reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 5 listů papíru.

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.

Ingredience

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Autor: Bedřiška

Americké čokoládové cookies

Recept na velice dobré a jednoduché sušenky.

Ingredience

Postup přípravy

Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na menší kousky a přidáme je do těsta.

Z těsta vytváříme kuličky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Při pečení se kuličky roztečou do krásného tvaru sušenek. Americké čokoládové cookies pečeme v předem vyhřáté troubě asi na 200 °C zhruba tak 20 minut.

Upečené americké čokoládové cookies necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit.

Autor: Sway

Nadýchaná rychlá bábovka

Opravdu levná a skutečně rychlá bábovka, dobře se vyklápí.

Ingredience

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Polohrubou mouku, olej, celá vejce, prášek do pečiva, mléko krystalový a vanilkový cukr dáme do mísy. Promícháme a vyšleháme řídké těsto.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Do připravené formy vlijeme těsto, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Při pečení můžeme bábovku přikrýt alobalem, aby se nám nahoře nespálila.

Upečenou rychlou bábovku necháme ve formě vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat. Nadýchanou rychlou bábovku zdobíme podle fantazie a chuti.

Autor: Jana

Kynutý houskový knedlík z mikrovlnky

Výborný a rychlý knedlík vařený v mikrovlnné troubě, nikdy se nesrazí.

Ingredience

Postup přípravy

Do misky nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Místo kostičky droždí můžeme použít půl balíčku sušeného droždí v sáčku. Pak přidáme trochu soli a vajíčko. Promícháme a zamícháme na kostičky nakrájené pečivo.

Těsto kynutý knedlík necháme 20 minut kynout. Těsto musí skoro stékat z
vařečky, jinak by knedlík byl tuhý. Po vykynutí těsto vlijeme do teflonové formy jakéhokoliv tvaru, ale bábovka je nejhezčí. Můžeme použít také skleněnou bábovku.

Kynutý houskový knedlík vaříme na plný výkon asi 5 minut podle výkonu mikrovlnné trouby. Slabší výkon asi i 7 minut - zkusíme píchnutím špejle.

Kynutý houskový knedlík z mikrovlnky nakrájíme a ihned podáváme s vhodným hlavním jídlem.

Autor: Hanulka21

Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem

Vynikající lívance s ovocnou omáčkou a tvarohem

Ingredience

Postup přípravy

Na lívance si připravíme veškeré ingredience, aby měly pokojovou teplotu. Do mísy vylijeme kefír, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl a cukr. Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet.

Na olejem vymaštěném lívanečníku či pánvi smažíme z těstíčka malé lívance.

Na omáčku do kastrůlku nasypeme solamyl, přidáme pár lžic vody (asi 4) a přisypeme borůvky (nejlépe z poloviny množství rozmačkané) a cukr. Vše povaříme alespoň 2 minuty.

Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem podáváme. Navrch můžeme posypat strouhaným tvrdým tvarohem a posypat cukrem, případně zalít zakysanou smetanou s cukrem. Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem podáváme ihned.

Autor: Rockinpiru