reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 2 listů papíru.

Nadýchaná mrkvová bábovka

Opět jeden recept z portugalské kuchyně, úžasně jemná a vláčná buchta s minimem mouky a s nádhernou oranžovou barvou.

Ingredience

Postup přípravy

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Do mixéru nalijeme vejce, olej a sůl, zapneme mixér a necháme směs dobře promíchat. Přidáme očištěnou a na jemno nastrouhanou mrkev a opět dobře promícháme. Směs nalijeme do misky s moukou, cukrem a práškem do pečiva a vše dobře promícháme.

Předehřejeme troubu na 180 °C, směs přelijeme do vymazané formy na bábovku a pečeme v troubě při ustálené teplotě do zlatohněda.

Po vychladnutí vyjmeme mrkvovou bábovku z formy a posypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem.

Nadýchanou mrkvovou bábovku nakrájíme na dílky a podáváme.

Autor: Veronika

Hrnkový ovocný koláč

Velice jednoduchý a chutný koláč s jakýmkoliv ovocem.

Ingredience

Postup přípravy

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, vylijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech.

Ovoce očistíme, případně vypeckujeme a nakrájíme na kousky.

Na drobenku smícháme máslo, cukr a hrubou mouku.

Těsto poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Ovocný koláč pečeme v troubě cca na 170 °C zhruba 30 minut. Zda-li je koláč upečený zjistíme tak, že použijeme trik se špejlí či párátkem.

Po upečení necháme hrnkový ovocný koláč vystydnout. Podáváme s čajem, mlékem, kávou nebo kakaem.

Autor: Superterik