reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 15 listů papíru.

Bramborové karbanátky se salámem

Rychlý a levný recept vhodný na kterýkoliv den.

Ingredience

Postup přípravy

Brambory oloupeme, rozmačkáme a po vychladnutí do nich vmícháme prolisovaný česnek, nakrájenou petrželku, salám, žloutky a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a promícháme.

Z hmoty tvoříme malé karbanátky, které namočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a v oleji smažíme dozlatova. Hotové karbanátky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.

Bramborové karbanátky se salámem podáváme například s tatarskou omáčkou nebo kečupem. Ke karbanátkům můžeme přidat zeleninovou oblohu (rajské jablíčko, pórek).

Autor: modrouckaruzicka

Perník z jablek

Sezóna začíná, takže jeden recept na perník z jablek.

Ingredience

Postup přípravy

Jablka oloupeme a jemně nastrouháme.

Troubu předehřejeme na 170 °C a hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Ve velké míse smícháme jablka s moukou, mlékem, máslem a všemi ostatními ingeriencemi, až nám vznikne kompaktní těsto. Těsto rozetřeme na připravený plech a pečeme přibližně 30 minut.

Vychladlý perník můžeme ozdobit polevou, ale i bez té chutná perník z jablek senzačně.

Autor: admin_martina

Zeleninové karbanátky

Bramborové karbanátky se zeleninou. Jednoduchá a rychlá vegetariánská pochoutka.

Ingredience

Postup přípravy

Veškerou polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, pórek) očistíme . Mrkev a celer nastrouháme. Pórek nakrájíme na plátky a petržel posekáme najemno.

V odměrce rozšleháme vejce a doplníme vodou do 500 ml. Přelijeme do mísy, kde metlou na sníh vmícháme bramborové knedlíky v prášku a ovesné vločky. Ochutíme libovolným kořením a necháme 10 min odpočinout.

Poté přidáme pokrájenou zeleninu. Navlhčenýma rukama tvoříme z těsta karbanátky silné asi 1 cm a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dokřupava.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Autor: admin_lucka

Koprová omáčka 1

Dobrá sladkokyselá koprovka.

Ingredience

Postup přípravy

Čerstvý kopr opereme a nasekáme nebo natrháme.

Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a trochu orestujeme. Za stálého míchání nalijeme teplou vodu a potom mléko, osolíme a tak 10 minut povaříme. Poté přidáme kopr a znova povaříme tak 10 minut. Přidáme cukr, ocet a nalijeme smetanu, až se nám omáčka začne vařit, sejmeme z plotýnky. Kdyby byla koprová omáčka moc řídká, přidáme mléko rozmíchané s hladkou moukou.

K takto ochucené koprové omáčce podáváme vařené brambory a natvrdo uvařená vejce, která podélně rozkrojíme a položíme doprostřed talíře.

Autor: Linnhe

Péťova játrová omáčka na pivě

Velice jednoduchá a rychlá játrová omáčka.

Ingredience

Postup přípravy

Očištěná pokrájená játra (drůbeží nebo i vepřová) osmahneme s nakrájenou cibulí na sádle. Přidáme kmín, papriku, pepř a sůl (podle chuti) a podlijeme pivem. Uzavřeme pokličkou a 20 minut dusíme.

Pak postavíme játra do studené vody a zaprášíme moukou. Podlijeme trochou studené vody a povaříme. Dochutíme prolisovaným, utřeným česnekem a majoránkou (množství opět podle chuti). Zahustíme chlebem.

Játrovou omáčku na pivě podáváme s knedlíkem, případně s rýží.

Autor: verry-berry

Rychlé rizoto

Podle tohoto receptu uvaříte rizoto opravdu snadno a rychle a navíc, chutná výborně.

Ingredience

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit rýži podle návodu na krabičce.Její příprava trvá asi 20 min.

Maso nakrájíme na malé kostičky a prudce osmažíme na oleji.Osolíme a okořeníme Vegetou.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na másle.Přidáme zeleninu, kterou nemusíme rozmrazovat a mícháme, dokud zelenina „nepovolí“ a neprohřeje se.
Pak ji smícháme s uvařenou rýží a usmaženým masem. Rizoto dochutíme pepřem a před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny.

Autor: Dana

Ovocné knedlíky z krupicového těsta

Skutečně výborný recept na ovocné knedlíky.

Ingredience

Postup přípravy

Droždí si rozmícháme s trochou cukru a mléka (mléka se nemusí přidávat příliš) a necháme odstát.

Krupici utřeme s máslem a cukrem podle toho, jak chceme mít těsto sladké. Přidáme špetku soli a vejce. Zamícháme a přidáme rozmíchané droždí. Všechno pořádně prohněteme (vařečkou nebo rukou) v těsto podobné kynutému. Těsto na knedlíky necháme v misce, zakryjeme a necháme chvíli kynout.

Mezitím si nachystáme ovoce. Vypeckujeme a rozpůlíme. Pokud máme malé meruňky (nebo švestky), tak pouze vyděláme pecku, ale nesmí se nám tyto dvě půlky oddělit, doprostřed ovoce dáme trošku cukru.

Až je těsto nakynuté, odebíráme z něj kousky a do nich zabalujeme ovoce.

Připravíme si hrnec s vodou, přidáme špetku soli. Necháme ji sevřít, přidáme knedlíky, které vaříme přesně sedm minut. Během vaření je nemícháme a nenapichujeme.

Po uvaření knedlíky vyjmeme, na talíři posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Můžeme podávat.

Autor: Peťullka

Klasické sladké palačinky

Klasické sladké palačinky jsou nejlepší! Velmi rychlá příprava.

Ingredience

Postup přípravy

Ingredience smícháme v míse dohromady, ideální je použít ruční šlehač a těsto vyšlehat.

Na trošce oleje smažíme tenké palačinky.

Klasické sladké palačinky podáváme potřené marmeládou, zmrzlinou a ozdobené šlehačkou.

Autor: Pavluschka

Krémová rajská omáčka

Rajská omáčka je u nás to nejoblíbenější jídlo. Ochutnáváme ji kdekoliv, od kohokoliv, ale zatím vždy vítězí tato, od babičky.

Ingredience

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

Autor: konvalinka

Rychlé boloňské špagety

Recept na rychle a chutně připravené boloňské špagety.

Ingredience

Postup přípravy

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.

K zelenině přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme nasekané oregano. Zalijeme rajčaty v plechovce, dochutíme cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli a pepře. Můžeme podle chuti ještě přidat oregano a prolisovaný česnek.

Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme.

Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.

Autor:

Doktorčin segedínský guláš

Netypická chuť tak známého guláše. Zkuste do něj přidat česnek a med, uvidíte ten rozdíl.

Ingredience

Postup přípravy

Velkou paličku česneku oloupeme a česnek utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Maso - ořez nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme maso a asi 15 minut restujeme. Pak přidáme utřený česnek, sterilované zelí i s nálevem, gulášové koření, papriku, vegetu, med a cukr. Guláš podlijeme polovinou vody a dusíme doměkka. Pak přidáme zbylou vodu, segedínský guláš dochutíme solí a pepřem, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Doktorčin segedínský guláš necháme už jen přejít varem.

Doktorčin segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Na talíři segedínský guláš zdobíme kopečkem zakysané smetany.

Autor: MamčaLenča

Cuketový bramborák pečený v troubě

Bramborák bez dlouhého smažení. Je výborný, protože není vůbec nasáklý tukem.

Ingredience

Postup přípravy

Česnek, brambory a cuketu oloupeme. Cuketu zbavíme středu, který obsahuje pecky. Česnek prolisujeme.

Nastrouháme do mísy jak cuketu, tak brambory a vymačkáme přebytečnou puštěnou vodu. Do vymačkané hmoty přidáme zbývající ingredience. Vše podle chuti osolíme a propracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme bramborákovou hmotu a dáme do trouby. Cuketový bramborák pečeme při 185 °C asi 20 - 25 minut. Můžeme přidat nadrobno nakrájené uzené maso asi tak 250 - 300g.

Cuketový bramborák pečený v troubě nakrájíme a můžeme podávat. Doplnit jej můžeme čerstvou zeleninou.

Autor: Jana Barcalová

Ovocný koláč z bílého jogurtu

Rychlý moučník z ovoce a bílého jogurtu, vhodný k odpolední kávě.

Ingredience

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce a bílý jogurt. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vhodná forma je o průměru 21 - 26 cm).

Těsto poklademe ovocem. Pokud nemáte ostružin, použijeme jiné ovoce. Výborně se hodí jahody, maliny, rybíz, meruňky. V zimě je možné použít i ovoce zavařené.

Ovoce posypeme drobenkou a dáme péct.

Ovocný koláč z bílého jogurtu pečeme asi 25 minut na 180 °C.

Autor: Myrrha

Rychlá pudinková bábovka

Bábovka, jejíž ingredience jen smícháme dohromady a jen pečeme. Obsahuje pudinkový prášek.

Ingredience

Postup přípravy

Všechny přísady dokonale promícháme a nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě zvolna asi 45 minut.

Autor: 100

Levné bramborové placky

Jednoduchý recept na bramborové placky.

Ingredience

Postup přípravy

Oloupané, umyté a osušené moučné brambory nakrájíme na tenká kolečka a poté na slabounké proužky. Můžeme je i nastrouhat na hrubé straně struhadla.

Do brambor přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku a žloutky promíchané se solí a kořením - mletý pepř a majoránka. Bramborovou směs dobře promícháme.

Na teflonové pánvi se sádlem smažíme bramborové placky z obou stran dozlatova. Placky na pánvi tvoříme lžící a trochu je uplácneme. Bramborové placky odkládáme na savý ubrousek.

Levné bramborové placky jsou výborné samotné i jako příloha k různým masům.

Autor: null