<h2>O KNIZE</h2><p>Kniha obsahuje 13 kapitol, z nichž každá představuje konkrétní region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha vás seznámí s národopisem, historií, se spoustou zajímavostí (třeba kde je na Strážnicku největší oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale především tím nejlepším z kuchyně daného regionu. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny.</p><h2>O AUTORCE</h2><p>Petra Pospěchová se narodila v roce 1978. V osmnácti letech psala pro kulturní rubriku Hanáckých novin, později studovala sociologii na Masarykově univerzitě v Brně. Po škole nastoupila do magazínu Týden, kde se věnovala zejména gastronomii. Naplno o jídle píše již několik let pro Hospodářské noviny a pro tento list připravuje dlouhodobý seriál o kvalitě potravin. Zbožňuje poctivou domácí kuchyni, zejména tu valašskou.</p><p>Zdroj: <a href="http://www.smartpress.cz/kucharky/pripravujeme-na-10-2013-regionalni-kucharka.html" target="_blank" rel="nofollow">REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA - VŠECHNY CHUTĚ ČECH, MORAVY A SLEZSKA</a>, vydal Smart Press, 2013</p>
autor Smart Press
Řadit podle
Filtrovat
5.0 10x
Smetanová omáčka s chutí a vůní okurek. Recept na hlavní chod podávaný s knedlíky nebo brambory.
ČÍST VÍCEHlavní chody | Recepty z české kuchyně kuchyně | vařil 1 člověk
4.9 27x
Známé koláče s tvarohovou, povidlovou a makovou náplní. Osvědčený recept na vynikající chodskou specialitu.
ČÍST VÍCEMoučníky | Recepty z české kuchyně kuchyně | vařil 1 člověk
4.7 190x
Chutná vydatná polévka ze zelí, brambor, klobásy, slaniny a zakysané smetany. Recept na opravdu sytou polévku, která se může podávat místo hlavního jídla.
ČÍST VÍCEPolévky | Recepty z české kuchyně kuchyně | vařilo 8 lidí
4.0 8x
Známá delikatesa pro sváteční chvíle. Osvědčený recept na přípravu šneků.
ČÍST VÍCEChuťovky | Recepty z české kuchyně kuchyně |
4.0 4x
Nenáročný recept na sladkost potřenou cukrovou polevou nebo marmeládou.
ČÍST VÍCECukroví | Recepty z české kuchyně kuchyně |
3.7 6x
Voňavá hospodská delikatesa namazaná na krajíci chleba. Recept na výborné pohoštění k pivu nebo vínu.
ČÍST VÍCEPomazánky | Recepty z české kuchyně kuchyně |
3.7 6x
Malé bochánky naplněné mrkvovou náplní. Horácký recept na sváteční pohoštění.
ČÍST VÍCEMoučníky | Recepty z české kuchyně kuchyně |
3.7 3x
Klasický třeboňský recept na velmi chutnou úpravu kapra.
ČÍST VÍCEHlavní chody | Recepty z české kuchyně kuchyně |
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena