reklama
hledat uživatel
       

Tisk kuchařky

Tisk této kuchařky spotřebuje pravděpodobně více než 3 listů papíru.

Dobré sterilované zelí

Sladkokyselé sterilované zelí s cibulí.

Ingredience

Postup přípravy

Zelí očistíme a nakrouháme. Pak je spaříme zálivkou 1 a necháme minutu odležet. Scedíme jej.

Přidáme najemno nakrájenou cibuli, trochu kmínu promícháme a dáme do sklenic. Řádně upěchujeme a zalijeme horkým nálevem č.2.

Zelí sterilujeme asi 20 minut při 80 °C. Sterilované zelí dále používáme podle potřeby.

Autor: hykam

Čalamáda se zelím

Recept na chutnou čalamádu se zelím.

Ingredience

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme najemno.

Podle chuti si připravíme první nebo druhý nálev. Druhý je pikantnější. Nálevem zalijeme zeleninu a čalamádu se zelím plníme do skleniček. Skleničky s čalamádou ihned zavíčkujeme.

Deko doporučuji nechat v nálevu rozpustit přes sítko, aby se odstranilo koření.

Autor: hykam

Uzený bůček, kysané zelí a kroupy

Recept na výtečný uzený bůček s kysaným zelím a kroupami.

Ingredience

Postup přípravy

Kroupy namočíme přes noc. Uzené maso uvaříme. Ve vývaru uvaříme do měkka kroupy. Nejlépe v tlakovém hrnci vaříme cca 20min a nesolíme.

Uvařené kroupy osolíme a promícháme. Na drobno nakrájíme cibuli, na sádle zpěníme, přidáme pokrájené kysané zelí, podusíme a vmícháme rajčatový protlak.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme. Do vymaštěné zapékací misky vložíme vrstvu uvařených brambor, navrstvíme na ně zelí promíchané s vařenými kroupami, navrch položíme bůček nakrájený na plátky.

Takto připravený pokrm ještě zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a trochu mleté červené papriky. Zapečeme v troubě.

Autor: Jeník