka dáme vařit na 2 hodiny do vody. Konzervy musí být celou dobu ponořené ve vodě. Cukr v salku zkaramelizuje. Uvařená salka necháme v plechovkách vychladnout. Salka si můžeme připravit den předem.

Mezitím si z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku připravíme pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Míchání je důležité, protože škraloup, který se může vytvořit, není žádoucí.

Vlažný pudink důkladně smícháme s karamelovými salky, rumem a nakonec přidáme šlehačku.

Baileys likér necháme minimálně 12 hodin uležet. Baileys podáváme vychlazený a s kostkou ledu.

Autor: Dejna